Πόσο «Μακεδονία» είναι η Βόρεια Μακεδονία;

SHARE:

H Eλλάδα φλέγεται Ως λαός, είτε μας συμφέρει, είτε όχι, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα της ιστορίας, ας θεωρήσουμε πως αποδ...
H Eλλάδα φλέγεται

Ως λαός, είτε μας συμφέρει, είτε όχι, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα της ιστορίας, ας θεωρήσουμε πως αποδεχόμαστε, α) πλήρως τη Συνθήκη των Πρεσπών, β) ο πάλαι ποτέ φαντασιόπληκτος εθνικιστικός αλυτρωτισμός των Σλαβομακεδόνων, Βουλγάρων, Αλβανών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδας έχει, δια μαγείας, εξαλειφθεί και γ) η ελληνική Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ , χωρίς τις οποιεσδήποτε, ιστορικές και διαχρονικές, εξωγενείς εχθρικές έναντι της Ελλάδας αξιώσεις.


Μπορούμε ν` απαντήσουμε, κυρίως, ως Βαλκάνιοι να κοιταχτούμε έστω και μια φορά στα μάτια και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο παρακάτω ηθικό αλλά και συνάμα προσδιοριστικό γεωγραφικό ερώτημα;

Έλληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και λοιποί αιμοβόροι Βαλκάνιοι, αλήθεια, πόσο Μακεδονία είναι η Βόρεια Μακεδονία;

Σκόπια, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση του «Μακεδόνα / πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας» κ. Ζόραν Ζάεφ, κατορθώνει να περάσει τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, από την κρίσιμη ψηφοφορία απουσιάζει η εθνικιστική αντιπολίτευση, πρώην κυβερνητική παράταξη του VMRO - DPΜNΕ, έπειτα από ένα σκληρό παζάρι και με τη συνδρομή των «Αλβανών - Μακεδόνων / πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας».

Οι Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Ζάεφ κινούνται στα πλαίσια της Συνθήκης των Πρεσπών και επιτρέπουν να μετατρέψουν την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στην «erga omnes» Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, βάζει νέους κανόνες και νέα δεδομένα στην πολύπαθη βαλκανική χερσόνησο, κυρίως οριοθετεί τη νέα εποχή στις διπλωματικές σχέσεις της Αθήνας και των Σκοπίων.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα 

Τo βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από 151 Έλληνες βουλευτές και μια νέα κυβερνητική, πλειοψηφία, οριακή αυτή τη φορά, από την Βουλή των Ελλήνων.

Αιτία;
Η αποχώρηση του πρώην κυβερνητικού εταίρου και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, έπειτα από τις αλυσιδωτές και περίεργες εξελίξεις - αντιδράσεις που φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών στο μη στέρεο, όπως αποδεικνύεται ελληνικό πολιτειακό σύστημα.

O γάμος των Gardovic, ο Τίτο και μια παρέα 240.000 Σλάβων σερβικής καταγωγής γέννησαν τη Βόρεια Μακεδονία.

Ένας σερβικός παραδοσιακός ορθόδοξος γάμος της οικογένειας των Gardovic , ο οποίος τελείται πριν 27 περίπου χρόνια, συγκεκριμένα την Κυριακή 1η Μαρτίου 1992 στον σημερινό μουσουλμανικό τομέα του Σεράγεβο, μια παρέα 240.000 Σλάβων - σερβικής καταγωγής, έχουν εγκατασταθεί στην πάλαι ποτέ «Μπανοβίνα του Βαρδάρη», όπως ονομάζεται η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μέχρι το 1945 και αποτελεί επαρχία του Βασιλείου της Σερβίας.

Ο σκοπός της μεταγκατάστασης να αυξηθεί το σερβικό στοιχείο στη νότια περιοχή της Σερβίας έναντι των μουσουλμάνων Οθωμανών της περιοχής.

Σημαντικό ρόλο ως προς τη γέννηση της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διαδραματίζει το επεκτατικό όραμα του μακαρίτη ιστορικού Γιουγκοσλάβου Στρατάρχη Τίτο έναντι της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Τα παραπάνω γεγονότα συντελούν στη γέννηση αρχικά της Σοσιαλιστική Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας, έπειτα της πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας και μετά από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τη γέννηση της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σεράγεβο, Κυριακή 1 Μαρτίου 1992

Την Κυριακή 1η Μαρτίου του μακρινού 1992, τελείται στην περιοχή «Αrapasino Polje» του Σεράγεβο, σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στο μουσουλμανικό τμήμα της πόλης, τo μυστήριο του γάμου του Milan και της Dijana Gardovic με βάση τα έθιμα και τα ήθη που χαρακτηρίζουν έναν τυπικό ορθόδοξο σερβικό γάμο στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης, η οποία σήμερα έχει μετατραπεί σε τζαμί.

Οι Σέρβοι καλεσμένοι του γάμου, όπως συμβαίνει πάντα στους παραδοσιακούς σερβικούς γάμους, σηκώνουν τη σερβική σημαία.

Οι μουσουλμάνοι γείτονες που παρακολουθούν το γλέντι του γάμου προσβάλλονται και με πισώπλατο πυροβολισμό σκοτώνουν τον πατέρα του γαμπρού.

Νωρίτερα, έχει διεξαχθεί το δημοψήφισμα του Αλία Ιζετμπέκοβιτς για την ανεξαρτησία του Σεράγεβο από το Βελιγράδι, όπου σηματοδοτεί την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και την διάλυση της πάλαι ποτέ ισχυρής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Ο γάμος του Milan Gardovic και της Dijana Tambur εξελίσσεται σε κηδεία, όχι μόνο του πατέρα του γαμπρού αλλά και ολόκληρης της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.
Θεωρητικά ένας γάμος , υπό κανονικές και πολιτισμένες συνθήκες φέρνει χαρά και ζωές.

Ο γάμος των Gardovic φέρνει θρήνο και κηδεία στους παρευρίσκοντες συγγενείς και φίλους του ζευγαριού, καθώς εκτός από τον θάνατο του πατέρα του γαμπρού ακολούθησε ο πόλεμος , η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και τα ανυπέρβλητα χρόνια προβλήματα για τις γειτονικές χώρες των πάντα φλεγόμενων και επικίνδυνων Βαλκανίων που ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα την διεθνή διπλωματία.

Αθήνα , Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019. Βόρεια Μακεδονία, καλωσόρισες στη ζωή μας.
Ο τέως Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, εκ των βασικών αρχιτεκτόνων της συνθήκης Αθηνών - Σκοπίων, το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2019, αμέσως μετά από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, καλωσορίζει, όχι βιαστικά , «στη ζωή μας», την Βόρεια Μακεδονία.

Όπως μας ενημερώνει ο μέχρι προσφάτως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, μέσω του twitter, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό κ. Ζόραν Ζάεφ αλλά και τον Υπουργό των Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Νικολά Ντιμιτρόφ για να τους συγχαρεί, καθώς οι Σκοπιανοί κυβερνητικοί παράγοντες καταφέρνουν να περάσουν, έστω οριακά, τη Συμφωνία των Πρεσπών από το δύσκολο και πολυεθνικό κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει μόλις αποχωρήσει από την Αθήνα, καθώς ολοκληρώνεται η διήμερη επίσκεψη εργασίας με στόχο και σκοπό να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η γέννηση της Βόρειας Μακεδονίας 

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου γεννιέται η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, προς το παρόν παίρνει σάρκα, εξαιτίας της επικύρωσης από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, καθώς οστά θα πάρει μόνο όταν εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Η πραγματική γέννηση της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έρχεται, ακριβώς, πριν 27 περίπου χρόνια και εξαιτίας ενός παράξενου βαλκανικού γάμου.

Ως τόπος γέννησης της σημερινής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας μπορεί να λογιστεί το Σεράγεβο, νονά η τότε Ε.Ο.Κ. η οποία επικυρώνει την διάλυση της πάλαι ποτέ ισχυρής Γιουγκοσλαβίας και γονείς ο Milan και η Dijana Gardovic.
Ένας γάμος, υπό κανονικές συνθήκες φέρνει ζωή και χαρές.

Ο γάμος των Gardovic , φέρνει θρήνο και κηδεία στους παρευρίσκοντες συγγενείς και φίλους του ζευγαριού, καθώς εκτός από τον θάνατο του πατέρα του γαμπρού ήρθε ο εμφύλιος πόλεμος και η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και γεννάει ανυπέρβλητα χρόνια προβλήματα - παθογένειες για τις γειτονικές χώρες των πάντα φλεγόμενων και επικίνδυνων Βαλκανίων.

Σήμερα, σχεδόν 27 χρόνια μετά από τη μαύρη, για την Γιουγκοσλαβία αλλά και για τα Βαλκάνια Κυριακή της 1ης Μαρτίου του 1992, «καλωσορίζουμε» στη ζωή μας τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ας το συνηθίσουμε, σύμφωνα με τους εγχώριους και διεθνείς διπλωματικούς κύκλους, γεννιέται με σκοπό να «κλείσει» τις πολυετείς διαφορές Αθηνών - Σκοπίων και μαζί το λεγόμενο Σκοπιανό και τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν.

Το Σκοπιανό ή Μακεδονικό ζήτημα, για διάφορους εθνικούς λόγους, παρέμεινε εδώ και 27 σχεδόν χρόνια ανοιχτό και άλυτο για την ελληνική διπλωματία.

Στο επίκεντρο των διαφορών του Μακεδονικού ζητήματος βρίσκεται το ονοματολογικό και μέχρι πρόσφατα, ως προς το μέλλον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης των δυο γειτονικών λαών οι διαθέσεις αλυτρωτισμού των Σκοπίων έναντι της Ελλάδας.

Το Σκοπιανό ζήτημα γεννάει για την Ελλάδα επιμέρους πολιτικά και πολιτειακά ζητήματα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, δίνει λύση στο ονοματολογικό και στα επιμέρους διμερή ζητήματα της Αθήνας με τα Σκόπια, οδηγεί στην πτώση της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, είκοσι έξι χρόνια μετά από την πτώση της τότε ελληνικής κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία κλήθηκε αρχικά να διαχειριστεί τα προβλήματα που έφερε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η «de facto» γέννηση της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ας κατανοήσουμε

Οι πολυετείς διαφορές των κυβερνήσεων Αθήνας - Σκοπίων με τη γέννηση της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αν και μπαίνουν, έστω και προσωρινά στο χρονοντούλαπο της πλούσιας βαλκανικής ιστορίας, παραμένει βαλκανική ιστορία, η οποία, ανά πάσα στιγμή, ξαναγεννιέται.

Κοινό σημείο αναφοράς των βαλκανικών πολέμων το αιματοβαμμένο Σεράγεβο αλλά και οι απρόβλεπτες αντιδράσεις των λαών που κατοικούν στην επίμαχη πολυπολιτισμική περιοχή των Βαλκανίων.

Ας εμπεδώσουμε
Στη βαλκανική χερσόνησο κατοικούν λαοί με δημοκρατική συνείδηση αλλά και λαοί πολεμοχαρείς , όπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα προσπαθούν να ηγηθούν στο περίεργο και επικίνδυνο γεωπολιτικά βαλκανικό πόκερ με έπαθλο τον πλήρη έλεγχο της Βαλκανικής χερσονήσου.

Το περίεργο όμορφο αλλά και διαχρονικά επικίνδυνο, πολυπολιτισμικό μωσαϊκών λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου περιλαμβάνει Τούρκους, Έλληνες, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους, Κροάτες, Σλοβένους, Σλαβομακεδόνες, Κοσσοβάρους, Οθωμανούς μουσουλμάνους , Βλάχους, Ρομά και μερικές χιλιάδων ξεχασμένων Ελλήνων κομμουνιστών οι οποίοι από τον ελληνικό εμφύλιο και μετά ζουν στο νότιο τμήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Έχει αποδειχθεί, ιστορικά, πως η όποια υπογραφή οποιασδήποτε Συμφωνίας - Συνθήκης μεταξύ αντιμαχόμενων λαών στο περίεργο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της Βαλκανικής χερσονήσου, σήμαινε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, σπάσιμο της συμφωνίας και έναρξη ενός νέου πολέμου, βαλκανικού ή παγκόσμιου με σκοπό και στόχο την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Χρησιμοποιώντας καθαρά διπλωματικούς όρους, ή όποια αναθεώρηση της συνθήκης έρχεται μέσα από μια άλλη συνθήκη η οποία επιβάλλεται μέσω οποιοδήποτε υβριδικού ή κανονικού πολέμου.

Ας μη ξεχάσουμε, κυρίως ας εμπεδώσουμε, πως βρισκόμαστε στα πολύπαθα Βαλκάνια, όπου ιστορικά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, έχουν χαρίσει είτε βαλκανικούς είτε παγκόσμιους πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αθήνα, Ιανουάριος 2019. Καλώς όρισες «στη ζωή» μας Βόρεια Μακεδονία

Μιλώντας ξεκάθαρα, η επικύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών γεννάει την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, όσο δύσκολο ως πολιτικό - ιστορικό γεγονός και αν είναι για, ως προς την αποδοχή, βάζει, προς το παρόν, προς το μέλλον ουδείς γνωρίζει, τέλος, έστω και προσωρινά στην διαμάχη και στις όποιες διαφορές της Αθήνας με τα Σκόπια.

Προς το παρόν, δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα αν είναι καλή ή κακή για την πατρίδα μας η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο μόνος αντικειμενικός και καθαρός κριτής της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να είναι ο ιστορικός του μέλλοντος, καθώς μέχρι σήμερα πρότερη διπλωματική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων δεν υπήρχε.

Στο διαδίκτυο η Βόρεια Μακεδονία έχει κωδικό «.md»

Στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, οι διεθνείς συμβάσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, οι γεωγραφικοί χάρτες, υπενθυμίζουν και καθορίζουν την ονομασία , τα γεωγραφικά σύνορα και τις υποχρεώσεις των πολιτισμένων χωρών.

Η παγκοσμιοποίηση γεννάει το διαδίκτυο και τον κόσμο των κωδικών στην εποχή της γρήγορης - άμεσης πληροφορίας.

Η Βόρεια Μακεδονία στο διαδίκτυο και στον κόσμο των κωδικών και της πληροφορίας θα αναγράφεται και θα χαρακτηρίζεται με τον κωδικό «.md», δηλαδή θα ονομάζεται «Μακεδονία». Όχι Βόρεια Μακεδονία «.smd».

Έλληνες, Μακεδόνες - Πόντιοι, ήρθε η ώρα, είτε μας αρέσει είτε όχι, να αρχίσουμε να θεωρούμε ως γεγονός πιστευτό, ακόμα και αν βρίσκεται στη σφαίρα της μη κατανοήσιμης και όχι επιστημονικής αλλά ιστορικής - πολιτικής φαντασίας, πως το Σκοπιανό ή Μακεδονικό ζήτημα χάθηκε το 1992, εξαιτίας ενός βαλκανικού , σερβικού παραδοσιακού ορθόδοξου γάμου των Gardovic και κάποιων αιμοβόρων - δολοφόνων μουσουλμάνων , που γίνεται στο Σεράγεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Από το Σεράγεβο ξεκίνησε ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος.

Έλληνες, ας μιλήσουμε καθαρά.

Η νεότευκτη Βόρεια Μακεδονία, δεν είναι Ελλάδα, αλλά υπάρχει ελληνική μειονότητα και ελληνική ιστορία στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρίου και της Γευγελής. Δεν πρέπει να διαγράψουμε την ιστορία μας.

Η ελληνική Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Αυτή η διαφορά μας.

Η Βόρεια Μακεδονία, η οποία δεν έχει σχέση με την ελληνική Μακεδονία, ήρθε στη ζωή μας έστω και αν δεν ήταν ,ή ορθότερα δεν είναι απαραίτητη.

Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια φλέγονται ξανά.

Καληνύχτα Ελλάδα.


Του Ανδρέα Τσιλογιάννη*
*Ο αρθρογράφος κ. Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής(@mail: Andreas.tsilogiannis@gmail .com, Twitter: TsiloyannisAnd, Facebook: Andreas Tsiloyannis )www.liberal.gr


COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,85,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4294,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,151,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,63,Γιώργος Πιπερόπουλος,57,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4921,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,301,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,236,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,389,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,192,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,210,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,713,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,66,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,115,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3072,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Πόσο «Μακεδονία» είναι η Βόρεια Μακεδονία;
Πόσο «Μακεδονία» είναι η Βόρεια Μακεδονία;
https://4.bp.blogspot.com/-dQxy71Y1cBo/XEBqh5rjnMI/AAAAAAABQy0/xbQXQP_1XDYk2rCDs98KeVG5GmfzplS5ACLcBGAs/s1600/FE203840-AFF7-D95E-12D6-067CFCB9A41E.jpeg
https://4.bp.blogspot.com/-dQxy71Y1cBo/XEBqh5rjnMI/AAAAAAABQy0/xbQXQP_1XDYk2rCDs98KeVG5GmfzplS5ACLcBGAs/s72-c/FE203840-AFF7-D95E-12D6-067CFCB9A41E.jpeg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2019/01/blog-post_714.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2019/01/blog-post_714.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy