Geomiso: Ο Τρικαλινός που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν οι μηχανικοί με ένα καινοτόμο παγκοσμίως λογισμικό

SHARE:

Έχει δημιουργήσει πρώτος παγκοσμίως ένα λογισμικό που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα της βιομηχανίας και κερδίζει συνεχώς διεθνή και ελληνικά βραβεία. Μετά από 8 χρόνια επίμονης δουλειάς και έρευνας, το 2018 άρχισαν και οι πωλήσεις.
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος στα 32 του χρόνια κερδίζει συνεχώς διεθνή και ελληνικά βραβεία και τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει τη διεθνή αγορά


Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος είναι μόλις 32 ετών, έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, το τεχνολογικό θαύμα της Ελλάδας και ήδη μπορεί να περηφανεύεται για πολλά. Όχι, δεν βγήκε πρώτος σε κάποιο reality show, ούτε έχει χιλιάδες followers στα social media. Έχει δημιουργήσει πρώτος παγκοσμίως ένα λογισμικό που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα της βιομηχανίας και κερδίζει συνεχώς διεθνή και ελληνικά βραβεία. Μετά από 8 χρόνια επίμονης δουλειάς και έρευνας, το 2018 άρχισαν και οι πωλήσεις.

Ο λόγος για το Geomiso, που από ένα πολυετές ερευνητικό project είναι πλέον ένα επιχειρηματικό εγχείρημα.

Το Geomiso αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό CAD (Computer-Aided Design)/ CAE(Computer-Aided Engineering) «δύο σε ένα», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως σχεδιαστικό πρόγραμμα όσο και ως λογισμικό προσομοίωσης έργων μηχανικού. Ενοποιεί δηλαδή δύο βιομηχανικές διαδικασίες, τον σχεδιασμό ενός προϊόντος και τον έλεγχο της αντοχής του. Έως τώρα, οι βιομηχανίες διαθέτουν δύο διακριτά τμήματα: το τμήμα των σχεδιαστών, που σχεδιάζει τα νέα προϊόντα με ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα (computer-aided design), και το τμήμα των μηχανικών, το οποίο ελέγχει τα νέα προϊόντα ως προς την αντοχή και τις ιδιότητές τους με το πρόγραμμα μηχανικού (computer-aided engineering). Το Geomiso είναι ένα λογισμικό που κάνει και τις δύο δουλειές.

Το 2017 ιδρύθηκε η start-up, με έδρα τα Φάρσαλα όπου και μεγάλωσε, ενώ η αξία της εταιρίας εκτιμάται πλέον στα 20 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη για κέρδη από την εμπορική του διάθεση σε βάθος 5ετίας ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. 
Η αρχή το ήμισυ του παντός 

Το ταξίδι του Geomiso άρχισε το 2010. Ο Παναγιώτης είχε ήδη τελειώσει τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό 9,47 (πρώτος μεταξύ 242) και έκανε το μεταπτυχιακό του. Είχε την ευτυχία (γιατί δεν πιστεύει στην τύχη) να έχει καθηγητή (και μέντορα όπως λέει ο ίδιος) τον Μανόλη Παπαδρακάκη, «τον νούμερο ένα στην υπολογιστική μηχανική διεθνώς και εκδότη του περιοδικού Computer Methods in Applied Mechanics and Engineering», όπως μου λέει. 
Η αξία της start-up εκτιμάται πλέον στα 20 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη για κέρδη από την εμπορική του διάθεση σε βάθος 5ετίας ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ
«Αυτό σήμαινε ότι είχα ουσιαστικά πρόσβαση -από τους πρώτους- σε όλες τις καινοτόμες δημοσιεύσεις. Γιατί μπορεί να δημοσιεύονται πολλά καινοτόμα πράγματα, αλλά ένας φοιτητής, αν δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει, δεν ξέρει τι να διαβάσει. Εγώ λόγω του καθηγητή μου, ήξερα. Κάποια στιγμή μου πρότεινε να δω ένα paper που είχε ενδιαφέρον. Όταν το διάβασα έγινε ένα κλικ μέσα μου. Κατάλαβα κατευθείαν ότι αυτό θέλω να κάνω. Μετά προσπάθησα να δω πώς αποτυπώνεται αυτό βιομηχανικά. Το Geomiso βασίζεται στη μέθοδο του paper αλλά εγώ με βάση αυτή τη μεθοδολογία έδωσα λύση πρακτικά σε ένα βιομηχανικό πρόβλημα».

Μια παράδοση καινοτομιών από το ’60 made in Greece

Η μέθοδος αυτή σχετίζεται με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, που ανακάλυψε ο καθηγητής, Ιωάννης Αργύρης τη δεκαετία του ’60.
«Αυτός ο άνθρωπος, που ήταν μέντορας του δικού μου καθηγητή, έχει μια απίστευτη ιστορία». Σπούδασε και εκείνος στο Μετσόβιο, ενώ κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου, βρισκόταν στο Βερολίνο για μεταπτυχιακές σπουδές. H ναζιστική Γερμανία ήθελε να τον εντάξει στο επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη της πολεμικής αεροναυπηγικής της βιομηχανίας. H άρνησή του, που συνέπεσε με την εισβολή της Γερμανίας στην Ελλάδα, τον έστειλε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από όπου με κίνδυνο της ζωής του δραπέτευσε κατά τους βομβαρδισμούς του Βερολίνου και διέφυγε στην Ελβετία, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του.


«Ουσιαστικά τώρα συνεχίζουμε την παράδοση του Ιωάννη Αργύρη, με ελληνική σφραγίδα. Η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων είναι επαναστατική γιατί έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή στη μελέτη των έργων τους. Είτε είναι κτήριο, φράγμα, είτε είναι μηχανολογική κατασκευή, όπως το αυτοκίνητο. Πριν τα πεπερασμένα, ο μηχανικός θα έπρεπε να καθίσει με το χέρι να λύσει εξισώσεις και ποτέ δεν ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Έχοντας βάλει ο Ιωάννης Αργύρη στους υπολογιστές το παιχνίδι, με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, οι μηχανικοί μπορούσαν να λύσουν σχεδόν τα πάντα. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων δεν μπορούσε να αξιοποιήσει πλήρως τη γεωμετρία του σχεδίου. Δηλαδή έκανε ο αρχιτέκτονα το σχέδιο του κτηρίου, αλλά ο μηχανικός δεν μπορούσε να το αξιοποιήσει 100%. Για να μπορέσει να το λύσει με τα πεπερασμένα, έπρεπε να κάνει ένα άλλο σχέδιο το οποίο λέγεται προσομοίωση. Το όποιο όμως σχέδιο ήταν προσεγγιστικό σε σχέση με το ακριβές. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε σφάλμα, να αυξάνεται πάρα πολύ ο φόρτος εργασίας για το μηχανικό, ενώ σε περίπτωση που δεν έβγαζε καλά αποτελέσματα η ανάλυση, θα έπρεπε να το ξανακάνει από την αρχή. Και αυτό είναι το λεγόμενο χάσμα μεταξύ του Computer-Aided Design -που σημαίνει σχεδιάζω σε υπολογιστή με τα περίφημα σχεδιαστικά προγράμματα- και του Computer-Aided Engineering –που σημαίνει κάνω τη μελέτη του μηχανικού σε υπολογιστή. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα λύσαμε εμείς, πρώτοι διεθνώς. Οπότε ουσιαστικά όλο αυτό ξεκίνησε το ’60 με τον Ιωάννη Αργύρη».

«Εγώ ως μαθητής δεν είχα καν υπολογιστή»

Όσο μου μιλάει αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ένας πολιτικός μηχανικός να γνωρίζει τόσο καλό προγραμματισμό ώστε να μπορέσει να αναπτύξει ένα τόσο εξελιγμένο και πρωτοποριακό λογισμικό.
«Εγώ ως μαθητής δεν είχα καν υπολογιστή. Και από προγραμματισμό δεν ήξερα πολλά πράγματα, ασχολήθηκα όμως σοβαρά μέσα στο Πολυτεχνείο. Και μόνο από την εκπαίδευση στο Μετσόβιο έγινα ουσιαστικά και προγραμματιστής. Αυτό γιατί είχα τον κύριο Παπαδρακάκη επιβλέποντα και ουσιαστικά μέσα στο εργαστήριο όλη την ημέρα προγραμματίζαμε. Γενικά η σχολή μας προσφέρει προγραμματικές γνώσεις αλλά αν δεν ασχοληθείς μόνος σου και σε επίπεδο ερευνητικό, δεν γίνεται τίποτα».

Η επιτυχία στα χρόνια της κρίσης

Ο Παναγιώτης προτρέπει τον κόσμο να μένει στην Ελλάδα.
«Όταν πήρα το πτυχίο μου, όλοι μου έλεγαν να πάω στο εξωτερικό. “Τι θα κάνεις εδώ, ξεκινάει η κρίση” και τέτοια. Μου παρουσίαζαν μία εικόνα μαύρη. Δεν έπεσαν έξω ως προς τα οικονομικά, απλά για μένα θα ήταν λάθος να φύγω, γιατί εδώ είχα βρει ένα αντικείμενο στο οποίο πραγματικά ήθελα να δουλέψω. Ξεκίνησα να δημιουργώ μια ομάδα από το 2010 και για εμάς αυτή η δεκαετία ήταν η πιο ωραία δεκαετία της ζωής μας, η πιο δημιουργική. Μπορεί τα πράγματα για την οικονομία της Ελλάδας να πήραν έναν απέραντο κατήφορο, αλλά εμείς είχαμε ακριβώς την αντίθετη πορεία. Πιστεύω ότι η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες και ότι αν είχα φύγει, δεν θα τα είχα κάνει όλα αυτά. Εδώ είμαι πραγματικά ευτυχισμένος».

«Στην αρχή δεν ξέραμε καν τι είναι Business Plan»

Όσο μιλάμε, δεν δείχνει να τον ενοχλεί το γεγονός ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια χρηματοδοτούσε μόνος του το project με τα χρήματα που είχε πάρει από υποτροφίες και βραβεία ως προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής. Κανένας από την ομάδα –που αποτελείτο κυρίως από άτομα από το Μετσόβιο- δεν πληρωνόταν και τα χρήματα πήγαινα για αγορά εξοπλισμού. Όμως ήταν λες και ήξεραν ότι επένδυαν τότε για να πετύχουν αργότερα.


Tο βίντεο της συμμετοχής του Geomiso στον διαγωνισμό Envolve Award Greece, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο βίντεο από το κοινό 

Τα πρώτα χρήματα ήρθαν το 2014 με την πρώτη πανελλαδική διάκριση, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» (μεταξύ 192 εταιρειών).
«Είδα τυχαία μια ανακοίνωση και σκέφτηκα ότι πρέπει να λάβουμε μέρος. Ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς γιατί ήρθαμε αντιμέτωποι με έννοιες που ερχόμασταν πρώτη φορά σε επαφή. Για παράδειγμα το Business Plan δεν ξέραμε καν τι είναι. Καθίσαμε παρόλα αυτά, τα ετοιμάσαμε και βγήκαμε πρώτοι. Δεν το περίμενα. Για το προϊόν ήμουν σίγουρος, αλλά δεν περίμενα να πάμε τόσο καλά στο επιχειρηματικό κομμάτι. Όμως άρεσε πάρα πολύ η ιδέα στην επιτροπή, η οποία συνειδητοποίησε το βιομηχανικό πρόβλημα και την ευκαιρία που ανοίγεται για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, καθώς και ότι μπορεί να παραχθεί προστιθέμενη αξία για τους μηχανικούς στη βιομηχανία και εν τέλει για μας που θα κάνουμε πωλήσεις. Τότε ξεκίνησε και η εξέλιξή μας από ερευνητές σε επιχειρηματίες».

Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που εργάζονται οι μηχανικοί διεθνώς
Ακολούθησαν πολλές ακόμη διακρίσεις -10 συνολικά- εκ των οποίων μια διεθνή, το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του IEEE IST Best Paper Award 2017. Για τον Παναγιώτη, πολύ σημαντική και καθοριστική ήταν και η διάκριση στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, η οποία τους παρείχε δωρεάν στέγαση σε γραφεία, συμβουλευτική και γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και η στήριξη από την Πρέσβειρα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στο πλαίσιο του Angelopoulos CGIU Fellowship 2015, από όπου έλαβαν σημαντική οικονομική ενίσχυση.  
«Η κυρία Αγγελοπούλου ήταν από τους ανθρώπους που ενώ πολλοί άλλοι προσπαθούσαν να μας κόψουν τα φτερά, λέγοντας ότι είναι ουτοπικό αυτό που θέλουμε να κάνουμε, εκείνη μας έδινε δύναμη δείχνοντας έμπρακτα την πίστη της στο όραμά μας. Πήραμε από το ίδρυμα πολλά χρήματα, για τα οποία δεν υπήρχαν δεσμεύσεις, ούτε ρήτρα να τα επιστρέψαμε, ούτε να δώσουμε ποσοστό της εταιρείας. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη μας μεγάλη χρηματοδότηση».

Μόλις τέσσερις μήνες από τη σύσταση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2017, εγκρίθηκε και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 200.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα αναδείχθηκαν νικητές στον κορυφαίο ετήσιο θεσμό Envolve Award Greece.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣΗ εταιρεία Geomiso έλαβε τριπλή διάκριση στο πλαίσιο του κορυφαίου ετήσιου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Envolve Award Greece 2018 του Envolve Entrepreneurship υπό την αιγίδα του Libra Group

-Πόσο δύσκολο είναι τελικά να κάνεις μια start-up στην Ελλάδα;

-Με βάση τα όσα έχω ζήσει, είναι αρκετά δύσκολο, εάν θέλεις να κάνεις μια σωστή start-up. Εάν δεν είσαι αποφασισμένος γι′ αυτό που θέλεις να κάνεις, εάν δεν είσαι επαγγελματίας και πραγματικά δοσμένος σε αυτό, είναι πολύ δύσκολο. Σκέψου ότι εγώ έχω να πάω διακοπές πάρα πολλά χρόνια και δουλεύω 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Όμως αξίζει να το κάνει κάποιος. Το πρόβλημα ήταν ότι κάποια στιγμή είχε γίνει της μόδας και πολλοί το είχαν δει σαν κάτι εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι.
Πρέπει να υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα, όχι γιατί απλά προέκυψε. Εμείς δημιουργήσαμε την start-up, όχι γιατί δεν βρίσκαμε δουλειά ή γιατί δεν θέλαμε να πάμε στο εξωτερικό. Τη δημιουργήσαμε  γιατί πραγματικά έπρεπε να δημιουργηθεί. Είχαμε ένα καινοτόμο λογισμικό, το οποίο έπρεπε να διατεθεί στην αγορά. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που εργάζονται οι μηχανικοί διεθνώς.

-Όμως πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει αυτό το λογισμικό ένας μηχανικός;

-Εδώ είναι το κλειδί. Είναι πάρα πολύ εύκολο να το χρησιμοποιήσουν οι μηχανικοί που γνωρίζουν την παλιά μέθοδο. Όπως συνηθίζω να λέω, είναι ακριβώς το ίδιο και τελείως διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να δημιουργήσει το λογισμικό με αυτή τη μεθοδολογία, δηλαδή να φτιάξει κανείς το Geomiso, όμως ως προς το αποτέλεσμα και τη χρήση, είναι πολύ εύκολο. Γιατί η ισομετρική μέθοδος είναι ουσιαστικά η εξέλιξη της μεθόδου πεπερασμένων στοιχείων. Όμως όποιος το προμηθευτεί, θα πρέπει να κάνει αλλαγές στην εταιρεία. Γιατί πλέον έχουμε ένα τμήμα και όχι δύο. Θα χρησιμοποιεί ένα λογισμικό, οπότε θα έχει λιγότερους ερευνητές, μηχανικούς, άλλα όσους έχει θα πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, γιατί θα κάνουν διπλή δουλειά.

Η διεθνής αγορά
Οι πωλήσεις του Geomiso στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 2018, ενώ ήδη υπάρχουν συζητήσεις με μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού. Οι διακρίσεις, όπως μου λέει ο Παναγιώτης, άνοιξαν πολλές πόρτες και πλέον τους έχουν προσεγγίσει ήδη από τη διεθνή αγορά. Όπως για παράδειγμα από την Jaguar Land Rover, αλλά και μια γερμανική εταιρεία.

Το τεχνολογικό θαύμα των Τρικάλων
Έχοντας καταγωγή από τα Τρίκαλα, και συγκεκριμένα από τη Μεσοχώρα, δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω για την πόλη-πρότυπο της Θεσσαλίας. «Όπως όλα στη ζωή, είναι θέμα προσώπων», μου λέει. «Ο δήμαρχος έχει μεγάλο όραμα. Στην αρχή δεν περίμενα ότι θα συναντούσα αυτό το τεχνολογικό θαύμα στα Τρίκαλα, ένα τεχνολογικό θαύμα που δεν βρίσκεις καν σε μεγάλες πόλεις. Όταν όμως γνώρισα τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι γι′ αυτό, τότε κατάλαβα για ποιο λόγο έγινε.

Αυτό που κατάφερε ο δήμαρχος είναι να το επικοινωνήσει καλά και στους πολίτες. Βλέπεις τους οδηγούς στις διαβάσεις να σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί. Δείχνει ευρωπαϊκή πόλη. Μικράπαιδιά θέλουν ασχοληθούν με τη ρομποτική. Δεν χρειάζεται να ασχολούνται όλοι με την αγροδιατροφή. Έχει περάσει στους πολίτες ότι πρέπει να προσπαθείς και μόνος σου για να κάνεις κάτι, να μην περιμένουμε τα πάντα από το Δημόσιο. Να ψάχνουν τα κονδύλια που μπορεί να προκηρυχθούν. Μακάρι να το έκαναν αυτό κι άλλοι δήμοι».

ΠΗΓΗ: .huffingtonpost.gr

COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,85,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4294,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,151,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,63,Γιώργος Πιπερόπουλος,57,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4921,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,301,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,236,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,389,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,192,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,210,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,713,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,66,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,115,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3072,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Geomiso: Ο Τρικαλινός που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν οι μηχανικοί με ένα καινοτόμο παγκοσμίως λογισμικό
Geomiso: Ο Τρικαλινός που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν οι μηχανικοί με ένα καινοτόμο παγκοσμίως λογισμικό
Έχει δημιουργήσει πρώτος παγκοσμίως ένα λογισμικό που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα της βιομηχανίας και κερδίζει συνεχώς διεθνή και ελληνικά βραβεία. Μετά από 8 χρόνια επίμονης δουλειάς και έρευνας, το 2018 άρχισαν και οι πωλήσεις.
https://3.bp.blogspot.com/-TF5g6kyCRaI/XEl4XngANFI/AAAAAAABRGU/gNLm8CIlKNAqh40kJsyqfNoV3p_Uy9MYQCLcBGAs/s640/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A3.jpeg
https://3.bp.blogspot.com/-TF5g6kyCRaI/XEl4XngANFI/AAAAAAABRGU/gNLm8CIlKNAqh40kJsyqfNoV3p_Uy9MYQCLcBGAs/s72-c/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A3.jpeg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2019/01/geomiso.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2019/01/geomiso.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy