Νέα με Άποψη, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αληθινές Ειδήσεις
Bloger που με την ανάδειξη των θεμάτων θέλει να σας προβληματίσει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ενασχόλησης με ευρύτερα ζητήματα της σύγχρονης ζωής

Αποδομώντας το νέο Εθνικό Μανιφέστο

Ωραία! Τουλάχιστον παραδέχονται ότι θα παραμείνουμε στο Ευρωσύστημα! Αλλά αυτό περί προσεκτικής νομικής εκτίμησης τι είναι πάλι; Δηλαδή κατόπιν εορτής να βάλει η Ελλάδα της δραχμής δικηγόρους ώστε να μας πουν τι, το αυτονόητο; Το ότι δηλαδή οι τράπεζες μας αν βγούμε από το ευρώ πρέπει να γυρίσουν πίσω τα άνω των 80 δις που έχουμε δανειστεί από την ΕΚΤ (πέραν του δημοσίου χρέους εννοείται) ώστε να κάνουμε αναλήψεις από τα ΑΤΜ; Μα δεν έχουν ποτέ διαβάσει τους όρους έκτακτης χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ELA και τις δεσμευτικές του ρήτρες; Άντε, ας πούμε ότι αυτό δεν το έκαναν. Τον Draghi, τον διοικητή της ΕΚΤ, δεν τον άκουσαν ποτέ να λέει ότι όποιος φύγει από το ευρώ πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει την δανεική ρευστότητα; Αλλά ξέχασα. Αφού θα αλλάξουμε τον δικό μας διοικητή, θα πάμε Φρανκφούρτη να τον αλλάξουμε και αυτόν τον Draghi, ήταν και στην Goldman Sachs, διαπλεκόμενος δηλαδή.

Αποδομώντας το νέο Εθνικό Μανιφέστο-®1Greek


του Ηλία Καραβόλια
Δωρεάν μαθήματα επί των κλάδων αυτών της Οικονομικής Επιστήμης  «παραδίδει» το Ευρωπαϊκό Δο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ-EReNSEP), με θέμα την αποτυχία της Ευρωζώνης και τη νέα κατεύθυνση για την Ελλάδα. Αν δεν το καταλάβατε, εκεί συνασπίζονται  κάποιοι από τους οπαδούς  της δραχμής και μερικοί εξ αυτών είναι πανεπιστημιακοί.

Σκοπός μου δεν είναι να αποδομήσω και να κρίνω επιστημονικά τους συγγραφείς, προς θεού. Απλά μπήκα στη βάσανο της αποδόμησης των δεδομένων τους καθ’ ότι κάποιες κρίσιμης σημασίας περιγραφές, κάποια κομβικά σημεία που χρήζουν υψηλής επιστημονικής εγκυρότητας ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, είναι εξόφθαλμα υπεραπλουστευμένες. Εννοείται ότι ο αναγνώστης οφείλει να διαβάσει και την μελέτη (105 σελ.) η οποία βρίσκεται εδώ, ώστε να συγκρίνει τα επιχειρήματα μου με τις διατυπώσεις των συγγραφέων.
Θα ξεκινήσω παραθέτοντας βασικές προτάσεις τους (σημ. ενδεχομένως  κάποιος να επέλεγε διαφορετικές ή/και να συμφωνούσε με το νόημα τους ), οι οποίες επειδή επαναλαμβάνονται συχνά στην μελέτη, η παραπομπή στους αριθμούς των σελίδων μάλλον θα σας μπερδέψει. Δεν ασχολούμαι με τις τεχνικές δυσκολίες επιστροφής στη δραχμή (αυτό το έκανα εδώ) αλλά με τις παραδοχές τους για την ζωή της Οικονομίας, αλλά και την δική μας φυσικά, μετά την δραχμή .
Λένε λοιπόν κάπου στο μέσο της μελέτης:
«...είναι πιθανό η συναλλαγματική ισοτιμία της νέας δραχμής να ακολουθήσει μια πορεία τύπου «καμπύλης J» - μια απότομη μείωση κατά την αρχική περίοδο, αυξανόμενη προοδευτικά προς ένα νέο σημείο ισορροπίας. Η αρχική περίοδος της απότομης  μείωσης, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50%, είναι απίθανο να κρατήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες, ενώ η περίοδος προσαρμογής στη νέα ισορροπία ίσως διαρκέσει αρκετούς μήνες».
Μα, τι εγγύηση παρέχουν ότι θα πέσει μόνο 50 % το νέο νόμισμα; Και πώς τεκμηριώνεται επιστημονικά  το ότι είναι απίθανο να κρατήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες; Και πόσοι μήνες θα είναι αυτοί που «ίσως» θα διαρκέσει η περίοδος προσαρμογής; Είναι δυνατό στα πιο κρίσιμα ερωτήματα να παρατίθενται  έννοιες όπως «απίθανο» , «ίσως διαρκέσει»; Αυτά απαιτούν ακρίβεια προσδιορισμού, χρονική, ώστε να αναπτυχθούν αμυντικές πολιτικές ενεργούς διαχείρισης.
Ενώ λοιπόν υιοθετεί η μελέτη το 50% ως πιθανό ποσοστό υποτίμησης της νέας δραχμής, γράφεται κάπου πιο κάτω:
«Είναι αδύνατο να προβλέψουμε με ακρίβεια το βαθμό υποτίμησης - τέτοιου είδους «εκτιμήσεις» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εικασίες».
Άρα, να υποθέσω, μπορεί να πέσει και παρακάτω; Ποιος ξέρει άραγε; Και συνεχίζουν με το εξής αμίμητο:
«Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι, η Ελλάδα έχει φτάσει σε μια επισφαλή ισορροπία στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μετά από συνεχή ύφεση, και έτσι οι πιέσεις υποτίμησης θα εξασθενήσουν μερικώς».
Ένα λεπτό αγαπητοί σύντροφοι. Επειδή η ισορροπία του εμπορικού ισοζυγίου είναι επισφαλής (ωραία ανακάλυψη!) οι πιέσεις, λόγω ύφεσης, θα εξασθενήσουν μερικώς; Σώπα καλέ! Μέχρι που είναι το μερικώς δηλαδή; Και πόσο θα εξασθενήσουν; Ποια θεωρία δημοσιονομική/νομισματική τα λέει αυτά, εγώ εξακολουθώ να απορώ, ειλικρινά.
Συνεχίζω, παραθέτοντας άλλη μια παραδοχή τους, εντελώς αόριστη δυστυχώς:
«Η τροφοδοσία της αγοράς σε κομβικά αγαθά -φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα- βραχυπρόθεσμα θα απαιτήσει τη λήψη διοικητικών μέτρων για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε στοιχειώδη αγαθά για τη βιομηχανία και τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Και αμέσως μετά δείτε τι γράφουν:
«Δεν θα χρειάζεται δελτίο με την μορφή κουπονιών ή κάρτες σίτισης του πληθυσμού».
Και ρωτάω ο φουκαράς: Ποια θα είναι αυτά τα διοικητικά μέτρα δηλαδή αν δεν είναι τα δελτία και τα κουπόνια; Μήπως πρέπει να διαβάσουμε ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης για να βρούμε κάποια παρόμοια μέτρα που θα ρυθμίζουν το φαγητό και την υγεία μας;
Πάμε σε μια άλλη «αυταπόδεικτη» παραδοχή των μελετητών:
«Η κυβέρνηση πρέπει ταυτόχρονα να ανακοινώσει τη συνέχιση και την ενίσχυση των τραπεζικών και κεφαλαιακών ελέγχων που έχουν τεθεί σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τη στιγμή που η οικονομία θα ανακάμψει».
Μα καλά, θα πάμε στη δραχμή και θα συνεχίσουμε πάλι με capital controls; Και άραγε θα ζούμε με χαμηλότερους ή υψηλότερους περιορισμούς αναλήψεων; Θα ζούμε δηλαδή με λιγότερη ή περισσότερη αγοραστική δύναμη από αυτά τα χρήματα που τραβάμε σήμερα από τα ΑΤΜ; Και μέχρι πότε θα ισχύουν οι περιορισμοί; (Σημ. Θα μου πουν κάποιοι ότι και σήμερα με ευρώ, δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν. Σύμφωνοι. Όμως άρχισαν και χαλάρωναν από τους πρώτους μήνες και η οικονομία αντέχει, δεν στρεβλώθηκε προς το χείριστο ως προς την κυκλοφοριακή ταχύτητα του χρήματος). 

Δεν μπορούν να μας πουν οι μελετητές ποια θα είναι αυτή η στιγμή της ανάκαμψης μετά την εισαγωγή της δραχμής στην ζωή μας;
Ξέχασαν να το μελετήσουν ή μήπως, πολύ απλά, δεν μπορεί να διευκρινιστεί από κανένα οικονομετρικό μοντέλο; Και δηλαδή αν περάσουν κάποιοι μήνες ή κάποια χρόνια, τότε τι θα κάνουμε εμείς; Θα ζούμε σε ατέρμονη περίοδο εγκλωβισμού με υποτιμημένο πληθωριστικό χρήμα και θα βλέπουμε τα μηδενικά να προστίθενται στα χαρτονομίσματα μέχρι (κάποτε και όποτε) έλθει η ανάκαμψη; Δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται τέτοιες θέσεις, τέτοια κρίσιμα σημεία, πάνω σε υποθετικούς συλλογισμούς απροσδιόριστης ισχύς των συμπερασμάτων που έτσι απλά παραθέτουν οι συγγραφείς.
Πάμε τώρα σε πιο επικίνδυνους ατραπούς αυταπόδεικτης «αλήθειας» του εθνικού μανιφέστου:
«...Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, ακόμη και μετά την έξοδο από το Ευρωσύστημα. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η προσεκτική νομική εκτίμηση των υποχρεώσεων αποπληρωμής προς το Ευρωσύστημα, καθώς και προς τον μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης Ρευστότητας (ELA)». 
Ωραία! Τουλάχιστον παραδέχονται ότι θα παραμείνουμε στο Ευρωσύστημα! Αλλά αυτό περί προσεκτικής νομικής εκτίμησης τι είναι πάλι; Δηλαδή κατόπιν εορτής να βάλει η Ελλάδα της δραχμής δικηγόρους ώστε να μας πουν τι, το αυτονόητο; Το ότι δηλαδή οι τράπεζες μας αν βγούμε από το ευρώ πρέπει να γυρίσουν πίσω τα άνω των 80 δις που έχουμε δανειστεί από την ΕΚΤ (πέραν του δημοσίου χρέους εννοείται) ώστε να κάνουμε αναλήψεις από τα ΑΤΜ; Μα δεν έχουν ποτέ διαβάσει τους όρους έκτακτης χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ELA και τις δεσμευτικές του ρήτρες; Άντε, ας πούμε ότι αυτό δεν το έκαναν. Τον Draghi, τον διοικητή της ΕΚΤ, δεν τον άκουσαν ποτέ να λέει ότι όποιος φύγει από το ευρώ πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει την δανεική ρευστότητα; Αλλά ξέχασα. Αφού θα αλλάξουμε τον δικό μας διοικητή, θα πάμε Φρανκφούρτη να τον αλλάξουμε και αυτόν τον Draghi, ήταν και στην Goldman Sachs, διαπλεκόμενος δηλαδή.
Πάμε τώρα στην «απλή» εκκαθάριση του ιδιωτικού μας χρέους στις τράπεζες, στην σύγχρονη Σεισάχθεια με την «μαγεία» της «δημιουργικής» τραπεζικής λογιστικής (αφού τα χρέη σε εφορίες και δημόσιους οργανισμούς θα κουρευτούν επίσης με μαγικό τρόπο, δηλαδή μέσω ψηφιακού κουρέματος προφανώς).
«Η «κακή τράπεζα» (σημ. εννοούν μια που θα φτιάξουμε να αγοράσει όλα τα σκάρτα δάνεια των τραπεζών) θα κεφαλαιοποιηθεί κυρίως με νέες εκδόσεις δημοσίων ομολόγων σε εθνικό νόμισμα».
Συμφωνώ με την κακή τράπεζα, αλλά έπρεπε να γίνει τώρα, μάλιστα στην αρχή της κρίσης, με ευρώ, όχι με δραχμή που θα υποτιμηθεί και οι ζημίες δεν θα μπορούν να καλυφθούν! Αλλά μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω πάλι. Κεφαλαιοποίηση τραπεζών με κρατικά ομόλογα εθνικού μας φρεσκοκομμένου νομίσματος ; Μα τι ωραία τραπεζική θεωρία είναι αυτή; Και γιατί δεν ζητήσαμε επί 6 χρόνια από την ΕΚΤ να μας γεμίσει τις δικές μας τραπεζούλες με ευρωομόλογα π.χ. (ή ομόλογα άλλων ισχυρών κρατών που θα ήταν και πιο φερέγγυα από αυτά της δραχμής) και πήγαμε και δανειστήκαμε σαν λαός τόσα δις από τα μνημόνια για να κρατήσουμε ανοιχτές τις τράπεζες; Επίσης, μήπως αγνοούν οι συγγραφείς, λέω μήπως, ότι οι τράπεζες έχουν Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα οπότε και η «κακή» τράπεζα οφείλει να εγγράψει στους ισολογισμούς τις αληθινές κεφαλαιοποιήσεις; (και όχι «χάρτινες» με…δημόσια ομόλογα φρεσκοεκτυπωμένα). Μα γιατί δεν τα διδαχθήκαμε αυτά στην Τραπεζική; Σε ποια βιβλία είναι άραγε αυτές οι θεωρίες;
Και η αποθεωτικά απλή μεταμόρφωση του τραπεζικού μας συστήματος (αφού εθνικοποιηθεί φυσικά), συμπληρώνεται ,ευτυχώς, από μια παράμετρο βασική, που πρέπει λένε να εξεταστεί:
«Πρέπει, επίσης, να εξεταστεί η συμβατότητα με τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών της Ευρωζώνης».
Κατά τα άλλα, θα επιβάλουμε περιορισμούς εισροών/εκροών κεφαλαίων. Μα τότε γιατί θα «χρειαζόμαστε» συμβατότητα με ευρωπαϊκές τράπεζες; Λέτε να υπάρχει μυστικό σχέδιο με ξένους τραπεζίτες για διατραπεζικό δανεισμό με γραμμές πιστωτικές σε ευρώ που εμείς θα τα κάνουμε έτσι απλά, με ένα switch off, δραχμούλες; Και γιατί να μην το κάνουμε με τις αμερικανικές τράπεζες και το δολάριο ρε παιδιά; Μια χαρά πάει σε σχέση με το ευρώ. Έχει και Έλληνες ο Trump δίπλα του.
Τέλος, θα ήταν κρίμα να μην σχολιάσω την πιο ευαίσθητη παραδοχή για την ζωή του λαού μετά την έλευση της «εθνοσωτήριου» μας δραχμής. Αναφέρεται κάπου στην μελέτη ότι:
«Πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα για την προστασία των εισοδημάτων των εργαζομένων με την κατάργηση των υψηλών φόρων στα καταναλωτικά αγαθά (π.χ. τρόφιμα, ρεύμα, πετρέλαιο), την αύξηση παροχών κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων της μισθωτής εργασίας και της μεσαίας τάξης, καθώς και τη ρύθμιση βασικών τιμών, συμπεριλαμβανομένων των ενοικίων».
Έχει κανείς αντίρρηση να βοηθήσουμε τους φτωχούς και να ρίξουμε τους φόρους; Κόβουμε και μοιράζουμε χρήμα! Τόσο απλό είναι στην νέα εκδοχή της ανάκαμψης των εισοδημάτων. Ούτε ελλείμματα θα μας φοβίσουν ούτε τίποτα. Θα το κάνουμε όπως και στις ΗΠΑ. Θα κόβουμε χρήμα, απλά, τόσο απλά. Αλλά αν, λέμε αν, δεν έλθουν επενδύσεις (ποιος να έλθει σε κρατικοποιημένο τραπεζικό σύστημα χώρας με μικρό ΑΕΠ και οικονομία εντάσεως υπηρεσιών) και αν συνεχιστούν οι περιορισμοί κεφαλαίων (όπως υιοθετεί η μελέτη) οπότε ούτε εμείς οι ίδιοι δεν θα ανοίγουμε μαγαζιά ή δεν θα έχουμε λεφτά για λιπάσματα στα χωράφια που θα παράγουμε (η σταθερή εθνική φαντασίωση περί της επιστροφής στη μάνα γη που θα σώσει το έθνος), το ΑΕΠ μήπως δεν θα αυξηθεί ξανά τόσο εύκολα; 

Με «δασμούς» κεφαλαίου και με κόστη προστιθέμενης αξίας σε ξένα νομίσματα, αφού θα πρέπει να εισάγουμε κάποια εμπορεύματα (ανταλλακτικά στα τρακτέρ, πετρέλαιο για μηχανήματα, εισαγωγές αγαθών που χρειάζονται για να παράγουμε δικά μας προϊόντα, κ.α.) πώς θα είναι βιώσιμο το νέο μας αγροτικό ή άλλο μοντέλο; Η καινοτομία θα αναπτύσσεται από μόνη της, ως εθνική λύση που δεν κοστίζει; Δεν θα υπάρχει άραγε με την δραχμή ανάγκη εισαγόμενης τεχνογνωσίας; Μήπως είμαστε χώρα υψηλής τεχνολογίας και δεν χρειάζεται να εισάγουμε απ’ έξω τίποτα; Έχει γούστο...
Υπάρχουν και άλλα μαργαριτάρια φυσικά. Μια απλοποιημένη εκδοχή εθνικοποίησης της ΤτΕ (με νέο λένε πρότυπο ισολογισμού σε εθνικό νόμισμα που θα αποτυπώνεις τις νέες αξίες) φυσικά χωρίς κουβέντα για το πώς θα κτίσουμε νομισματική βάση για τα νέα χαρτονομίσματα που θα κόψουμε. Αλλά μάλλον θα καταργήσουμε διεθνείς κανόνες περί ύπαρξης αντικρίσματος στην κεντρική τράπεζα κάθε χώρας. Επίσης, έτσι απλά, θα εθνικοποιήσουμε τράπεζες, δημεύοντας τις μετοχές των ιδιωτών (και των ξένων επενδυτών φυσικά, δηλαδή κάποιων που έχουν βάλει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια) και φυσικά αυτό που υπονοεί αλλά δεν λέει ξεκάθαρα η μελέτη είναι ότι θα κατασχεθούν τα ευρώ από τα στρώματα, καθ’ ότι θα έχουμε εθνική επιστράτευση για την ανόρθωση της οικονομίας.


Ωραία! Τουλάχιστον παραδέχονται ότι θα παραμείνουμε στο Ευρωσύστημα! Αλλά αυτό περί προσεκτικής νομικής εκτίμησης τι είναι πάλι; 
Δηλαδή κατόπιν εορτής να βάλει η Ελλάδα της δραχμής δικηγόρους ώστε να μας πουν τι, το αυτονόητο; 

Το ότι δηλαδή οι τράπεζες μας αν βγούμε από το ευρώ πρέπει να γυρίσουν πίσω τα άνω των 80 δις που έχουμε δανειστεί από την ΕΚΤ (πέραν του δημοσίου χρέους εννοείται) ώστε να κάνουμε αναλήψεις από τα ΑΤΜ; Μα δεν έχουν ποτέ διαβάσει τους όρους έκτακτης χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ELA και τις δεσμευτικές του ρήτρες;

 Άντε, ας πούμε ότι αυτό δεν το έκαναν. Τον Draghi, τον διοικητή της ΕΚΤ, δεν τον άκουσαν ποτέ να λέει ότι όποιος φύγει από το ευρώ πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει την δανεική ρευστότητα; 

Αλλά ξέχασα. Αφού θα αλλάξουμε τον δικό μας διοικητή, θα πάμε Φρανκφούρτη να τον αλλάξουμε και αυτόν τον Draghi, ήταν και στην Goldman Sachs, διαπλεκόμενος δηλαδή.

europeanbusiness.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
 Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο 1greek.wordpress.com@gmail.comγια να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. COMMENTS

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,80,Αδαλής Γιώργος,6,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,69,Αντωνης Γρυπαιος,335,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,3797,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,237,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,54,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,194,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,6,ΒΟΤΑΝΑ,20,Γενοκτονία Ποντίων,5,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,20,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,447,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,90,ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ,26,Για ψαγμενους,84,Γιάννης Πρεβενιός,118,Γιατροσόφια,47,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,29,Γιώργος Πιπερόπουλος,46,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,21,Δημήτρης Νατσιός,10,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,23,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,763,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,54,Έλενα Ακρίτα,1,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4359,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,63,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,2,ελληνική χρεοκοπία,1,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,ΕΛΣΤΑΤ,1,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,21,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Εναλλακτικές θεραπείες,21,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,17,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,3,ΕΟΕ,6,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,583,Επίκουρος,1,Επίκτητος,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,540,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,2,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,127,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Ζωή Γεωργαντά,1,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,7,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,3,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,1,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,1,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,291,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,114,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,30,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,16,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,1,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,Ιπποκράτης,3,ΙΡΑΝ,1,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,225,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,3,ΙΣΤΟΡΙΑ,314,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,145,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,8,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Καναδάς,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,8,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,1,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,6,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,64,Καρναβάλι,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,4,Καταπολέμηση του καρκίνου,4,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,Κεφαλογιάννης,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,10,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,110,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,1,ΚΟΜΜΑΤΑ,1,κομμουνισμός,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2147,ΚΟΤΖΙΑΣ,1,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,κούρεμα,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,κριτική,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,2,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,2,ΚΥΠΡΟΣ,191,Κύπρος,2,ΚΥΣΕΑ,2,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,1,Κώστας Λάμπος,40,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,6,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,58,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,1,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,11,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,μαντικής τέχνη,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,1,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,14,Μασονική Στοά,1,μαύρο» χρήμα,2,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,1,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,1,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,407,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,5,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,3,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μυθολογία,27,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,24,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,616,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,1,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,1,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,75,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,1,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,1,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1630,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,74,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,23,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,1,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,12,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,2,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,227,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,57,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,621,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3231,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,1,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,4,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,Προβληματισμοί,4,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,7,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,113,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,2,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,13,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,1,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,16,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,Ρεφλεξολογία,7,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,ΡΩΣΙΑ,34,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,4,ΣΑΜΑΡΑΣ,17,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,13,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,9,ΣΚΑΪ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,182,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,18,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,1,Στουρνάρας,1,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,2,ΣΥΝΤΑΞΗ,1,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,2,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,1,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,294,ΣΥΡΙΖΑ,9,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,1,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,ΤΖΑΜΙ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,79,Τουρκία,5,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,ΤΣΙΠΡΑΣ,6,Τσίπρας,2,Τσούτσουρος.,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,571,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,1,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,7,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,1,φυλή Χούνζα,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,6,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,4,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,1,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,5,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Agenda 21,23,aiolos greko,48,Anunnaki,1,auto-moto,5,Baba Vanga,1,Bio-bus,1,BLOG,149,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,2,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,Donald Trump,3,Dr Robert Lanza,1,Ebola Virus,5,Economist E,6,Femen,2,Feng Shui,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,46,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,114,John Ofeon,33,John Titor,1,KON MAR,16,Mind control,2,Monsanto,26,MORGELLONS,5,NAMCO,5,NASA,3,NATO,1,netakias,21,News,3073,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Panama papers,4,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,5,Rothschild,3,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,18,slider,33,Spiegel,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,22,VIDEO,214,Wikileaks,14,
ltr
item
1Greek-Σκέψου...: Αποδομώντας το νέο Εθνικό Μανιφέστο
Αποδομώντας το νέο Εθνικό Μανιφέστο
Ωραία! Τουλάχιστον παραδέχονται ότι θα παραμείνουμε στο Ευρωσύστημα! Αλλά αυτό περί προσεκτικής νομικής εκτίμησης τι είναι πάλι; Δηλαδή κατόπιν εορτής να βάλει η Ελλάδα της δραχμής δικηγόρους ώστε να μας πουν τι, το αυτονόητο; Το ότι δηλαδή οι τράπεζες μας αν βγούμε από το ευρώ πρέπει να γυρίσουν πίσω τα άνω των 80 δις που έχουμε δανειστεί από την ΕΚΤ (πέραν του δημοσίου χρέους εννοείται) ώστε να κάνουμε αναλήψεις από τα ΑΤΜ; Μα δεν έχουν ποτέ διαβάσει τους όρους έκτακτης χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ELA και τις δεσμευτικές του ρήτρες; Άντε, ας πούμε ότι αυτό δεν το έκαναν. Τον Draghi, τον διοικητή της ΕΚΤ, δεν τον άκουσαν ποτέ να λέει ότι όποιος φύγει από το ευρώ πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει την δανεική ρευστότητα; Αλλά ξέχασα. Αφού θα αλλάξουμε τον δικό μας διοικητή, θα πάμε Φρανκφούρτη να τον αλλάξουμε και αυτόν τον Draghi, ήταν και στην Goldman Sachs, διαπλεκόμενος δηλαδή.
https://1.bp.blogspot.com/-ByqVnYxMOWY/WLczUYQIBPI/AAAAAAAA3p0/ro2ZW41gyS0HbCSgKlwCwc-qvC8iAvSYgCLcB/s1600/ob_71d4d1_die-drachme-hat-gegenueber-dem-euro-ma.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ByqVnYxMOWY/WLczUYQIBPI/AAAAAAAA3p0/ro2ZW41gyS0HbCSgKlwCwc-qvC8iAvSYgCLcB/s72-c/ob_71d4d1_die-drachme-hat-gegenueber-dem-euro-ma.jpg
1Greek-Σκέψου...
https://greek1.blogspot.com/2017/03/blog-post_80.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2017/03/blog-post_80.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy