Bloger που με την ανάδειξη των θεμάτων θέλει να σας προβληματίσει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ενασχόλησης με ευρύτερα ζητήματα της σύγχρονης ζωής

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – Ωρίων

SHARE:

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – Ωρίων


(προηγούμενο)

Λάβετε τα μέτρα σας, διότι τώρα θα μπούμε μέσα σ’ αναμμένο χυτήριο χάλυβα. Μην πείτε μετά πως δεν σας προειδοποίησα! Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Μιλημένα, ξηγημένα.Ξεκινάμε, όμως, με το ανώδυνο μέρος. Η προετοιμασία γιά τα …εγκαύματα, είναι ένα (μάλλον) σύντομο σεμινάριο.

ΠΕΡΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ
Όπως η Γή μας είναι μία σφαίρα, έτσι κι όλος ο ουρανός είναι μία τεράααααστια σφαίρα. Στην πραγματικότητα δεν είναι, βέβαια, διότι τ’ αστέρια δεν βρίσκονται όλα στην ίδια επιφάνεια (εσωτερική σφαίρας), στην ίδια απόσταση από εμάς. Άλλα βρίσκονται πιό κοντά σ’ εμάς, άλλα πιό μακριά. Όμως, σε πρώτη εκτίμηση, ο ουρανός μπορεί να θεωρηθεί σφαίρα.

Η διαφορά της ουράνιας σφαίρας με τη γήϊνη (εκτός απ’ το μέγεθος) είναι πως εμείς, στη Γή, ζούμε στην εξωτερική επιφάνεια της σφαίρας. Ενώ στον ουρανό παρατηρούμε τ’ αστέρια στην εσωτερική επιφάνεια της ουράνιας “σφαίρας”.

Οι άνθρωποι, τώρα, είναι γνωστό πως παρατηρούσαν τον ουρανό από τους αρχαίους χρόνους. Καί, θες γιά την ευκολία τους στην παρατήρηση, θες επειδή είχαν φαντασία,ομαδοποίησαν τ’ αστέρια σε συγκεκριμένες, σταθερές μορφές. Τους αστερισμούς!

Οι αστερισμοί είναι ομάδες αστεριών, που (με λίγη φαντασία) απεικονίζουν διάφορα πράγματα, ζώα, ή πρόσωπα: Ζυγαριές, φούρνους, καράβια, φίδια, αρκουδάκια, λιοντάρια, τον Μίκυ καί τον Γκούφη, το τέρας του Λόχνες, τον Παπανδρέου, κτλ κτλ. Γενικώς, ό,τι φανταστεί κανείς. Αν, μάλιστα, αυτός ο “κανείς” είναι φύλαρχος, ή (καλύτερα) ένα είδος“αρχηγού πολιτισμού” (πχ αρχιερέας), τότε επιβάλλει την άποψή του σε όλους.Φανταστικοί “αστερισμοί” επάνω στην ουράνια σφαίρα

Έτσι, οι διάφοροι πολιτισμοί ανά εποχές παρουσίασαν διαφορετική εικόνα καταγραφής των αστερισμών. Πχ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβλεπαν καί κροκοδείλους στον ουρανό. Αντιθέτως, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπαμε κροκοδείλους στους αστερισμούς μας, διότι δεν διαθέταμε τέτοια συμπαθή ζωντανά.

(…Αποκτήσαμε εσχάτως, αλλ’ αυτό δεν είναι λόγος ν’ αλλάξει η Αστρονομία! ΛΟΛ!!! :-)

- Τί γράφεις, ρέ Εργοδότη, εκεί πέρα; “Συμπαθείς” οι κροκόδειλοι; Σού ‘στριψε τελείως;

- Εξακολουθώ να τά ‘χω τετρακόσια! Βλέπεις, δεν σκεφθήκατε ότι ο Σήφης μπορεί κάποια στιγμή να χλαπακιάσει τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη, ή -όταν τον κόψει πολύ η λόρδα- ακόμη καί τον καταντίπ …αχώνευτο, τον Μητσ…

Δε γράφω τ’ όνομα, να μη γκαντεμιαστεί το ιστολόγιο!)Μιά που μιλάμε γιά πολιτισμούς, το επόμενο βήμα (μετά τον καθορισμό των μορφών) ήτανοι πολιτισμοί να “φορτώσουν” τους αστερισμούς με μύθους, ή κάποια ηθική παύλα θρησκευτική διδασκαλία. Έτσι, γιά παράδειγμα, έχουμε τον ζωδιακό κύκλο, που -ανάμεσα στ’ άλλα- συμβολίζει το ταξίδι της ψυχής στις διαδοχικές ενσαρκώσεις της. Καί τα λοιπά, καί τα λοιπά.

Περιττό να πούμε πως οι διδασκαλίες αυτές διαδιδόντουσαν από γενιά σε γενιά, φτιάχνοντας πολλές φορές έναν πυρήνα όμορφων μύθων, ο οποίος ήταν κοινό κτήμα: τον γνώριζε απέξω όλη η κοινότητα, όλη η φυλή. Να σημειώσω πως εμείς εδώ, οι Έλληνες, φαίνεται πως ξεκινάμε λιγάκι διαφορετικά: έχουμε πρώτα τη Μυθολογία μας, η οποία “καταστερίζεται”, δηλαδή αντανακλάται στους αστερισμούς μετά. Ενδεχομένως άλλοι λαοί, πχ οι Ινδιάνοι της Αμερικής, να θεωρούν ως αφετηρία τους αστερισμούς, από τους οποίους να προκύπτουν μετά οι ηθικές τους διδασκαλίες. Διότι προηγείται ο ουρανός, εφ’ όσον υπονοεί την έννοια του Θεού.

Δε βαρυέσαι, λεπτομέρειες της Λαογραφίας.

Όμως, σ’ όλους ανεξαιρέτως τους λαούς, το νόημα της “μυθολογίας των αστερισμών” είναι ένα καί το αυτό: το μέλος της φυλής πρέπει ν’ ακολουθεί το παράδειγμα των ηρώων τ’ ουρανού. Να μιμείται τις σωστές πράξεις αυτών, καί ν’ αποφεύγει τις άνομες ή τις απερίσκεπτες.Πρέπει ν’ αναφέρουμε πως οι αστερισμοί είναι καλώς καθορισμένα ουράνια “οικόπεδα”. Δηλαδή, δεν αλλάζουν με τον χρόνο. Όχι μόνον οι μορφές που απεικονίζουν, αλλά ούτε καί τα “σύνορά” τους. Επίσης, δεν μπαίνουν ο ένας μέσα στα “χωράφια” του άλλου.

Επομένως, αποτελεί ανοησία ολκής ο ισχυρισμός του Ντάν Μπράουν (στο “Χαμένο σύμβολο”), ότι ο (τέκτων, άρα γνώστης κάποιων πραγμάτων) Τζώρτζ Ουάσινγκτων θεμελίωσε την ομώνυμη πόλη, όταν (δήθεν) “…ο αστερισμός του Δράκου μπήκε στον αστερισμό της Παρθένου…”. (Αν θυμάμαι καλά το κείμενο.) ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα, κύρ-Καφέ μ’! Αλλά, δεν ήξερες – δε ρώταγες;

Αυτά σας τα γράφω, γιά να μην πιστεύετε αμάσητα όσα σερβίρει ο καθένας – αδιάφορο το πόσο “φίρμα” είναι.

Συμπερασματικώς: ο κάθε αστερισμός έχει: (α) τη συγκεκριμένη μορφή του, (β) τα συγκεκριμένα “σύνορά του”, (γ) τη συγκεκριμένη θέση του στην ουράνια σφαίρα. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως αλλάζουν, εφ’ όσον όλα τ’ αστέρια κινούνται, αλλά οι αλλαγές αυτές επισυμβαίνουν με βραδύτατους ρυθμούς. Πχ ο ζωδιακός κύκλος με τους δώδεκα πασίγνωστους αστερισμούς θα γίνει …αγνώριστος, αλλά μετά από τουλάχιστον 200,000 (διακόσιες χιλιάδες) χρόνια από σήμερα. Όπως καί ήταν αγνώριστος άλλα τόσα χρόνια πριν την εποχή μας.

(Παρένθεση: Καταλαβαίνετε, επομένως, ότι η θεμελίωση της “ηθικής διδασκαλίας” του ζωδιακού μπορεί να φτάνει τόσο πίσω, όσο είναι τα 200,000 χρόνια. Τώρα, τί μπορεί να σημαίνει αυτό πχ γιά την καταγωγή των Ελλήνων, ή τη συγκρότησή τους σε οργανωμένες κοινωνίες, δεν το γνωρίζω επακριβώς – αλλά σας αφήνω να το σκεφθείτε.)

Οι λοιποί αστερισμοί, τώρα, ενδεχομένως να μεταβληθούν σε μιά αγνώριστη “σούπα” μετά από εκατομμύρια χρόνια. Όταν, ενδεχομένως, ο άνθρωπος δεν θα υπάρχει. Ή, δεν θα υπάρχει ο πλανήτης μας!

Τί καταλαβαίνουμε -εμμέσως, πλην σαφώς-, λοιπόν, από τα παραπάνω; Ότι η “ηθική διδασκαλία” των (δικών μας) αστερισμών στο καταγεγραμμένο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας εξηγεί πολύ καλά κάποια (ίσως ανεξήγητα με άλλο τρόπο) ιστορικά φαινόμενα. Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνουν πχ οι Αρχαιολόγοι, αλλά δεν τρέχει καί τίποτε. Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Δεν ρωτάνε τη γνώμη κανενός!

Επίσης, καταλαβαίνουμε καί κάτι άλλο, ούλτρα σημαντικό:

Εφ’ όσον οι κινήσεις των άστρων (ή ο κύκλος του έτους, κτλ) επαναλαμβάνονται με κανονική, προβλέψιμη περιοδικότητα (πράγμα που, φυσικά, δεν είχε διαφύγει της προσοχής των αρχαίων λαών), τότε επαναλαμβάνεται κι η ίδια η “ηθική διδασκαλία” των αστερισμών! Άρα, αν παρατηρούμε τον ουρανό σωστά, μπορούμε να κάνουμε “προφητείες” εκ του ασφαλούς!!!

Αυτό το συμπέρασμα είναι το διαμάντι της ταπεινής αφήγησής μου. Θα το διαπιστώσετε παρακάτω.Πόσοι είναι οι “Ελληνικοί” αστερισμοί; Κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους, ο Έλληνας αστρονόμος της Αλεξάνδρειας Κλαύδιος Πτολεμαίος (στο σύγγραμμά του “Αλμαγκέστ” – δηλ. “Η Μεγίστη”, σε παραφθορά αραβικής προφοράς) τους καταμέτρησε σε καμιά ογδονταριά. Τόσοι είναι καί σήμερα, καί γιά την ακρίβεια λίγοι παραπάνω. Αυτό, διότι από τότε καναδυό αστερισμοί “έσπασαν”, πχ η Αργώ έγινε ένα σύνολο από “Τρόπιδα”, “Ιστία”,κτλ, κι επίσης στη διαδρομή προστέθηκαν ακόμη μερικοί. Πχ, οι παρατηρητικοί φίλοι της Αστρονομίας διαπίστωσαν ότι ο αστερισμός “Κολούμπα” ( = περιστερά) προστέθηκε στους ουράνιους χάρτες γύρω στα 1505. Δηλαδή, την εποχή του ΧριστόφορουΚολόμβου!

Εν πάσει περιπτώσει, αυτό το “πάτσγουερκ” των ογδοντα-τόσων αστερισμών καλύπτει όλη την ουράνια σφαίρα, χωρίς ν’ αφήνει “τρύπες”.

Παρεμπιπτόντως: Η Πολυμήδη είχε ακούσει κάποτε τον Παύλο Κυράγγελο να ισχυρίζεται (αφού το συνεπέρανε με τον δικό του τρόπο) ότι ο Μέγας Αλέξανδρος καταγόταν από τον αστερισμό της Περιστεράς. Επομένως, το ότι των ανασκαφικών ερευνών στην Αμφίπολη ηγείται η κυρία Περιστέρη, ίσως είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση!

Δυστυχώς, όμως, δεν γνωρίζω. Με τη λεξαριθμία καί τα “φωτοδυναμικά” των λέξεων καί τα ρέστα, ανέκαθεν δεν τα πήγαινα καλά. (Περίεργο γιά μένα, που κυνηγάω το Παράξενο, έ; Κι όμως! Κάθε κανόνας έχει καί τις εξαιρέσεις του.)ΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ
Τέλος το μάθημα – προς το παρόν. (Είμαι σίγουρος ότι δεν ήρθατε εδώ γιά μαθήματα, αλλά δεν θα γλυτώσετε έτσι, εύκολα! :-) )

Προχωράμε στο “ψητό” – ή, μάλλον, στο να …ψηθούμε οι ίδιοι!

Κάτι λέγαμε τις προάλλες γιά έναν από τους ογδοντα-τόσους αστερισμούς. Γιά τονΩρίωνα. Που τον είδα στ’ όνειρό μου, να κοσμεί ένα από τα “τελλάρα” της έκτης καί τελευταίας πόρτας πριν τον ταφικό θάλαμο του Μεγαλέξανδρου.

Σας έχω πεί πολλές φορές, ότι μπορώ να διακρίνω αριθμούς, μεγέθη, συσχετισμούς,αμέσως. Όμως, πριν σας κάνω “ψιλά” το τί κατάλαβα στ’ όνειρο κι άρχισα τα μπινελίκια, ας δούμε κάτι άλλο.

Ένα τυπικό τέμπλο σημερινής Ελληνικής εκκλησίας έχει τον Χριστό δεξιά, όπως κοιτάζουμε, καί την Παναγία αριστερά. Ως εξής:(απεικονίζεται το τέμπλο της Μονής Φιλοσόφου, από τη Γουϊκιπήντια)

Παντού, σ’ όλες τις εκκλησίες της χώρας μας. Εκτός από τρείς, όπου η Παναγία απεικονίζεται δεξιά όπως κοιτάζουμε, κι ο Χριστός αριστερά.

Θυμάμαι αυτή τη στιγμή τις δύο. Η μία είναι η Πόρτα-Παναγιά, στην Πύλη Τρικάλων. Η δεύτερη είναι η Παναγία Σπηλιανή, στη Νίσυρο.

Βέβαια, υπάρχει πχ ο άγραφος νόμος ότι ο τιμώμενος φιλοξενούμενος κάθεται στα δεξιά του οικοδεσπότη, κτλ. Καί η Ορθοδοξία τιμά κατ’ εξοχήν τον Χριστό. Όμως:

Εφ’ όσον η Ωραία Πύλη είναι αυτή, απ’ όπου περνάει ο άνθρωπος γιά να πάει προς το ιερό, προς τον Θεό (πράξη που κάνει συμβολικώς ο ιερέας κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας), τότε η αναστροφή των εικόνων συμβολίζει την αναστροφή της πύλης.Επομένως, ο Θεός είν’ Αυτός, που έρχεται προς τον άνθρωπο!

Ειδικά στην πρώτη των εκκλησιών που ανέφερα, το λέει καί τ’ όνομα του μέρους: Πύλη! Τί άλλο θέλετε, γιά να πειστείτε;

Εδώ, λοιπόν, το τέμπλο της Πόρτα-Παναγιάς (επίσημο όνομα: “Μονή Μεγάλων Πυλών”– σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2, σύνδεσμος 3, απ’ όπου καί οι φωτογραφίες) :
Παρατηρούμε ότι οι εικόνες του τέμπλου είναι τοποθετημένες “κανονικά”, αλλά οι αντίστοιχες εικόνες σε ψηφιδωτό μεγάλου μεγέθους είναι τοποθετημένες ανάποδα. Μάλιστα, η Παναγία είναι “δεξιοκρατούσα”, δηλαδή έχουμε πλήρη κατοπτρική αναστροφή της κλασικής συμμετρίας των εικόνων.
Στη Νίσυρο, τώρα, το τέμπλο της Παναγίας Σπηλιανής:
Καί η Παναγία, επίσης “δεξιοκρατούσα”:


ΠΕΡΙ ΩΡΙΩΝΟΣ

Πύλες, λοιπόν. Καί “κατοπτρικές” εικόνες. Πράγμα που μου έδειξε αμέσως τί ήθελε να πεί ο διάκοσμος με τον Ωρίωνα, στό όνειρο της έκτης πόρτας. Βέβαια, βοήθησε κι αυτό:
Κάντε σύγκριση της εικόνας αυτής με τα δύο τέμπλα, τη στιγμή που -αν δεν σφάλλω- ο Χριστός καλείται καί “Ήλιος της Δικαιοσύνης”.

Το -αστραπιαίο- συμπέρασμα ήταν, πως ο Ωρίων προβάλλεται στο έδαφος της Ελλάδας, καί μάλιστα κατοπτρισμένος. Γιατί; Διότι, απλούστατα, αν τον τραβήξουμε απ’ τον ουρανό καί τον κολλήσουμε στην επιφάνεια της Γής, από ένα αεροπλάνο θα τον δούμε κατοπτρισμένον. Κάπως έτσι:
Πρόκειται γιά καθαρή Προβολική Γεωμετρία, τίποτε το παράξενο ή μαγικό. Στο σχήμα σας δείχνω (δύο άστρα ακραία κι ένα μεσαίο) πώς “γυρίζει” το σχήμα του αστερισμού, ώστε να κολλήσει σαν χαλκομανία επάνω στην Ελλάδα. Εάν, επομένως, ο Ωρίων φαίνεται στον ουρανό έτσι:


Ωρίων, από Γουΐκι

Προβαλλόμενος ακριβώς επάνω στο έδαφος της Γής, “κολλημένος” σ’ αυτό θα φαίνεται (από ψηλά, ή στον χάρτη) έτσι:


Κι όχι μονάχα κατοπτρισμένος ο Ωρίων, αλλά αμέσως ήξερα έναν “κατοπτρισμένο” τόπο (Νίσυρος), όπου θα τοποθετούσα ένα άστρο του αστερισμού. (Ακόμη ένα σημείο/άστρο προβαλλόμενο κραύγαζε πως ήταν ο τόπος του φονικού – άσχετο αν η αιτία γι’ αυτήν την ταύτιση δεν φαινόταν ακόμη.) Έτσι, όλοι αυτοί οι συσχετισμοί έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, καθώς κι η προβολή του Ωρίωνα επάνω στον χάρτη της χώρας μας.

Τελικά, η αποκάλυψη…
Εγώ δεν έκανα τίποτε το μαγικό. Απλώς αντιστοίχησα τα κάτω μεγάλα άστρα με τον τόπο του φονικού στη Μάνη, καί με τη Νίσυρο – ένθα καί το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής. Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους – Αμφίπολη, Θάσος (ένθα καί ο υποτιθέμενος δεύτερος τάφος του Αλέξανδρου, γιά τον οποίο μιλήσαμε), Σαμοθράκη(ένθα καί η σύλληψη του Αλέξανδρου από την Ολυμπιάδα).Βλέπουμε πως κάποια μικρότερα άστρα του αστερισμού δείχνουν τη Λήμνο, τα Τέμπη καί το κέντρο (περίπου) του τριγώνου ανάμεσα Σκύρο, νότια Εύβοια, Χίο. (Το Μ43, που φαίνεται πάνω από το άστρο, είναι νεφέλωμα.) Η σημασία των δύο πρώτων είναι φανερή. Το τρίτο…

Ο κύριος Αρριβάνης είχε πεί (σε συνέντευξή του, κάποτε) ότι ο πομπός, που η επιστημονική του ομάδα είχε δέσει σ’ ένα δελφίνι, έστελνε σήμα κάπου στον Ατλαντικό, καί μετά από δεκάλεπτη ανεξήγητη διακοπή άρχισε να στέλνει σήμα απ’ το Αιγαίο!

Τηλεμεταφορά του δελφινιού; Ναί.

Μπορούν τα δελφίνια να την προκαλέσουν από μόνα τους (διότι έχουν τέτοια ικανότητα), ή/καί με τη βοήθεια “πυλών”, που βρίσκονται μέσα στις θάλασσες, τις οποίες πύλες τα δελφίνια τις αισθάνονται με κάποιον τρόπο; Ίσως ναί, καί σίγουρα ναί.

Γι’ αυτό αυτά τα υπέροχα ζώα τά ‘χουν ταράξει στα “επιστημονικά” βασανιστήρια κάποιοιαληταράδες “επιστήμονες”; Γιά να τους αποσπάσουν το μυστικό της τηλεμεταφοράς;Χίλια τοις εκατό ναί.

Μόνο που ο κ. Αρριβάνης δεν μας είπε ποιό το σημείο του Αιγαίου, που συνηθίζει να βγάζει δελφίνια του Ατλαντικού.

Μήπως το βλέπουμε εδώ, στον χάρτη;
Εν πάσει περιπτώσει, ας προσθέσουμε καί τα τρία ουράνια σώματα, που είδα ζωγραφισμένα στην πόρτα.
Η Σελήνη (μητέρα) στην Πέλλα / στις Αιγές, ο Δίας στον Όλυμπο, καί η Αφροδίτη στη Θεσσαλονίκη. Ακριβώς όπως στο όνειρο, με τη διαφορά ότι εκεί τα είδα “μπλεγμένα” με το σώμα του αστερισμού.

Γιατί ειδικά η Αφροδίτη στη Θεσσαλονίκη;
Επειδή (α) έχει ναό, καί (β) είχε …ναό. Την Εσκή Τζουμά (παλαιά Αγία Παρασκευή).

Αισθάνομαι πως, με κάποιον τρόπο, η έρευνα του τάφου της Αμφίπολης σχετίζεται με την αποκατάσταση του ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη, καί με την έρευνα γιά την ακριβή τοποθεσία της Εσκή Τζουμά. Δεν ξέρω ακόμη πώς καί γιατί, αλλά η αίσθηση πως αυτές οι δύο έρευνες σχετίζονται, είναι ισχυρώτατη. Όταν τελειώσει η μία, θα τελειώσει καί η άλλη – κάπως έτσι.Σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο, λοιπόν, πετάχτηκα απ’ τον ύπνο μου κι άρχισα τ’ αστραπόβροντα εναντίον “αυτών”. Γιατί; Διότι κατάλαβα δύο τινά:
Πως “αυτοί” ήξεραν ήδη όσα συζητάμε εδώ.

Πώς τά ‘ξεραν; Τί να σου πω, αναγνώστη μου! Όπως τα ξέρω κι εγώ. Με όνειρα, με “κβαντικές σκέψεις”, κι ενδεχομένως με απόκρυφη βιβλιογραφία, που καταχώνιασαν στις υπόγειες βιβλιοθήκες τους, με τη “βοήθεια” της διαρκούς λεηλασίας όλων των Ελληνικών συγγραμμάτων που βρήκαν.

(Αυτή η τελευταία -η βιβλιογραφία τους, δηλαδή- εικάζω βασίμως πως είναι ατελής. Είναι αποσπάσματα βιβλίων, ή σχισμένα βιβλία. Λείπουν σελίδες πολλές.

Γιατί το λέω αυτό; Επειδή, αν τα λαμόγια διέθεταν ΟΛΕΣ τις απαραίτητες γνώσεις, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε. Θα σκάβαμε πέτρες με τον γκασμά, θα μας …φιλοδωρούσαν κάθε τρείς καί λίγο με βουρδουλιές… Κι όταν δεν θα σκάβαμε, θα λατρεύαμε τον “ένα καί μοναδικό θεό” Κρόνο/Σαββαώθ των λαμογιών, αφού πρώτα μας είχαν τραβήξει από μιά ξεγυρισμένη περιτομή.

Αφού δεν συνέβη τίποτε απ’ αυτά ακόμη, καί τις γνώσεις δεν έχουν, καί φοβούνται – μη γυρίσει ο κόσμος αλλοιώς, καί σκάβουν πέτρες αυτοί… ΑΝ επιζήσουν.)
Καί πως, εν όψει αποκαλύψεων του τάφου της Αμφίπολης, άρχισαν να “μαγαρίζουν” τελετουργικώς τα σημεία της προβολής του Ωρίωνα – αρχίζοντας από το σημείο του φονικού στη Μάνη.

“Άρχισαν”, έγραψα;

Μην είσαι καθόλου σίγουρος, Εργοδότη μου!Αγαπητέ αναγνώστη μου, αν αισθάνεσαι πως τσουρουφλίζεσαι απ’ το θέμα, κάνε πως δεν τρέχει τίποτε. Τώρα είσαι ακόμη στο …σολάριουμ. Οι θερμοκρασίες θ’ ανέβουν κι άλλο.Υγ: Ένα ακόμη όνειρο χθες… Με την πέμπτη καί προτελευταία πόρτα. Δυστυχώς, ήταν πολύ φευγαλέο. Συγκράτησα μόνον το ότι είναι φαρδειά, έχει αιγυπτιακού στύλ διάκοσμο, καί γράφει επάνω κατάρες, γιά όσους δοκιμάσουν ν’ ανοίξουν τον τάφο.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, αλλά το καταγράφω εδώ, γιά να υπάρχει.

Υγ 2: Ρέ, παρατήστε με με τις “αστρικές προβολές” σας μερικοί-μερικοί! Έχω καί δουλειές να κάνω! Μ’ εσάς θ’ ασχολούμαι;πηγη:ergdhmerg.

(προηγούμενα άρθρα)
Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,80,Αδαλής Γιώργος,6,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,70,Αντωνης Γρυπαιος,338,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,3886,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,240,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,56,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,200,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,6,ΒΟΤΑΝΑ,20,Γενοκτονία Ποντίων,5,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,20,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,481,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,90,ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ,26,Για ψαγμενους,84,Γιάννης Πρεβενιός,123,Γιατροσόφια,48,Γιώργος Ανεστόπουλος,149,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,42,Γιώργος Πιπερόπουλος,51,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,22,Δημήτρης Νατσιός,10,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,824,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,54,Έλενα Ακρίτα,1,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4457,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,65,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,2,ελληνική χρεοκοπία,1,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,ΕΛΣΤΑΤ,1,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,21,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Εναλλακτικές θεραπείες,21,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,17,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,3,ΕΟΕ,6,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,583,Επίκουρος,1,Επίκτητος,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,588,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,2,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,2,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,Ευάγγελος Αθανασιάδης,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,127,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Ζωή Γεωργαντά,1,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,7,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,3,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,1,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,1,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,295,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,115,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,31,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,17,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,1,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,Ιπποκράτης,3,ΙΡΑΝ,1,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,226,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,3,ΙΣΤΟΡΙΑ,328,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,148,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,8,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Καναδάς,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,8,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,1,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,6,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,64,Καρναβάλι,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,4,Καταπολέμηση του καρκίνου,4,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,Κεφαλογιάννης,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,10,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,110,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,1,ΚΟΜΜΑΤΑ,1,κομμουνισμός,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2259,ΚΟΤΖΙΑΣ,1,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,κούρεμα,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,κριτική,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,2,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,2,ΚΥΠΡΟΣ,205,Κύπρος,2,ΚΥΣΕΑ,2,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,1,Κώστας Λάμπος,40,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,6,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,62,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,1,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,11,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,μαντικής τέχνη,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,1,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,14,Μασονική Στοά,1,μαύρο» χρήμα,2,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,1,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,1,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,426,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,5,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,3,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μυθολογία,27,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,24,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,623,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,1,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,1,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,76,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,1,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,1,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1673,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,78,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,23,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,1,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,12,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,2,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,229,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,58,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,638,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3321,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,1,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,4,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,Προβληματισμοί,4,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,7,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,113,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,2,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,25,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,1,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,16,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,Ρεφλεξολογία,7,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,ΡΩΣΙΑ,34,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,4,ΣΑΜΑΡΑΣ,17,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,13,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,9,ΣΚΑΪ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,186,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,18,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,1,Στουρνάρας,1,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,2,ΣΥΝΤΑΞΗ,1,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,2,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,294,ΣΥΡΙΖΑ,9,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,1,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,ΤΖΑΜΙ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,79,Τουρκία,5,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,ΤΣΙΠΡΑΣ,6,Τσίπρας,2,Τσούτσουρος.,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,596,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,1,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,7,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,1,φυλή Χούνζα,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,6,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,4,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,1,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,5,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Agenda 21,23,aiolos greko,54,Anunnaki,1,auto-moto,5,Baba Vanga,1,Bio-bus,1,BLOG,149,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,2,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,Donald Trump,3,Dr Robert Lanza,1,Ebola Virus,5,Economist E,6,Femen,2,Feng Shui,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,53,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,114,John Ofeon,33,John Titor,1,KON MAR,17,Magazine,9,Mind control,2,Monsanto,26,MORGELLONS,5,NAMCO,5,NASA,3,NATO,1,netakias,22,News,3073,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Panama papers,4,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,5,Rothschild,3,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,18,slider,33,Spiegel,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,22,VIDEO,220,Wikileaks,14,
ltr
item
1Greek-Σκέψου...: Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – Ωρίων
Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – Ωρίων
Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – Ωρίων
http://4.bp.blogspot.com/-x-RFNBq2imI/VEWUhqRfgwI/AAAAAAAANgE/BCdsS4sb_dI/s1600/1greek.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-x-RFNBq2imI/VEWUhqRfgwI/AAAAAAAANgE/BCdsS4sb_dI/s72-c/1greek.jpg
1Greek-Σκέψου...
https://greek1.blogspot.com/2014/10/TO-AINIGMA-TOU-TAFOU-TIS-AMFIPOLIS-ORION.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2014/10/TO-AINIGMA-TOU-TAFOU-TIS-AMFIPOLIS-ORION.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy