«Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης», εκτιμούν οι Financial Times σε άρθρο τους.
Η βρετανική οικονομική εφημερίδα μιλάει για τους «σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς», όπου υπάρχει κρίση ταυτότητας, καθώς οι παγκοσμιοποιητές δεν επιθυμούν την διαφορετικότητα, για την οποία υποτίθεται μάχεται το σύστημα. Όλοι πρέπει να χορεύουν στον ίδιο ρυθμό, δούλοι χωρίς άποψη με αδρανοποιημένη σκέψη.
«Με την οικονομική κρίση και την τεχνολογική αλλαγή, μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά ή μένουν στο ίδιο επάγγελμα για πάντα», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι FT. Μάλιστα σε συνδυασμό με την υψηλή και παράλογη φορολογία η μεσαία τάξη στις σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες δεινοπαθεί. Οι μηχανισμοί αναδιανομής αγαθών παίρνουν τον πλούτο της μεσαίας τάξης και «παρέχουν» τα απαραίτητα στους φτωχούς. Ο κυρίως πλούτος συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια.
Ο βασικός εχθρός δε της παγκόσμιας διαπλοκής είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επειδή δεν είναι εξαρτημένοι από τους μισθούς κάθε μήνα. Συνεπώς η βαριά φορολογία σε συνδυασμό με την επέλαση των πολυεθνικών, οι οποίες επιβιώνουν κάθε χρόνο και με ζημία, καθότι χρηματοδοτούνται, έχει ως στόχο να υπαλληλοποιήσει τους πάντες στην μεσαία τάξη, είτε στο κράτος είτε σε πολυεθνικές, ενώ στο τέλος επιδιώκεται να υπηρετούν όλοι ένα κέντρο διαχείρισης του πλούτου και άρα της εξουσίας.
Όλοι να έχουν δηλαδή ένα πιάτο φαΐ εξασφαλισμένο, τυποποιημένη διασκέδαση και άπλετη «ασφάλεια», παραδίδοντας όμως την οικονομική και εν συνεχεία την διανοητική τους ελευθερία. Επιπλέον πρέπει να μένουν πάντα τρομοκρατημένοι από στημένες κοινωνικές αναταραχές ή τονυποτιθέμενο κίνδυνο καταστροφικής μόλυνσης του περιβάλλοντος, με αφορμή τον οποίο θέλουν να απαγορεύσουν ακόμα και τα τζάκια.
Παράλληλα απαξιώνονται οι πολιτικοί κάθε κράτους που ούτως ή άλλως έχουν προβεί σε ολισθήματα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν ως μόνη εναλλακτική λύση τον πλήρη πολιτικοκοινωνικό έλεγχο της ζωής τους, ειδάλλως το σύστημα δεν θα τους θρέφει.
Με βάση τα ψεύτικα άγχη της καθημερινότητας οι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να χειραγωγήσουν τους πάντες. Οι κυβερνήσεις δανείζονται και ως αντάλλαγμα υπογράφουν μνημόνια που υποθηκεύουν το μέλλον των χωρών τους. Αυτό ζούμε και στην Ελλάδα, όπου οι δανειστές εντόπισαν πραγματικό πρόβλημα λόγω δικής μας κακής οργάνωσης και διαφθοράς, βρίσκοντας έτσι το πάτημα να πιέζουν την Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν μέτρα παγκοσμιοποίησης όχι μόνο στην οικονομία (π.χ. χαράτσι στα ακίνητα), αλλά και στην παιδεία (π.χ. αλλαγή βιβλίων ιστορίας) ή στην κοινωνία (δήθεν αντί-ρατσιστικό νομοσχέδιο).
Τελικά στους σημερινούς, σύμφωνα με τους FT, υλιστικούς-παγκοσμιοποιητικούς καιρούς, όσο περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από το κράτος ή τις πολυεθνικές, τόσο περισσότερο θα αποδυναμώνεται η μεσαία τάξη, όπου εργάζονται επιχειρηματίες, συνεργάτες τους και ελεύθεροι επαγγελματίες. Τώρα αντιλαμβάνεστε γιατί τα μεγάλα ΜΜΕ δεν πρόβαλλαν όσο έπρεπε τον «πόλεμο» κατά του ιδιωτικού τομέα, από τον οποίο ξεπήδησαν χιλιάδες άνεργοι, μπήκαν λουκέτα σε επιχειρήσεις ή εξαγοράστηκαν καταστήματα από μεγάλες πολυεθνικές. Γιατί αυτός ο τομέας  «δεν συμφέρει να υπάρχει πια»…