Οι «δραστηριότητες» του αρχηγού της «οικογένειας» είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Τουρκία και ο Τουρκικός λαός βρίσκονται, εδώ και πολλά χρόνια, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο μιας σύγχρονης «οικογένειας Κορλεόνε» που ακούει στο όνομα Ερντογάν. Όποιος Τούρκος πολίτης, δημοσιογράφος, πολιτικός, ακτιβιστής, δικαστής, αστυνομικός ή στρατιωτικός τολμήσει να αρθρώσει «ενοχλητική» φωνή διαμαρτυρίας ή αντίδρασης, βρίσκεται αυτόματα στο σκοτάδι των Τουρκικών φυλακών που χτίζονται συνεχώς, η μία μετά την άλλη, για να «φιλοξενήσουν» νέους κρατούμενους.
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Ο αρχηγός της «φαμίλιας», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεννημένος το 1954 στις φτωχογειτονιές του Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης, ασχολήθηκε με την πολιτική ακολουθώντας μια κάθετη πορεία προς την κορυφή, ανάλογη με πολλούς διάσημους της ίδιας «κατηγορίας» οι οποίοι ξεκίνησαν από το απόλυτο μηδέν.
Μέλη της «φαμίλιας», η γυναίκα του Εμινέ, οι γιοί του Μπιλάλ και Μπουράκ, οι κόρες του Έσρα και Σουμεϊγέ, καθώς και οι γαμπροί του Μπεράτ Αλμπαϊράκ και Σελτσούκ Μπαιρακτάρ πλαισιωμένοι από τον δοτό πρωθυπουργό – εφοπλιστή Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον μυστηριώδη αρχηγό της ΜΙΤ Δρα Φιντάν Χακάν. Μια σύγχρονη «οικογένεια Κορλεόνε» με διαφορετικό όνομα.
Οι «δραστηριότητες» του αρχηγού της «οικογένειας» είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόρεστη δίψα συγκέντρωσης πλούτου (ο καλύτερα «αμειβόμενος» πολιτικός του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes), απολυταρχισμός, μεγαλομανία, φαντασιώσεις και ψευδαισθήσεις πολιτικής ή θρησκευτικής κυριαρχίας, αίσχιστα συμπτώματα νεοπλουτισμού, άριστη δημαγωγική ικανότητα για ταχυδακτυλουργική παραμόρφωση δεδομένων, περιφρόνηση σε κάθε νομική ή ηθική υποχρέωση προκειμένου να πετύχει ή να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας.
Η σύζυγος του αρχηγού της «οικογένειας» Εμινέ (γεννήθηκε το 1955 και παντρεύτηκε τον αρχηγό της «φαμίλιας» επίσημα μεν το 1974, ανεπίσημα όμως το 1978) οικοδομεί μέσα στην Τουρκία την εικόνα μιας πιστής μουσουλμάνας η οποία ακολουθεί σεμνή και ταπεινή ζωή, πλήρως ανταποκρινόμενη στην πίστη της. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Από τα νιάτα της λάτρευε τα πανάκριβα ρούχα, τα ακριβά αυτοκίνητα και κόντεψε να αυτοκτονήσει, όπως δήλωσε η ίδια, όταν ο αδελφός της την υποχρέωσε να φορέσει μαντίλα στα 15 χρόνια της. Σήμερα όχι μόνο φοράει μαντίλα αλλά κινεί δυναμικά τα νήματα της «φαμίλιας», είτε συμβουλεύοντας τον αρχηγό, είτε συντονίζοντας διάφορες συγκεντρώσεις και ομιλίες. Δηλώνει ότι θεωρεί τα χαρέμια «σχολεία που προετοίμαζαν τις γυναίκες για την ζωή», ενώ δεν ξεχνάει καθόλου τις «νεανικές της αδυναμίες», ακόμα και αν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την δημόσια εικόνα που καλλιεργεί: Τον Οκτώβριο του 2015 παρέλυσε το κέντρο των Βρυξελλών όταν ήθελε να κάνει τα ψώνια της ανενόχλητη και τον Ιούλιο του 2016 χαρακτηρίστηκε «μανιακή για ψώνια» όταν επισκέφτηκε παζάρι αντίκας στην Βαρσοβίας ξοδεύοντας 44.000 ευρώ! Είναι φανερό ότι η μεγαλομανία του «αρχηγού» για μεγαλοπρεπή παλάτια ανείπωτης χλιδής είναι η μεταδοτική ασθένεια που «κόλλησε» από την γυναίκα του!
Ο πρωτότοκος γιός του αρχηγού της «φαμίλιας» Μπουράκ Ερντογάν, γεννημένος το 1979, μοιάζει περισσότερο με την μητέρα του: Προσπαθεί να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς βέβαια να παραλείπει να αξιοποιεί πλήρως τα αγαθά της «φαμίλιας»: Απαλλαγή από τον στρατό, θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα οδηγώντας χωρίς δίπλωμα –φυσικά χωρίς καμιά συνέπεια, «ξαφνική» ενασχόληση με εφοπλιστικές δραστηριότητες, εξαίρεση πλοίων ιδιοκτησίας του από το εμπάργκο της Τουρκίας προς το Ισραήλ μετά το επεισόδιο στο «Μαβί Μαρμαρά» (31 Μαΐου 2010), γάμος και διαζύγιο μέσα στην απόλυτη ομίχλη, όπως ακριβώς και οι «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του οι οποίες, ως δια μαγείας, τον μετέτρεψαν σε εφοπλιστή!
Ο μικρότερος όμως γιός της «φαμίλιας», ο Μπιλάλ Ερντογάν, εκφράζει αυθεντικά την παροιμία το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει. Γεννήθηκε το 1981, έκανε μάστερ στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, δούλεψε ένα διάστημα για την Παγκόσμια Τράπεζα, παντρεύτηκε το 2003 και έχει δύο γιούς. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006, όταν ο πατέρας του είχε ήδη γίνει πρωθυπουργός, επέστρεψε στην Τουρκία για να συντονίζει τις υποθέσεις της «φαμίλιας». Μερικές μόνο από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταβιβάσεις κρατικής γης ανάλογα με το «τίμημα» που θα καταβληθεί στον αρχηγό της «φαμίλιας» (το καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων δημιούργησε το 2014 ένα τεράστιο σκάνδαλο που αποδόθηκε σε «εχθρούς της Τουρκίας» και κουκουλώθηκε αμέσως), οικονομική διαφθορά, απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην λειτουργία των ΜΜΕ, σε διώξεις «αντιφρονούντων» (δημοσιογράφων, στρατιωτικών, δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομικών κ.ο.κ.ε). Όλες οι δικαστικές υποθέσεις που ξεκίνησαν στην Τουρκία και στην Ιταλία (όπου κατέφυγε το 2015 μέχρι η κατάσταση να τεθεί «υπό απόλυτο έλεγχο» μέσα στην Τουρκία), έχουν κυριολεκτικά θαφτεί. Ρώσοι και Σύριοι έχουν καταγγείλει δημόσια τον Μπιλάλ Ερντογάν, μικρότερο γιό του αρχηγού της «φαμίλιας», για ισχυρούς δεσμούς με δίκτυα τρομοκρατίας και λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τζιχαντιστές, γεγονός που του έχει «χαρίσει» τον τίτλο «Υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους». Για την απρόσκοπτη μάλιστα διεξαγωγή του λαθρεμπορίου πετρελαίου ο Μπιλάλ Ερντογάν έγινε ξαφνικά και αυτός εφοπλιστής - είναι ένας από τους τρεις μετόχους της BMZ, μιας πολυεθνικής εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών!
Τον Μάιο του 2016 η Γερμανική Bild σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι η μεγαλύτερη κόρη του Ερντογάν Εσρα, είχε εμπλακεί το 2013 σε σκάνδαλο διαφθοράς μαζί με τον αδελφό της Μπιλάλ. Το 2007 παντρεύτηκε τον Μπεράτ Αλμπαιράκ ο οποίος είναι σήμερα Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και προορίζεται για πρωθυπουργός. Ο Μπεράτ Αλμπαιράκ, σύμφωνα με Γερμανικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη του 2017, είναι μπλεγμένος μέχρι τον λαιμό στους φακέλους διαφθοράς γνωστούς σαν «Malta Files».
Η μικρότερη κόρη του «αρχηγού» Σουμεγιέ Ερντογάν, σπούδασε στο Indiana University και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το London School of Economics. Εργάστηκε σαν σύμβουλος του αντιπροέδρου του κόμματος ΑΚΡ όταν ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός ενώ θεωρείται από τον Τουρκικό τύπο πως έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Στις 22 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με ανάρτηση του Global Research, η Σουμεγιέ Ερντογάν διεύθυνε ένα μυστικό νοσοκομείο στην πόλη Σανλιούρφα, το οποίο παρείχε ιατρική περίθαλψη (προφανώς με εξαιρετικά υψηλό «τίμημα») σε βαριά τραυματισμένους τζιχαντιστές οι οποίοι κατέφθαναν καθημερινά με φορτηγά του τουρκικού στρατού. Στις 14 Μάιου 2016 παντρεύτηκε τον Σελτσούκ Μπαιρακτάρ ο οποίος είναι σήμερα ένας από τους επικεφαλής της ομάδας που κατασκευάζουν για τον τουρκικό στρατό τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), στο εργοστάσιο του πατέρα του.
Άλλα σημαίνοντα μέλη της «φαμίλιας» είναι ο δοτός εφοπλιστής και πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλνιρίμ (ο ίδιος εμπλέκεται στο σκάνδαλο Malta Files και οι γιοί του στο σκάνδαλο Paradise Papers), ο οποίος δημιούργησε μια αμύθητη περιουσία –άγνωστο ακόμα αν ολόκληρη ή ένα μέρος της αποτελεί «βιτρίνα» του αρχηγού της «φαμίλιας» και ο Δρ Φιντάν Χακάν, ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος μέσα στην Τουρκία, ο μυστηριώδης και «αόρατος» αρχηγός της ΜΙΤ, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα και το μακρύ χέρι του αρχηγού της «φαμίλιας» για όλες τις βρώμικες δουλειές.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως κοινή μοίρα όλων ανεξαιρέτως των διεφθαρμένων πολιτικών είναι η απαξίωση, η φυλακή ή ο βίαιος θάνατος. Κάτι ανάλογο είναι φυσικό να συμβεί και στο σημερινό αρχηγό της «φαμίλιας Ερντογάν», ο οποίος συσσωρεύει αμύθητο πλούτο, έχοντας μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε γωνιακό κατάστημα της «φαμίλιας» του και τον μισό πληθυσμό της Τουρκίας σε πιστούς υποτακτικούς.
Όπως είναι φυσικό, όλο αυτό το σκηνικό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει μακροημέρευση στην «φαμίλια» Ερντογάν. Η κάθαρση, αργά η γρήγορα, είναι αναπόφευκτη…
ΥΓ: Από τον Ιανουάριο του 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, θα προβάλλεται, με ελεύθερη είσοδο, στο νεοκλασικό μέγαρο του Συλλόγου, ένα ντοκιμαντέρ που αφορά την πορεία του Πολίτικου Ελληνισμού στην σύγχρονη Ελλάδα, με τίτλο «Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, 90 χρόνια 1928-2018». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ εδώ.
Πηγή :huffingtonpost.gr
COMMENTS