ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Ή ΑΠΑΤΗ;

SHARE:

Ομοιοπαθητικοί θεραπευτές διαφωνούν με τον τρόπο, που χρησιμοποιείται η Κλασική Ιατρική. Χειρουργεία για ψύλλου πήδημα, χημικά κατασταλτικά φάρμακα χωρίς λόγο και αιτία, προληπτικοί ή άσκοποι ακρωτηριασμοί, καταστροφικές για την υγεία ακτινοβολίες, παχυλοί μισθοί, μίζες, διαπλεκόμενα συμφέροντα (πολιτικά, βιομηχανικά κ.λπ.) και άλλα. Εκτιμούν όμως, ότι αν η Κλασική Ιατρική συνδυαστεί με την Ομοιοπαθητική σε πολλές περιπτώσεις, είτε στον τομέα της διάγνωσης, είτε της θεραπείας μπορεί να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα.


  • Βασική αρχή της Ομοιοπαθητικής είναι, ότι το όμοιο θεραπεύει το όμοιο. Θεωρείται, ότι όταν το σώμα παρουσιάσει κάποιο παθολογικό σύμπτωμα, το κάνει για να θεραπεύσει κάποιο αίτιο που προϋπάρχει, άρα πρέπει να βοηθηθεί αυτό το σύμπτωμα κι όχι να κατασταλεί.
  • Ομοιοπαθητικοί θεραπευτές διαφωνούν με τον τρόπο, που χρησιμοποιείται η Κλασική Ιατρική. Χειρουργεία για ψύλλου πήδημα, χημικά κατασταλτικά φάρμακα χωρίς λόγο και αιτία, προληπτικοί ή άσκοποι ακρωτηριασμοί, καταστροφικές για την υγεία ακτινοβολίες, παχυλοί μισθοί, μίζες, διαπλεκόμενα συμφέροντα (πολιτικά, βιομηχανικά κ.λπ.) και άλλα. Εκτιμούν όμως, ότι αν η Κλασική Ιατρική συνδυαστεί με την Ομοιοπαθητική σε πολλές περιπτώσεις, είτε στον τομέα της διάγνωσης, είτε της θεραπείας μπορεί να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα.
  • Η Ομοιοπαθητική έχει κατηγορηθεί από αρκετούς ως φαινόμενο placebo, τσαρλατανισμός κ.λπ.. Παρ’ όλα αυτά, τόσο στις περισσότερο πολιτισμένες χώρες της Δύσης, όσο και της Ανατολής, είναι επίσημα αναγνωρισμένη. Ακόμα και στη χώρα μας σήμερα, σε διάφορα νοσοκομεία κάνουν μαθήματα Ομοιοπαθητικής σε όποιον γιατρό το επιθυμεί.
Πολλά θέματα σχετικά με την Ομοιοπαθητική, τις αρχές της, τα φάρμακά της, τις θεραπευτικές της μεθόδους, αλλά και τη σχέση της με την Κλασική Ιατρική μας ανέλυσαν ξεκαθαρίζοντας αρκετά πράγματα, δυο διακεκριμένοι ομοιοπαθητικοί θεραπευτές, ο Βασίλειος Μαυρομμάτης και ο Νικόλαος Γεραμάνης, σε συνέντευξη, που παραχώρησαν στην «Ελεύθερη Έρευνα».


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ


«Ε.Ε.»: Μπορείτε εν συντομία να μας εξηγήσετε τι είναι και τι πρεσβεύει η Ομοιοπαθητική;
– Είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος-τέχνη, που έρχεται από την αρχαία-κλασική Ελλάδα και θεραπεύει ήπια, άμεσα και αποτελεσματικά. Την εγκαθίδρυσε για πρώτη φορά ο Ιπποκράτης, απ’ όπου έχει σωθεί και το αρχαίο ρητό μέσα από έργο του: «όμοια ομοίοις εισίν ιάματα», δηλαδή, το όμοιο θεραπεύεται με το όμοιο. Αυτή είναι και η βασική αρχή της Ομοιοπαθητικής. Για την ιστορία, οι απαρχές της Ομοιοπαθητικής πηγαίνουν στα χρόνια των Πυθαγορείων, αλλά και ακόμα παλαιότερα ίσως και στον μυθικό Ασκληπιό.


«Ε.Ε.»: Ποιές είναι οι διαφορές της Ομοιοπαθητικής από την Κλασική Ιατρική;
– Η κλασική Ιατρική αποκλειστικά χρησιμοποιεί για θεραπεία έναν επίσης αρχαίο νόμο, που χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι γιατροί, το «ενάντια εναντίοις», κάνοντας χρήση των αντιθέτων. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε και τους δυο αυτούς νόμους.
  

Επίσης, σε αντίθεση
με την Ομοιοπαθητι-
κή, οι μέθοδοι της
Κλασικής Ιατρικής
είναι βίαιες, επιθετι-
κές και λειτουργούν
κατασταλτικά και επί
μέρους (χειρουργεία,
χημικά φάρμακα με
σοβαρές παρενέρ-
γειες, ακτινοβολίες
κ.λπ.) αγνοώντας
το/α αίτιο της ασθέ-
νειας, ενώ αντίθετα η
ομοιοπαθητική μεθοδολογία χρησιμοποιεί ήπιες μεθόδους με χρήση φυσικών ουσιών με πολλή μεγάλη αραίωση και χωρίς παρενέργειες. Επίσης, θεραπεύει ολιστικά (βλέπει τον ασθενή ως ολότητα κι όχι ως μέρος) πηγαίνοντας κατευθείαν στο αίτιο/α με αμεσότητα κι ολοκληρωτικά.


«Ε.Ε.»: Απορρίπτετε τελείως την Κλασική Ιατρική και γιατί;
– Φυσικά και όχι! Η Κλασική Ιατρική αν θα συνδυαστεί με την Ομοιοπαθητική σε πολλές περιπτώσεις είτε στον τομέα της διάγνωσης, είτε της θεραπείας μπορεί να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα. Φυσικά, διαφωνούμε κάθετα με τον τρόπο, που χρησιμοποιείται η Κλασική Ιατρική. Χειρουργεία για ψύλλου πήδημα, χημικά κατασταλτικά φάρμακα χωρίς λόγο και αιτία, προληπτικοί ή άσκοποι ακρωτηριασμοί, καταστροφικές για την υγεία ακτινοβολίες, παχυλοί μισθοί, μίζες, διαπλεκόμενα συμφέροντα (πολιτικά, βιομηχανικά κ.λπ.) και άλλα.

Θεωρούμε αδιανόητο από τους 300 της Βουλής οι περισσότεροι βουλευτές να είναι γιατροί. Πρόκειται για μια συντεχνία, η οποία λειτουργεί σε βάρος του κράτους και του λαού και υπέρ των συμφερόντων τους και των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων. 


«Ε.Ε.»: Η κλασική Ιατρική από την πλευρά της απορρίπτει την Ομοιοπαθητική;
– Ένα μεγάλο κομμάτι των κλασικών γιατρών απορρίπτει κάθετα την Ομοιοπαθητική ως απάτη. Ένα μικρότερο κομμάτι την ασπάζεται και την αποδέχεται, αφού την σπουδάζει κιόλας, καθότι υπάρχουν πλέον αρκετοί γιατροί-ομοιοπαθητικοί.


«Ε.Ε.»: Πρέπει να έχει σπουδάσει κάποιος γιατρός, για να είναι ομοιοπαθητικός;
– Φυσικά και όχι! Η Ομοιοπαθητική είναι μια ανεξάρτητη, εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, όπως ο Βελονισμός, η Ρεφλεξολογία, η Φυσικοπαθητική και άλλες, η οποία είναι αυτόνομη, έχει δική της φιλοσοφία, φαρμακολογία και μεθοδολογία, απόλυτα αντίθετη από αυτήν της Ιατρικής. Επομένως, ένας καλός επαγγελματίας ομοιοπαθητικός πρέπει απλά να έχει καταρτιστεί πλήρως με τις σπουδές του, ανεξαρτήτως αν είναι γιατρός-ομοιοπαθητικός ή ομοιοπαθητικός σκέτο.


«Ε.Ε.»: Πού και τι σπουδάζουν οι ομοιοπαθητικοί;
– Υπάρχουν διαφορετικά κέντρα εκπαίδευσης. Κάποια είναι για γιατρούς-ομοιοπαθητικούς και κάποια για όλους. Κάποια πληρούν τις προϋποθέσεις και κάποια όχι κι από τις δυο πλευρές. Οι γιατροί-ομοιοπαθητικοί θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση, για να ασκεί κάποιος την Ομοιοπαθητική να είναι γιατρός.

Αυτό, που λέμε εμείς ως μη γιατροί, ανεξάρτητα αν είναι κάποιος γιατρός ή μη γιατρός, πρέπει να είναι καλός ομοιοπαθητικός.

Το παράλογο στην σχιζοφρενική χώρα που ζούμε είναι, ότι ο θεωρούμενος μεγάλος δάσκαλος των γιατρών-ομοιοπαθητικών στην Ελλάδα, είναι ομοιοπαθητικός μη γιατρός. Αυτό και μόνο καταρρίπτει την παράλογη απαίτηση των γιατρών, η ομοιοπαθητική να ασκείται μόνον από αυτούς. Είναι σα να λέμε, ότι όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους (Φυσικοπαθητική, Μασάζ, Βελονισμό, Οστεοπαθητική κ.ά.) πρέπει να τις ασκούν γιατροί!

Άρα, πρόκειται για χειραγώγηση, διότι θα επιθυμούσαν οι γιατροί να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους όποτε και όπως θέλουν αυτοί π.χ. για κρυολογήματα, συμπληρωματικά, τοπικά κ.ά..


«Ε.Ε.»: Εσείς, πόσα χρόνια σπουδάσατε και τι μαθήματα κάνετε;
– Στη Σχολή που αποφοίτησα κάναμε Ανατομία, Φυσιολογία, Παθολογία ως ιατρικά μαθήματα για ένα περίπου χρόνο. Τα υπόλοιπα τρία χρόνια (τέσσερα στο σύνολο) ήταν βασικές γνώσεις της Ομοιοπαθητικής. Η Σχολή μας πληρεί τους όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ευρώπης (E.C.C.H.).









Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν
(1755 - 1843).

Γερμανός γιατρός,
γνωστός ως ο θεμελιωτής της Ομοιοπαθητικής.
Σπούδασε ιατρική στη Λειψία και στη Βιέννη.
Πριν καν ξεκινήσει να ασκεί το επάγγελμα
του γιατρού είχε διαπιστώσει, πως οι
πρακτικές της καθιερωμένης ιατρικής
της εποχής του δεν είχαν αποτελέσματα
ή ακόμα οδηγούσαν σε επιδείνωση
της υγείας των ασθενών και γι’ αυτό το λόγο
στράφηκε στη επαναθεμελίωση
μιας παλιάς θεωρίας,
αυτή της Ομοιοπαθητικής.
Μέσα από τα βήματα του Ιπποκράτη και του Παράκελσου βρήκε, πως τα συμπτώματα της χρήσης κινίνης από έναν υγιή οργανισμό είναι παρόμοια με εκείνα, που θεράπευε η κινίνη σε ασθενείς. Για τη διερεύνηση της ανακάλυψής του, πειραματίστηκε χορηγώντας την φαρμακευτική ουσία της κινίνης στον εαυτό του και καταγράφοντας τα αποτελέσματα. 

Κατά τα επόμενα χρόνια οι έρευνές του οδήγησαν τελικά στη θεμελιώδη αρχή της Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια» προτείνοντας, πως οι ασθένειες θεραπεύονται με τη χορήγηση φαρμάκων, τα οποία, όταν χορηγούνται σε υγιείς οργανισμούς, προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με αυτά των ασθενειών.

Τα επόμενα χρόνια, ο Χάνεμαν εξέλιξε τη θεωρία του εισάγοντας την ιδέα, πως χρησιμοποιώντας τις φαρμακευτικές ουσίες σε πολύ μικρές έως απειροελάχιστες δόσεις, ήταν δυνατό να ενισχυθεί η δραστικότητά τους μέσα από μια διαδικασία «δυναμοποίησής» τους, κατά την οποία οι ουσίες σταδιακά αραιώνονταν, ενώ το διάλυμα αναταρασσόταν μετά από κάθε αραίωση. Στράφηκε στη μείωση των δόσεων και κατ' επέκταση της τοξικότητάς τους προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παρενέργειές τους. 

Το σημαντικότερο σύγγραμμα του Χάνεμαν, με τίτλο «Organon der rationellen Heilkunst» εκδόθηκε το 1810 περιέχοντας μια εκτεταμένη παρουσίαση του νέου θεραπευτικού συστήματος, που πρότεινε και το οποίο ονόμασε Ομοιοπαθητική. 

Για να διαπιστωθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών ουσιών, ο Χάνεμαν υπέδειξε την «επαλήθευση» τους σε υγιή άτομα και κατέγραψε λεπτομερώς τα συμπτώματά τους σε έναν κατάλογο Ομοιοπαθητικής Φαρμακολογίας (Materia Medica).



«Ε.Ε.»: Ένας ομοιοπαθητικός, όπως εσείς, κι ένας γιατρός-ομοιοπαθη-
τικός είναι το ίδιο;
– Φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Ο ένας είναι γιατρός-ομοιοπαθητικός, δηλαδή έχει σπουδάσει Ιατρική και Ομοιοπαθητική κι ο άλλος είναι ομοιοπαθητικός.

Οποιοσδήποτε μπορεί να τελειώσει μια σχολή ή να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο. Δεν έχει σημασία αν είναι γιατρός ή μη γιατρός. Σημασία έχει όπως είπα και προηγουμένως αυτός, ο οποίος έχει τελειώσει τη Σχολή της Ομοιοπαθητικής, να μπορεί να δουλέψει πάνω στο αντικείμενό του σωστά ανεξάρτητα αν είναι γιατρός ή μη γιατρός.


«Ε.Ε.»: Έναν γιατρό, που έχει παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο Ομοιοπαθητικής, τον θεωρείτε ομοιοπαθητικό;
– Όχι βέβαια. Είτε ομοιοπαθητικός σκέτος είναι, είτε ομοιοπαθητικός-γιατρός, ένας, που έχει τελειώσει δυο ή πέντε μήνες δουλεύοντας σεμιναριακά, δεν μπορεί να δουλέψει ως Ομοιοπαθητικός, διότι θα προκαλέσει βλάβη.


«Ε.Ε.»: Κάποιος, που αρρωσταίνει, κι επιθυμεί να δοκιμάσει ομοιοπαθητικές θεραπευτικές μεθόδους, σε ποιον θα πρέπει να πηγαίνει; Στον ομοιοπαθητικό ή στον γιατρό-ομοιοπαθητικό;
– Αυτό πρέπει να το κρίνει ο ασθενής, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς. Η δική μας άποψη είναι, να πάει σε ομοιοπαθητικό, ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Αν θέλεις γιατρό, θα πας σε γιατρό, ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με το επάγγελμά του. Το να θέλεις να κάνεις και τα δυο αυτά αντίθετα μαζί θεωρούμε, ότι είναι δύσκολο και διχασμός.


«Ε.Ε.»: Πώς μπορεί να τους ξεχωρίσει κάποιος;
– Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Τελευταία έχουμε δει, που κυκλοφορεί πολύ της μόδας η φράση «Ολιστική Ιατρική». Τι σημαίνει αυτό κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει. Ούτε ο ίδιος, που το αναφέρει. Αν ρωτήσεις δηλαδή, τον γιατρό, ο οποίος κάνει Ολιστική Ιατρική, είναι λίγο «γιαλαντζί», κάνει λίγο απ’ όλα. Γι’ αυτό και δεν εξηγεί, ότι είμαι γιατρός-ομοιοπαθητικός, ή γιατρός-φυσικοπαθητικός.


«Ε.Ε.»: Ο ασθενής όμως, δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει. Αν βάλει κάποιος μια πινακίδα π.χ. έξω από το γραφείο του, που να λέει «γιατρός-ομοιοπαθητικός», ο ασθενής δεν θα μπορεί ξέρει τι ακριβώς είναι.
– Για αυτό είναι υπεύθυνο το υπουργείο Υγείας, που δεν έχει αναγνωρίσει τις εναλλακτικές θεραπείες, ώστε να μπορεί να τις κρίνει και να τις αξιολογήσει.

Αυτό είναι πρόβλημα, όντως. Αλλά πρέπει να το κρίνει ο ασθενής. Δεν είναι ούτε στο χέρι του γιατρού, ούτε του γιατρού-ομοιοπαθητικού, ούτε του ομοιοπαθητικού. Αυτό είναι θέμα εκπαίδευσης του ασθενούς και δυστυχώς η παιδεία των ασθενών είναι πάρα πολύ κακή στην χώρα μας. Ειδικά στην χώρα μας, γιατί ο κόσμος είναι ανενημέρωτος για τα πάντα. Δεν γνωρίζει τίποτα. Του αρέσουν οι ταμπέλες, να μπει πίσω από μία ταμπέλα, που να λέει «γιατρός-ομοιοπαθητικός» ή «ολιστικός ιατρός», δηλαδή το ολιστικός γιατρός, που είπαμε προηγουμένως, είναι πολύ της μόδας.


Το λέμε αυτό γιατί, η ταμπέλα του γιατρού είναι πολύ σημαντική για το ρωμιό. Πώς είναι ο δικηγόρος; Πώς είναι ο πολιτικός; Πολιτικός – δικηγόρος – γιατρός είναι άλλωστε τα μεγάλα όνειρα των οικογενειών για τα παιδιά τους. «Τι θα γίνεις; Ή γιατρός ή πολιτικός» και είναι και οι τρεις σε μία παράμετρο.


«Ε.Ε.»: Μήπως τελικά είναι δύσκολο να είναι κάποιος γιατρός και ομοιοπαθητικός, λόγω του αντιθέτου των θέσεών τους;
– Πολύ σωστή παρατήρηση. Ναι, είναι δύσκολο, διότι πρόκειται για δυο διαφορετικές, αντίθετες θεωρίες, φιλοσοφίες και θεραπευτικές μεθόδους. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει σπουδάσει δυο αντίθετα πράγματα; Τι θα χρησιμοποιήσει στη θεραπεία του; Χημειοθεραπείες, χειρουργεία ή ήπια ομοιοπαθητικά φάρμακα; Ποιον από τους δυο νόμους θα χρησιμοποιήσει; Τον «όμοιον ομοίοις» ή τον «ενάντια εναντίοις»; Θα θεωρήσει, ότι το σώμα είναι εχθρός ή φίλος; Πρόκειται για διχασμό. Ουσιαστικά, ένας γιατρός-ομοιοπαθητικός θα πρέπει να εγκαταλείψει την μία οδό, για να ακολουθήσει την άλλη.

Στην Ομοιοπαθητική θεωρούμε, ότι όταν το σώμα παρουσιάσει κάποιο παθολογικό σύμπτωμα το κάνει για να θεραπεύσει κάποιο αίτιο που προϋπάρχει, άρα πρέπει να βοηθήσουμε αυτό το σύμπτωμα και όχι να το καταστείλουμε. Ένας γιατρός θα κινηθεί βίαια και επιθετικά εναντίον του συμπτώματος αγνοώντας το αίτιο. (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: «Ασθένεια»... Ο μοναδικός δρόμος για την ίαση και την υγεία).


«Ε.Ε.»: Ποια είναι η διαφορά των ομοιοπαθητικών φαρμάκων από τα άλλα φάρμακα;
– Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φυσικές ουσίες. Δηλαδή ουσίες, οι οποίες προέρχονται από τη φύση. Αν και οποιαδήποτε ουσία, ακόμα και χημική ουσία μπορεί να γίνει ομοιοπαθητικό φάρμακο, το σίγουρο είναι, ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καθόλου παρενέργειες, για τον λόγο, ότι υφίστανται πολλές αραιώσεις, που ξεπερνούν το γνωστό από τη Φυσική σημείο Avogadro. Από την 14η αραίωση και μετά δεν υπάρχει καθόλου ουσία μέσα στο διάλυμα. Άρα οι παρενέργειες δεν υπάρχουν. Γιατί δεν υπάρχει ουσία.

Παρενέργειες στο σώμα δημιουργεί κάποια ουσία, όχι η ενέργεια. Και αυτό είναι το μεγάλο όπλο της Ομοιοπαθητικής, ότι οι ουσίες της, τα φάρμακα που χρησιμοποιεί, δεν έχουν καθόλου παρενέργειες, γιατί δεν έχουν καθόλου ουσία.

Ομοιοπαθητικό φάρμακο,
που παρασκευάζεται
από ένα είδος τσαγιού.
Το «30 c» δείχνει την αραίωση,
η οποία στη συγκεκριμένη περί-
πτωση είναι πολύ μεγαλύτερη
της σταθεράς Avogadro, οπότε
στο φάρμακο δεν υπάρχει ίχνος
του αρχικού βοτάνου.


«Ε.Ε.»: Σας κατηγορούν, ότι ναι, ασφαλώς και δεν έχουν τα φάρμακά σας παρενέργειες, αλλά δεν έχουν και καθόλου ενέργειες.
– Οι παρενέργειες δεν έχουν να κάνουν με την ενέργεια, που εξασκείται στο σώμα σε ένα επίπεδο ενεργειακό, όχι σε φυσικό. Αυτό είναι το πρόβλημα, το οποίο δεν μπορούν να αποδεχτούν και να αντιληφθούν και ο κόσμος και η ιατρική κοινότητα, ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο, δρα σε ένα ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου. Εκτός κι αν κάποια ακόμα μεσαιωνικά μυαλά θεωρούν, ότι τα όντα δεν αποτελούνται από ενέργεια και πως η ύλη δεν είναι ενέργεια…

Οι σημερινοί γιατροί δεν δέχονται, ότι ο άνθρωπος ουσιαστικά είναι ενέργεια. Τον βλέπουν σας κρέας, μάζα, ύλη. Ενώ η Φυσική έχει αποδείξει από τον Αϊνστάιν ακόμα, ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Η ύλη είναι ενέργεια, αλλά και η ενέργεια ύλη. Πρόκειται για ένα βασικό σημείο της φιλοσοφίας της Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία η ψυχολογική ασθένεια πλήττει αρχικά τον οργανισμό σε ένα ενεργειακό επίπεδο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η ασθένεια αυτή σωματοποιείται με αποτέλεσμα τις ασθένειες με τα ονόματα, που τις γνωρίζουμε. Καρκίνος, Αλσχάιμερ, Λύκος κ.λπ.. Επομένως ύλη και ενέργεια, δηλαδή σώμα και ψυχή αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Τι είναι αυτό, που κινεί, θρέφει, αναζωογονεί και θεραπεύει το σώμα; Μια ανώτερη νοημοσύνη ή σοφία, που ουσιαστικά το κυβερνά και το κατευθύνει. Ουσιαστικά, μιλάμε πάλι για το αίτιο και το αποτέλεσμα. Για την Κλασική Ιατρική βέβαια, η φιλοσοφική αυτή θεώρηση δεν υφίσταται.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δρουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο, όπως το λένε. Ενεργειακό. Τι κάνει ο πολύς ο κόσμος: με βάση τις αισθήσεις του προσπαθεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα όμως, αυτό είναι μια απάτη. Γνωρίζουμε στη Φυσική, ότι η πραγματικότητα είναι μια απάτη. Όταν βλέπεις ας πούμε τον Ήλιο, οι αισθήσεις σου σε εξαπατούν. Ανοίγεις το πρωί τα μάτια σου και βλέπεις τον Ήλιο, ο οποίος κινείται κυκλικά πάνω από την Γη. Εσύ νομίζεις, ότι κινείται ο Ήλιος. Αν δεν έλθει μια άλλη γνώση από πίσω να σου πει, ότι δεν κινείται ο Ήλιος, αλλά η Γη γύρω από τον Ήλιο, εσύ θα νομίζεις εξαπατημένος, όπως νόμιζαν οι άνθρωποι μέχρι πρότινος, ότι κινείται ο Ήλιος γύρω από την Γη.

Άρα λοιπόν, οι αισθήσεις μας χρειάζονται πολύ προσοχή και πρέπει να ελέγχονται για εξαπάτηση. Την πατάμε σε τόσο χονδροειδή πράγματα. Πόσο μάλλον σε τέτοιες καταστάσεις, που έχουν να κάνουν με λεπτοφυείς ενέργειες. Γιατί όταν μιλάμε για ομοιοπαθητικά φάρμακα και θεραπείες, μιλάμε για λεπτοφυείς ενέργειες, οι οποίες υφίστανται μέσα στον άνθρωπο και τις οποίες μέχρι τώρα ο άνθρωπος δεν έχει καν ανακαλύψει. Δεν τις γνωρίζει. Κι ότι δεν γνωρίζει το δαιμονοποιεί.

Ο Σάμουελ Χάνεμαν με τα ομοιοπαθητικά του φάρμακα μπήκε σε έναν κόσμο, που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανακαλυφθεί. Έναν πολύ βαθύ κόσμο. Γι’ αυτό και κανένας κοινός άνθρωπος θα έλεγα δεν μπορεί να αντιληφθεί με τις αισθήσεις του αυτό το βάθος.


«Ε.Ε.»: Πώς ο Χάνεμαν, σκέφτηκε να φιάχνει φάρμακα με αραίωση; Θεωρείτε, ότι είναι επιστημονικά όλα αυτά;
– Ο Χάνεμαν είχε σπουδάσει γιατρός. Επρόκειτο για μια ιδιοφυία της εποχής του. Στα 18 του είχε ήδη σπουδάσει Ιατρική και μιλούσε πέντε γλώσσες. Μόλις τελείωσε την Ιατρική είπε: «Εγώ αυτό το επάγγελμα δεν μπορώ να το ασκήσω, γιατί είναι ένα εγκληματικό επάγγελμα». Ουσιαστικά, θέλησε να ψάξει να βρει ένα άλλου είδους Ιατρικής, το οποίο θα ήταν πραγματικά θεραπευτικό σε αντίθεση με αυτό, που ασκούσαν οι γιατροί στην εποχή του.

Έτσι λοιπόν, μέσα από όλο το ψάξιμό του, πρέπει να βρήκε σίγουρα βιβλία αρχαίων θεραπευτών, όπως του Ιπποκράτη, του Παράκελσου και άλλων. Εκεί βρήκε τις ιδέες της Ομοιοπαθητικής και άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτές. Και μάλιστα θα λέγαμε, πολύ επιστημονικά. Γιατί ο Χάνεμαν ήταν επιστήμονας.

Τι εννοούμε με αυτό; Ο Χάνεμαν πήρε ουσίες και άρχισε να πειραματίζεται. Δηλαδή πήρε φυτά, πήρε δηλητήρια και άρχισε να τα χρησιμοποιεί διαφορετικά από τον τρόπο, που τα χρησιμοποιούσαν οι γιατροί. Ξεκίνησε με αραιώσεις. Πήρε ένα φυτό της εποχής, το οποίο ήταν δηλητήριο, την κιγχόνη (ή Cinchona officinalis), παρασκεύασε το βάμμα και ξεκίνησε τις πρώτες αραιώσεις. Δοκίμασε αυτό το φάρμακο σε ασθενείς. Ουσιαστικά ξεκίνησε πειραματικά. Παρατήρησε, ότι όσο πιο πολύ αραίωνε το φάρμακο, τόσο αυτό είχε λιγότερες παρενέργειες, αλλά και καλύτερη θεραπευτική δράση. 

Οι πρώτες αραιώσεις ήταν 10, 20, 30, ώσπου κάποια στιγμή ανακάλυψε και τις κρούσεις. Δηλαδή, πέρα από την αραίωση ανακάλυψε, ότι η κρούση με την αραίωση δυναμοποιούσαν, όπως έλεγε, το φάρμακο τόσο καλά, ώστε να μειωθούν περαιτέρω οι παρενέργειες και να αυξηθεί κι άλλο η θεραπευτική του δράση. Δούλευε δηλαδή, πάνω στα ίδια φάρμακα, που χρησιμοποιούσαν και οι άλλοι γιατροί. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούσε τα ίδια φάρμακα με άλλον τρόπο, με τον ομοιοπαθητικό τρόπο.

Επίσης, ταυτοποιούσε τα συμπτώματα των ασθενών. Δηλαδή αν κάποιος είχε τα ίδια συμπτώματα με αυτά του φαρμάκου που είχε αποδείξει, τότε αυτό που έκανε ήταν να το χρησιμοποιεί ως όμοιο κι όχι ως αντίθετο. Οι γιατροί δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο ως αντίθετο. Ο Χάνεμαν το ίδιο φάρμακο το χρησιμοποιούσε ως όμοιο.

Τις αποδείξεις των φαρμάκων τις έκανε ο ίδιος. Αρχικά στον ίδιο μετά σε άλλους υγιείς πάντα ανθρώπους. Δηλαδή, έπαιρνε το συγκεκριμένο φάρμακο με κάποια συγκεκριμένη αραίωση που είχε αυτός καταλήξει, και το δοκίμαζε. Κατέγραφε ακριβώς τα συμπτώματα, τα οποία αποκτούσαν ο ίδιος ή οι δοκιμαστές και ύστερα το χρησιμοποιούσε σε ασθενείς, γιατί πρώτα έπρεπε να καταγραφούν τα συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους.

Αυτές είναι οι δοκιμές των φαρμάκων, που κάνουμε και σήμερα. Κάνεις τη δοκιμή του φαρμάκου σε υγιή άνθρωπο. Καταγράφεις όλα τα συμπτώματα, που εμφανίζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετά την δοκιμή του φαρμάκου και με βάση αυτήν την καταγραφή δουλεύεις με τον ασθενή. Αν ο ασθενής έχει τα ίδια συμπτώματα με αυτά, που είναι καταγεγραμμένα στο συγκεκριμένο φάρμακο, του το δίνεις. Εάν δεν είναι, δεν του το δίνεις.

Όσο πιο πολλά φάρμακα έχεις, τόσο πιο πολύ μπορείς να βρεις το κατάλληλο φάρμακο για την κατάλληλη περίπτωση. Και σήμερα ο Ομοιοπαθητική έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον 3.500 φάρμακα. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι επιστημονική μεθοδολογία και όχι τσαρλατανισμός όπως ισχυρίζονται κάποιοι.


«Ε.Ε.»: Έχει προχωρήσει η Ομοιοπαθητική από την εποχή του Χάνεμαν;
– Σίγουρα έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Η αρχική ιδέα μπορεί να είναι η ίδια, όμως έγιναν μεγάλες εξελίξεις και καινοτομίες, δηλαδή εμφανίστηκαν κι άλλοι μεγάλοι ομοιοπαθητικοί όπως ο Χέρινγκ, ο Κεντ, ο Τέιλορ, ο Μποένινγκ Χάουζεν, ο Μπόγκερ, ο Μέρφυ, αλλά και σύγχρονοι όπως ο ινδός Σάνκαρα και άλλοι, οι οποίοι καθόρισαν τη σύγχρονη Ομοιοπαθητική.

  
     

Ένα βασικό θεραπευτικό φάρμακο της Ομοιοπαθητικής, το Rhus Toxicodedron,
πολύχρηστο, κυρίως για κρυώματα, ιώσεις, πόνους, χτυπήματα κ.ά..



«Ε.Ε.»: Αποτελούν Επιστήμη για εσάς οι διαδοχικές αραιώσεις;
– Φυσικά και είναι Επιστήμη. Επιστήμη δεν είναι να μπορείς να εξηγήσεις το αποτέλεσμα μιας θεραπευτικής μεθοδολογίας. Απλά πρέπει να δεις αυτή η μεθοδολογία πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και πώς λειτουργεί. Όχι να βρεις πώς θεραπεύει μέσα στο σώμα το ομοιοπαθητικό φάρμακο. 


«Ε.Ε.»: Αφού δεν γνωρίζεις πώς συμβαίνει αυτό.
– Σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει, το ότι ο Χάνεμαν δούλεψε πολύ επιστημονικά. Ξεκίνησε με αραιώσεις-κρούσεις κι όσο το δοκίμαζε αυτό στους ασθενείς του έβλεπε, ότι είχαν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα. Επομένως, δεν τον ενδιέφερε να αποδείξει επιστημονικά τι είναι αυτό, που θεραπεύει. Ο τρόπος, η μεθοδολογία είναι καθαρά επιστημονική.


«Ε.Ε.»: Δηλαδή, ξέρετε να θεραπεύετε τους ασθενείς σας χωρίς όμως,
να γνωρίζετε πώς γίνεται αυτό.
– Ξέρουμε, ότι το όμοιο θεραπεύει το όμοιο. Ο μηχανισμός είναι αυτός. Τώρα πώς ακριβώς γίνεται, δηλαδή με ποιον τρόπο η ενέργεια του φαρμάκου μπαίνει στην ενέργεια του σώματος και θεραπεύει, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σημασία δεν έχει το ότι ξέρουμε, απλά γνωρίζουμε, ότι δεν γνωρίζουμε, όπως ο Σωκράτης, έχουμε όμως ακριβή μεθοδολογία κι αυτό είναι το σημαντικό.

Το πώς θεραπεύει αυτή η ενέργεια, το να το αποδείξω επιστημονικά δεν με ενδιαφέρει. Σημασία έχει, πως η ενέργεια του φαρμάκου, μπαίνοντας μέσα στο σώμα του ασθενούς, θεραπεύει. Και μέχρι εκείνη την στιγμή όλα είναι επιστημονικά. Έχεις ερωτευθεί ποτέ;


«Ε.Ε.»: Ναι, αλλά τι σχέση έχει αυτό;
- Μπορείς να αποδείξεις «επιστημονικά» τον έρωτα; Ποιος είναι αυτός που μπορεί. Κανείς… Αυτό φυσικά, δεν πάει να πει, ότι ο έρωτας δεν υπάρχει. Στο σώμα του ερωτευμένου συντελούνται απίστευτες ορμονικές και όχι μόνο αλλαγές. Η αναπνοή και η καρδιά λειτουργούν διαφορετικά, το αίμα ρέει διαφορετικά, το μυαλό λειτουργεί σαν μεθυσμένο, το ανοσοποιητικό σύστημα δυναμώνει και γενικά όλο το σώμα αναζωογονείται. Όλοι έχουμε ερωτευθεί και ξέρουμε τι είναι αυτό. Επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει για τον έρωτα, όμως εκείνος υπάρχει, ζει και βασιλεύει και κυριεύει τις ψυχές και τα σώματα των ερωτευμένων. Ας αφήσουμε λοιπόν την «επιστημονικότητα» για τα πάντα, γιατί καταντά στο τέλος ένα είδος ιεράς εξέτασης.

Στο σώμα συντελούνται ανά δευτερό-
λεπτο ενάμιση εκατομμύριο λειτουργί-
ες! Διανοείσαι το μέγεθος; Οι γιατροί,
που δίνουν όλα αυτά τα χημικά «επι-
στημονικά» φάρμακα γνωρίζουν πώς
αυτά θεραπεύουν με όλες αυτές τις
λειτουργίες ταυτόχρονα; Όχι δεν
γνωρίζουν, απλά μιλάμε για το θαύμα
του ανθρώπινου σώματος. Πόσες φο-
ρές οι ίδιοι οι γιατροί, επειδή δεν πι-
στεύουν στην ανυπέρβλητη σοφία του
σώματος, πολλές φορές μιλούν, για
θαύματα που συντελούνται από εξω-
τερικές δυνάμεις, αγίους, θεούς κ.τ.λ..

Η ζωή είναι από μόνη της αποτελεί ένα
μέγιστο μυστήριο, ένα θαύμα, που δεν
μπορεί να εξηγηθεί από την κοντό-
φθαλμη οπτική της στενής «επιστημονι-
κότητας». Ένα παρόμοιο μυστήριο είναι
και η ανακάλυψη του Χάνεμαν, η δράση
δηλαδή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
Απλά λειτουργεί…


Η πρώτη ύλη πολλών ομοιοπαθητικών 
φαρμάκων αλέθεται σε λιοτρίβι, 
δηλαδή σε δοχείο με γουδί.

 

«Ε.Ε.»: Διαμαρτύρεστε για τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχουν μελέτες, που να αποδεικνύουν, ότι κάποια από αυτά ή όλα κάνουν κακό; Πώς διαμαρτύρεστε, ότι κάποιο σύγχρονο εμβόλιο μπορεί να προξενεί μια παρενέργεια, ας πούμε καρκίνο, όταν, για να αποδειχθεί αυτό, θα πρέπει να έχουν γίνει πρώτα μακροχρόνιες μελέτες σε πληθυσμούς και πώς εν τέλει θα αποδειχθεί, ότι για τον τάδε καρκίνο έφταιγε το συγκεκριμένο εμβόλιο κι όχι κάποιος άλλος παράγοντας, δεδομένου, ότι πρόκειται για πολυπαραγοντική ασθένεια;
– Έχει ποτέ κανείς αναρωτηθεί τί περιέχουν στην σύνθεσή τους τα εμβόλια; Σύμφωνα με τα όσα λένε οι «ειδικοί», περιέχουν εξασθενημένους ιούς της εκάστοτε ασθένειας, ώστε όταν εισέρχονται στο σώμα μας δημιουργούνται τα λεγόμενα αντισώματα, που θα μας προστατεύσουν απ’ την επερχόμενη προσβολή της ασθένειας. Αυτά λένε οι ιατροί, που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς και φυσικά πληρώνονται, για να τους πραγματοποιήσουν.

Ας δούμε όμως, τι λέει ο γερμανός παθολόγος και πνευμονολόγος, διδάκτωρ πολλών πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, στο βιβλίο του, που έχει γράψει για τους εμβολιασμούς («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμένη στον φόβο», σελ.29): «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σ’ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους, που θα λάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο».

Ποιοι είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα, η φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται –ίσως σπάνια μόνο– ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως, πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως, δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απ’ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks, μιας αμερικανίδας, απ’ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης, γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για ν’ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπούκβαλντ έχει εκδιωχθεί ανηλεώς απ’ το Σύστημα Υγείας της χώρας του και φυσικά, έχει καθαιρεθεί ως γιατρός. Αν προστεθεί και η απόδειξη, ότι τα εμβόλια περιέχουν και ίχνη υδραργύρου, αλουμινίου, φορμαλδεΰδης και άλλων δηλητηρίων, που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά, τότε καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο βαρέων ασθενειών, που αρχίζουν μάλιστα από πολύ μικρές ηλικίες.

(Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Εμβολιασμοί: Το κάλεσμα των σειρήνωνΕμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;Εμβολιασμοί και βρεφική θνησιμότηταΕμβολίαζε και μη ερεύνα κ.ά.).

Πρόσφατα δε, αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, το ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Αποζημιώσεων για Τραυματισμούς από τον Εμβολιασμό (Federal Vaccine Injury Compensation Programm (VICIP) ή ακριβέστερα το δικαστήριο (απάτη) κυρώσεων τού αμερικανικού Κογκρέσου, του οποίου ο μοναδικός σκοπός είναι να προστατεύσει τη βιομηχανία εμβολίων από την ευθύνη για τους τραυματισμούς και τις φρικτές συνέπειες των εμβολίων, έχει ουσιαστικά παραδεχτεί, ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.
             



Εμβολιασμοί. Μια επιχείρηση

βασισμένη στο φόβο:
Ένα βιβλίο, που θα έπρεπε
να έχει στη βιβλιοθήκη του
κάθε άνθρωπος.

Υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες από γονείς
για αυτό το θέμα, οι οποίες επιμελώς
θάβονται από τις φαρμακοβιομηχανίες.
Μέχρι πρόσφατα, κάθε συσχετισμός του
αυτισμού με τον εμβολιασμό, θεωρούνταν
ως θεωρία συνομωσίας, παρόλο, που οι απο-
δείξεις και τα σκάνδαλα είναι αμέτρητα.

Όπως αναφέρθηκε από την Huffington Post,
δυο παιδιά που ανέπτυξαν αυτισμό μετά από
εμβολιασμούς ρουτίνας αποζημιώθηκαν με
εκατομμύρια δολάρια, για να βοηθηθούν
οι οικογένειές τους να πληρώνουν τη δαπα-
νηρή εξειδικευμένη περίθαλψη, που θα πρέπει
να δεχτούν για όλη τους τη ζωή.

Μια πρόσφατη μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει άλ-
λες ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες, που
συνέκριναν μη εμβολιασμένα παιδιά με εμβο-
λιασμένα. Όλα δείχνουν, ότι τα εμβολιασμένα
έχουν 2 έως και 5 φορές περισσότερες ασθέ-
νειες στην παιδική ηλικία και αλλεργίες, από
αυτά, που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, παραβιάζεται και το Σύνταγμα, που ορίζει, ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον άλλο σε μια ιατρική πράξη, όπως ο εμβολιασμός, χωρίς την συγκατάθεση του. Αυτός ο νόμος σήμερα έχει καταργηθεί στη πράξη, αφού ο κάθε διευθυντής σχολείου έχει επιφορτισθεί με την υποχρέωση να ελέγχει το βιβλιάριο του κάθε παιδιού αν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού ή όχι.

Εξάλλου, μιλώντας για έρευνες έχετε εσείς αναρωτηθεί πόσο έχει ερευνηθεί το κάθε φάρμακο συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων, προτού να κυκλοφορήσουν; Πολύ πρόσφατα δυο εμβόλια αυτό της μηνιγγίτιδας και της ηπατίτιδας αποσύρθηκαν από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΦ ως ακατάλληλα! Σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, όταν όλοι είμαστε μάρτυρες αποσύρσεων φαρμάκων με μεγάλη κυκλοφορία, διότι κρίθηκε κάποια στιγμή ακατάλληλο το ένα ή το άλλο. Πώς γίνεται να κρίνεται ακατάλληλο κάτι, που πριν κρίθηκε κατάλληλο;


«Ε.Ε.»: Η βασική αρχή σας, ότι το όμοιο θεραπεύει το όμοιο, κάνει την υπόθεση, πως ό,τι προκαλεί παρόμοια συμπτώματα μπορεί και να τα θεραπεύσει. Σύμφωνα με τον Χάνεμαν, ο δηλητηριώδης κισσός θεραπεύει εξανθήματα, επειδή αναραίωτος προκαλεί εξάνθημα, όταν αγγίζεται. Με την ίδια λογική το κρεμμύδι θεραπεύει μάτια που τρέχουν και το δηλητήριο φιδιού την ακαμψία.
– Ακριβώς αυτό συμβαίνει! Έχουμε πάμπολλες κλινικές περιπτώσεις, που έχουν θεραπευτεί από κρυολόγημα, που τα συμπτώματά του έμοιαζαν με εκείνα των αναθυμιάσεων του κρεμμυδιού, δηλαδή κάψιμο στα μάτια, δακρύρροια, κόκκινα μάτια, μύτη με έντονη καυστική καταρροή. Οι περιπτώσεις αυτές θεραπεύτηκαν εισπνέοντας απλά πάνω από ένα κομμένο κρεμμύδι.








Το δηλητήριο του φιδιού
Bushmaster (ή αλλιώς Surukuku)
παράγει το ομοιοπαθητικό φάρμακο
Lachesis. Δίνεται ως όμοιο για οξείες
παθήσεις του αίματος και της καρδιάς,
για την εμμηνόπαυση, τον αλκοολισμό, κ.ά..
 


Φυσικά, δεν θεραπεύονται όλες οι περιπτώσεις κρυολογήματος με τις αναθυμιάσεις του κρεμμυδιού. Τα συμπτώματα πρέπει να είναι ακριβώς αυτά, που περιγράφονται και όχι να μοιάζουν με αυτά. Τότε, απλά αλλάζει το φάρμακο.

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μάλιστα από γνωστούς επώνυμους επιστήμονες διάφορα πειράματα με ευφυολογήματα επιχειρώντας πολύ άστοχα να μειώσουν την Ομοιοπαθητική. Για παράδειγμα, σε κάποιον, που έχει κάποια x ασθένεια, δίνουν μία ή πολλες κάψουλες από το ίδιο φάρμακο, που σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Ομοιοπαθητικής απευθύνεται στη συγκεκριμένη ασθένεια, χωρίς να θέλουν να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες σχετικά φάρμακα, που μπορούν να θεραπεύουν την ασθένεια αυτή. Απλά, η επιλογή πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό και με βάση τα συγκεκριμένα συμπτώματα του συγκεκριμένου ασθενούς και όχι από τον εκάστοτε ταχυδακτυλουργό...

Άρα μιλάμε για άστοχα τρικ, που ουσι-
αστικά προσπαθούν να υποβιβάσουν
την Ομοιοπαθητική, όπως για παρά-
δειγμα ένα βίντεο του Richard Daw-
kins
, που έχει κυκλοφορήσει ευρέως.
(Σ.σ. βλ. παραπλεύρως βίντεο).
Το βίντεο αυτό είναι τσαρλατανισμός.
Ουσιαστικά, ο Dawkins επιχειρεί να
αποδείξει με γελοίους τρόπους, ότι
η Ομοιοπαθητική είναι placebo κι ότι
ουσιαστικά τα ομοιοπαθητικά φάρ-
μακα είναι νεράκι. 
 
Οι τρόποι όμως, που τα παρουσιάζει, είναι χονδροειδέστατοι και γελοίοι. Δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε αλλιώς. Επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε αναλυτικά σε όλο το βίντεο σύντομα. Αυτός ο άνθρωπος αυτοαποκαλείται επιστήμονας, αλλά το θέμα είναι, ότι λειτουργεί ως τσαρλατάνος.


   

Οι κριτικές κατά της Ομοιοπαθητικής αρκετές φορές ξεπερνούν τα όρια της ευπρέπειας. 

 

«E.E.»:  Πολλές ασθένειες οφείλονται σε διατροφικούς παράγοντες.
Για παράδειγμα, μια δίαιτα με επεξεργασμένες τροφές, υδρογονωμένα φυτικά έλαια (trans λιπαρά) κ.λπ. μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και σε ένα σωρό άλλες ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια και καρκίνο.
Υπάρχουν επιστήμονες, που υποστηρίζουν, ότι αν οι άνθρωποι σταματούσαν την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος και σιταριού, που περιέχει γλουτένη, η υγεία των ανθρώπων θα βελτιωνόταν δραματικά.
Πολλές ασθένειες επίσης, οφείλονται σε τοξίνες από βαρέα μέταλλα, από κάπνισμα τσιγάρου, από έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και από τις ελεύθερες ρίζες.
Αφού τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμιά σχέση με τη διατροφή, ούτε απαλλάσσουν το ανθρώπινο σώμα από τις περιβαλλοντικές τοξίνες πώς μπορούν να θεραπεύουν μια ευρεία γκάμα ασθενειών, όπως ισχυρίζεστε οι ομοιοπαθητικοί;
Πώς π.χ. η Ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει την οστεοαρθρίτιδα,
μια ασθένεια, που για να θεραπευθεί πρέπει να αναδομηθεί ο χόνδρος;
Γι' αυτό και πολλοί εναλλακτικοί θεραπευτές δίνουν γλυκοζαμίνη και άλλα συστατικά για το χόνδρο.
Αφού τα ομοιοπαθητικά είναι ενεργειακά φάρμακα, ποια επίδραση μπορούν να έχουν στον χόνδρο;
– Δεν είναι η Ομοιοπαθητική αυτή, που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Είναι πολλές μέθοδοι, που θεραπεύουν, όπως και η Κλασική Ιατρική.

Παράδειγμα: Ένας άνθρωπος είναι τοξινωμένος από βαρέα μέταλλα. Θέλει αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα. Η κλασική διάγνωση θα μας δείξει την ύπαρξη των βαρέων μετάλλων. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να σταθεί βοηθός εδώ με τα αποτοξινωτικά της φάρμακα. Όμως, σίγουρα θα χρειαστούν και κάποια συμπληρώματα, αλλά και αλλαγή διατροφής. Αν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη μπορεί να χρειαστεί και χειρουργείο.

Επομένως, είναι αρκετοί εκείνοι, που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε περίπτωση. Η συνεργασία όλων των ιατρικών μεθόδων θα αποτελούσε το ιδανικό για κάθε περίπτωση. Δεν είναι πάντα μόνο η Ομοιοπαθητική, που θεραπεύει τα πάντα. Ο φανατισμός και η αλαζονεία είναι πάντα σε βάρος του ασθενή.


«Ε.Ε.»: Ποια είναι η γνώμη σας για τον καρκίνο;
– Ο καρκίνος είναι πολυπαραγοντική νόσος. Συνήθως από μικροί ξεκινάμε τα λάθη. Δεν θα μιλήσουμε για εκπαίδευση και τέτοια, αλλά για λάθος διατροφή. Το διατροφικό υπόβαθρο του ανθρώπου είναι κτισμένο σε λάθος βάσεις. Η λάθος διατροφή όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση στον οργανισμό, που είναι έτοιμη να πυροδοτήσει πάσα ασθένεια. Εμβόλια και χημικά φάρμακα από την παιδική ηλικία επιδεινώνουν το αρνητικό υπάρχον υπόβαθρο.

Όταν ένας άνθρωπος έχει το έντερό του τοξινωμένο και το αίμα του, όπως και τα όργανά του με όλα αυτά τα σκουπίδια, που τρώμε σήμερα, αλλά και με τα χιλιάδες χημικά, είναι πάρα πολύ εύκολο στην πρώτη δυσκολία που θα συναντήσει να παρουσιάσει ασθένεια. 

Τι εννοούμε δυσκολία. Ένας άνθρωπος τρώει λάθος για κάποια χρόνια. Έχει πάρει πολλά χημικά για να καταστείλει όποια συμπτώματα εμφάνισε το σώμα του. Έτσι έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο στον οργανισμό του για την ασθένεια. Έρχεται ένα ψυχολογικό χτύπημα, ένα έντονο στρες π.χ. τον χωρίζει η γυναίκα του, χάνει την δουλειά του, πεθαίνει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο κ.λπ. Αυτό τον χτυπάει στον ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο καταρρέει. Εκείνη την στιγμή είναι, που οι τοξίνες και τα δηλητήρια θα διαχυθούν στο σώμα και θα δημιουργήσουν την ασθένεια.

Άρα λοιπόν, είναι δυο-τρεις παράγοντες, που θα δημιουργήσουν την ασθένεια. Ένας είναι ο ψυχολογικός, άλλος είναι το υπόβαθρο του σώματος, σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα. Αν είναι πολύ τοξινωμένο ή λίγο τοξινωμένο. Ένα πολύ τοξινωμένο σώμα είναι πολύ εύκολο στην πρώτη ψυχολογική δυσκολία, να παρουσιάσει βαριά ασθένεια. Ένα λιγότερο τοξινωμένο σώμα, πιο δυνατό και πιο υγιές, είναι πιο δύσκολο να παρουσιάσει μια βαριά ασθένεια π.χ. καρκίνο.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες. Μπορεί κάποιος ας πούμε, στην ζωή του να κάνει πολλά εμβόλια ή μπορεί να τρώει βαριά μέταλλα από τις τροφές. Ή να τον κτυπά η γήινη παθητική ακτινοβολία στον ύπνο του, εκεί που ζει. Οποιαδήποτε είδους ακτινοβολία, γεωπαθητική ακτινοβολία μέχρι ακτινοβολία της πόλης, των κινητών, των ασυρμάτων τηλεφώνων και όλα αυτά. Άρα είναι πολλοί παράγοντες στην μέση.

Ένας βασικός παράγοντας είναι το ψυχολογικό. Σε αυτό το κομμάτι η Ομοιοπαθητική μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά. Δηλαδή, μπορεί να θεραπεύσει ένα ψυχολογικό αίτιο, που πυροδοτεί την ασθένεια. Και ρωτάω απλά: πώς μπορεί να θεραπεύσει η Ιατρική; Αν κάποιος χώρισε και έπαθε καρκίνο πώς μπορεί να έλθουν τα δηλητήρια της Κλασικής Ιατρικής, δηλαδή οι ακτινοβολίες και οι χημειοθεραπείες και να θεραπεύσουν τη λύπη, που έχει αυτός ο άνθρωπος μέσα του; Με κανέναν τρόπο. Αντίθετα θα τον γεμίσουν και με άλλα δηλητήρια. Ουσιαστικά η λύπη, η οποία πρόσβαλε αυτόν τον άνθρωπο, του έχει δημιουργήσει τον καρκίνο. Είναι ένα βασικό αίτιο. (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Καρκίνος και Ομοιοπαθητική). 



«Ε.Ε.»: Σε μια τέτοια περίπτωση ένας ομοιοπαθητικός θα κοιτάξει να θεραπεύσει τη λύπη;
– Ναι. Βασικά, θα κοιτάξουμε να θεραπεύσουμε τον ασθενή, που έχει υποστεί αυτή τη λύπη. Εκεί είναι αυτό, που θα επικεντρωθούμε. Να βρούμε το ψυχολογικό αίτιο, που δημιούργησε τον καρκίνο.

Το να κόβω, να ράβω, να δηλητηριάζω και να καυτηριάζω έναν όγκο στο σώμα, αυτό δεν είναι θεραπεία, γιατί πάλι η λύπη, η οποία υπάρχει μέσα στον άνθρωπο αυτόν, θα του ξαναδημιουργήσει όγκο. Ενώ αν πάω κατευθείαν στο αίτιο και θεραπεύσω τη λύπη του, εκεί πλέον έχουμε ίαση. Ίαση ενός βασικού αιτίου. Αν εξαλείψουμε και τα προβλήματα, που έχει στο σωματικό του επίπεδο μέσω διατροφής, μέσω αποτοξίνωσης ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου, εκεί η θεραπεία θα είναι ακόμα πιο σωστή και πιο ολοκληρωμένη. 


«Ε.Ε.»: Την εγχείρηση πώς την βλέπετε;
– Και η εγχείρηση μπορεί να χρειαστεί, αλλά ως έσχατο μέσον.


«Ε.Ε.»: Αλλά όχι ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες;
– Όχι, όχι. Ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες με τίποτα! (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Επιστημονική έρημος).


«Ε.Ε.»: Η ακτινοβολία δεν φέρνει καρκίνο;
– Ναι, η ακτινοβολία φέρνει καρκίνο. Είναι πολύ απλό.


«Ε.Ε.»: Με την Ομοιοπαθητική θεραπεύετε τον καρκίνο;
– Αυτό είναι σχετικό. Γιατί μπορεί να είναι ένας προχωρημένος καρκίνος, όπου πλέον το  να αντιστρέψεις αυτήν την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο. Εξαρτάται από το στάδιο που βρίσκεται, σε τι επίπεδο βρίσκεται, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες πάλι.

Αν αυτός ο άνθρωπος θέλει να συνεργαστεί, εάν έχει τη διάθεση να ζήσει, αν έχει το σθένος και θέλει να ζήσει. Είναι άλλοι, που τα παρατάνε. «Έπαθα καρκίνο και τέλος». Ε, αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος ό,τι κι να του κάνεις εσύ. Το θέμα είναι, ότι ο ασθενής πρέπει να συνεργαστεί με τον θεραπευτή του, για να μπορέσει να επανέλθει.

Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τους γιατρούς, που έχουν τους ασθενείς σε μια απόσταση και το μόνο που τους κάνουν είναι να τους κόβουν, να τους ράβουν, να τους καυτηριάζουν και να τους δηλητηριάζουν. Καμία επαφή. Αντί να τον πιάσει, να του μιλήσει, να του εξηγήσει, ότι ο καρκίνος είναι αυτό είναι εκείνο, είναι το άλλο, «μην στεναχωριέσαι, μην φοβάσαι», να του δώσει μια ψυχολογική υποστήριξη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μετρήσεις, οι εξετάσεις να κάνουμε την χημειοθεραπεία, να κάνουμε το χειρουργείο, τίποτε άλλο. Κρέας. Κρέας κόβεις, κρέας ράβεις. Ενώ η θεραπεία είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι βασικά μια ψυχολογική υποστήριξη του γιατρού προς τον ασθενή.

Δεν είναι πάντως μόνο ο καρκίνος πολυπαραγοντικός. Όλες οι ασθένειες είναι πολυπαραγοντικές. Ένα βασικό αίτιο του καρκίνου, είναι τα εμβόλια. Δεν είναι αποκλειστικά αυτό, όμως. Δηλαδή, ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ένα διαλυμένο οργανισμό, για το λόγο, ότι τρέφεται για όλη του την ζωή ή κάποια χρόνια από την ζωή του άσχημα ή αυτός νομίζει, ότι τρέφεται καλά, αλλά τρέφεται άσχημα, εάν κάνει και τα εμβόλια ουσιαστικά έχει υπογράψει την καταδίκη του, καθόσον αυξάνει τα αίτια, τα οποία δημιουργούν τον καρκίνο. Αν ζει και σε μια πόλη, η οποία είναι μέσα στην μόλυνση, ζει μέσα στο στρες, αυτομάτως τα αίτια αυξάνουν κι άλλο. (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα» το Αφιέρωμα: Η απομυθοποίηση του καρκίνου).

«Ε.Ε.»: Θεωρείτε την Κλασική Ιατρική ως επιστήμη κι αν ναι, τότε η Ομοιοπαθητική τι ακριβώς είναι;
– Ο όρος επιστημονικός ή επιστήμη σημαίνει την εξακριβωμένη και τεκμηριωμένη γνώση, που αποδίδεται δια λόγου. Στον Πλάτωνα, στο έργο «Θεαίτητος» αναφέρεται: «έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου», δηλαδή η επιστήμη αποτελεί αληθινή γνώση, που επιβεβαιώνεται δια του λόγου.

Κάθε ανακάλυψη ή μεθοδολογία, για να χαρακτηρισθεί ως επιστήμη, χρειάζεται να κινείται πάνω σε δυο αμφίδρομους πόλους. Το αίτιο και το αποτέλεσμα. Πολλές ανθρώπινες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες κατά τη διάρκεια του χρόνου είχαν καθιερωθεί από κάποιους ως επιστήμες, πλείστες όμως από αυτές τις λανθασμένες θεωρήσεις αμφισβητήθηκαν και ανατράπηκαν αρκετά χρόνια μετά την καθιέρωσή τους από νέες ανακαλύψεις, που χαρακτηρίστηκαν πάλι ως επιστημονικές.

Για παράδειγμα, η Νευτώνεια Φυσική αποτελούσε θέσφατο και ταμπού για τους επιστήμονες των προηγούμενων αιώνων, τα τελευταία όμως χρόνια, η Κβαντική Φυσική και η Θεωρία των Υπερχορδών έχουν ανατρέψει εκ βάθρων τη Νευτώνεια Φυσική.


«Ε.Ε.»: Τι σχέση έχουν αυτά με την περίπτωσή μας;
– Έχουν τεράστια σχέση. Η Κλασική Ιατρική δεν μπορεί με κανένα τρόπο να χαρακτηρισθεί ως επιστήμη! Κι αυτό, διότι δεν τεκμηριώνει ποτέ τα ευρήματα της πάνω στη θεραπευτική διαδικασία. Τους δύο αυτούς πόλους, δηλαδή το αίτιο και το αποτέλεσμα.

Στην Ιατρική τα αίτια είναι άγνωστα ή υποθετικά ή παραβλέπονται ή είναι λανθασμένα π.χ. τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι άγνωστης αιτιολογίας για την Κλασική Ιατρική. Επίσης ο καρκίνος είναι αμφισβητούμενης αιτιολογίας γι’ αυτήν. Υπάρχουν πολύ μεγάλα ποσοστά θανάτου εξ αιτίας του καρκίνου με τις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους.

Εάν τα αίτια των ασθενειών ήταν γνωστά στους γιατρούς η θεραπεία θα έπρεπε να ήταν ολοκληρωτική κι όχι επί μέρους, τοπική, για κάποιο βραχύβιο χρονικό διάστημα. Είναι αυτό, που όλοι σαρκαστικά λέμε: «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε».

Η κλασική ιατρική μεθοδολογία έχει μόνο ένα νόμο, που χρησιμοποιεί και τίποτε άλλο. Το «ενάντια εναντίοις» κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί επιστήμη.

Άλλωστε, Φυσιολογία, Παθολογία, Ανατομία, σπουδάζουν και στην Ομοιοπαθητική και σε άλλες εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους. Αυτές δεν αποτελούν για κανένα λόγο αποκλειστικό αντικείμενο της Ιατρικής. Η Κλασική Ιατρική (όπως και οι άλλες εναλλακτικές θεραπευτικές μέθοδοι) ήταν είναι και θα είναι μία τέχνη που πολλές φορές χρησιμοποιείται λανθασμένα.


«Ε.Ε.»: Όλα αυτά, όπως η Βιολογία, η Παθολογία, η Ανατομία κ.λπ. δεν αποτελούν για εσάς επιστήμες ή επιστημονικές μεθόδους;

– Φυσικά και αποτελούν επιστήμες! Οι επιστήμες έχουν την τάση να αυτοαναιρούνται και να εξελίσσονται και γι΄αυτό το λόγο είναι επιστήμες. Όταν όμως κάποιος χρησιμοποιεί μια επιστήμη και την κάνει δόγμα, τότε γίνεται θρησκεία. Και δυστυχώς, πολλοί «επιστήμονες» ήταν και είναι δογματικοί. 

Όλες αυτές οι επιστήμες δεν έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θεραπευτική μεθοδολογία, που χρησιμοποιεί η Κλασική Ιατρική. Είναι ανεξάρτητες επιστήμες, απλά, που κατά τον τελευταίο αιώνα έχουν ενσωματωθεί στην Κλασική Ιατρική. Και φυσικά και εκεί οι γιατροί θέλουν αποκλειστικότητα.


  















Πίνακας
του Alexander Beydeman
με ιστορικά πρόσωπα
και προσωποποιήσεις,
που στηλιτεύει
τη βιαιότητα της Ιατρικής
(1857).
Από τη μια μεριά οι γιατροί της εποχής του, οι οποίοι κόβουν με πριόνια, βάζουν βδέλλες στους ασθενείς, τους βάζουν δηλητήρια με ένα μεγάλο κουτάλι στο στόμα και πίσω απ’ όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει στο ντουλάπι ο σκελετός και ο χρυσός, που δείχνει τους χρηματισμούς κι όλα εκείνα, τα οποία γίνονταν από τότε ακόμα.
Από την άλλη μεριά είναι οι ολύμπιοι θεοί, ο Ασκληπιός και ο Χάνεμαν κι από κάτω είναι ο Έρωτας, ο οποίος κρατάει το φάρμακο της Ομοιοπαθητικής, τη μεγάλη ανακάλυψη του Χάνεμαν της εποχής, η οποία ουσιαστικά είναι και το θαύμα της θεραπείας, όπως το δείχνει εκεί.
 


Το να ρίχνει κάποιος ανεξέλεκτα χημικά σε κάποια φλεγμονή ή όγκο δεν έχει καμία σχέση με την Ανατομία, τη Φυσιολογία ή την Κινησιολογία. Το να ασκεί κάποιος κόντρα στο σώμα ένα θεραπευτικό νόμο (ενάντια εναντίοις) για κάθε ασθένεια και κάθε περίπτωση και μάλιστα με βίαιο τρόπο φορτώνοντας το σώμα χημικά ή ραδιενέργεια ή το να κόβει ιστούς, όργανα και μέλη και να τα πετάει στα σκουπίδια χωρίς στις πλείστες των περιπτώσεων να γνωρίζει καν το αίτιο που προκάλεσε την παθολογία, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί επιστήμη.


«Ε.Ε.»: Εκτός από ομοιοπαθητικοί, δηλώνετε φυσικοπαθητικός
ο κ. Μαυρομμάτης και ιριδολόγος και βιοσυντονιστής ο κ. Γεραμάνης.
Τι είναι η Φυσικοπαθητική, η Ιριδολογία και η Βιοσυντονιστική; Είναι επιστημονικές μέθοδοι; 
 

– Φυσικά και ναί! Είναι επιστημονικές, αλλά και εμπειρικές, δηλαδή θεραπεύουν μέσα από την εμπειρία. Δηλαδή για παράδειγμα, οι σπουδές της Φυσικοπαθητικής περιλαμβάνουν Φυσιολογία, Ανατομία, Βιοχημεία σχεδόν σε όλα τα κολέγια του εξωτερικού, αλλά και βασικές γνώσεις φυσικοπαθητικής θεραπευτικής (διατροφή κ.λπ.).

Η Φυσικοπαθητική είναι εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, που απευθύνεται περισσότερο στο βιοχημικό επίπεδο του σώματος και χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο φυσικές μεθόδους, για να θεραπεύει. Χρησιμοποιεί κυρίως τη διατροφή ως μέσο θεραπείας. Παράλληλα, έχει ενσωματώσει και άλλες μεθόδους, φυσικά συμπληρώματα, θρεπτικά συστατικά, βότανα, μασάζ, υδροθεραπεία και άλλα. Έχει ξεκινήσει από τον Ιπποκράτη και υφίσταται στην εποχή μας για τρεις περίπου αιώνες.  

Παραδοσιακά η Ιριδολογία είναι η διαγνωστική μέθοδος της Φυσικοπαθητικής. Κάποιοι τη σπουδάζουν αυτόνομα. Έχει ξεκινήσει κι αυτή από τον Ιπποκράτη ως διαγνωστική μέθοδος. Πάνω στην ίριδα των ματιών καταγράφονται πολλές βλάβες του σώματος.  

Ο Βιοσυντονισμός είναι εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, που θεραπεύει ήπια και αποτελεσματικά πολλές ασθένειες, μέσω ενός μηχανήματος και των διαφόρων ενεργειών, που αυτό εκπέμπει. Υπάρχουν πολλοί κλασικοί γιατροί πλέον, που λόγω των αδιεξόδων των φαρμάκων, εκπαιδεύονται και δουλεύουν ως βιοσυντονιστές.  


«Ε.Ε.»:  Πώς αποδεικνύεται, ότι η Ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική; Έχουν γίνει μακροχρόνιες πανεπιστημιακές μελέτες σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού κι αν ναι, πού μπορούμε να τις βρούμε; Στη χώρα μας τι γίνεται με αυτό;
- Υπάρχουν χιλιάδες ιστορικά ασθενών καταγεγραμμένα στα αρχεία των ομοιοπαθητικών, τα οποία δεν έχουν ταξινομηθεί και δεν έχουν δοθεί σε κάποια στατιστική υπηρεσία, για να καταθετούν ως αποτελέσματα. Πώς να γίνει αυτό, όταν η Ομοιοπαθητική δεν αναγνωρίζεται από το υπουργείο Υγείας της χώρας μας; Όταν είναι αναγνωρισμένη επίσημα ως θεραπευτική μέθοδος σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, σχεδόν σε κάθε χώρα της γής κι εδώ αναγνωρίζεται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών; Γιατί; Μα για να μας φορολογούν.

Στατιστικές επίσημες απ’ όσο γνωρίζουμε υπάρχουν μόνο σε δύο χώρες. Στην Ινδία και στην Αγγλία, οι οποίες είναι οι μόνες χώρες του πλανήτη, που τους έχει επιτραπεί να υπάρχουν ομοιοπαθητικά νοσοκομεία. Οι στατιστικές καταγράφονται και παίρνονται στα σοβαρά από την επιστημονική κοινότητα μόνο από τα νοσοκομεία. Επομένως, για ποιες στατιστικές μιλάμε, όταν έχει απαγορευτεί μέσω της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας η ίδρυση ομοιοπαθητικών νοσοκομείων σε άλλες χώρες. (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Καρκίνος και Ομοιοπαθητική).

Θα μπορούσαμε εδώ να πούμε, ότι υπάρχουν οι επίσημες στατιστικές του Χάνεμαν, οι οποίες είχαν καταγραφεί κατά την εποχή του και αφορούσαν επιδημικές και άλλες ασθένειες. Οι επιτυχίες της Ομοιοπαθητικής ήταν συντριπτικές σε βάρος των αντίστοιχων στατιστικών της Κλασικής Ιατρικής, γι’ αυτό και αποκρύπτονται μέχρι σήμερα εντέχνως.

Όσο για τη φράση «μακροχρόνιες πανεπιστημιακές μελέτες» θεωρώ, ότι είναι άκυρη σαν σκέψη. Το γεγονός, ότι η Ομοιοπαθητική δεν έχει ενταχθεί σε πανεπιστήμια (όπως η Κλασική Ιατρική) αυτό και μόνο τη σώζει ακόμα στο θέμα της αποτελεσματικότητας. Το να μαντρώσεις μία παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδο μέσα σε κρατικά πανεπιστήμια αυτό θα επιφέρει αλλοιώσεις, λόγω πολλών διαπλεκόμενων συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων στην αποτελεσματικότητα, αλλά και στη διδασκαλία της Ομοιοπαθητικής.









Το Aurum metallicum
είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο
του ορυκτού βασιλείου
και παρασκευάζεται από το χρυσό.
Σχετίζεται με νεοπλασίες
και ψυχολογικές αδιέξοδες καταστάσεις
με τάσεις αυτοκτονίας.


 


«Ε.Ε.»: Γιατί όλος σχεδόν ο εναλλακτικός χώρος έχει χαρακτηριστεί ως τσαρλατανισμός;
– Αδίκως! Βλέπετε, τα συμφέροντα, η βλακεία και η αλαζονεία κυριαρχούν στις μέρες μας. Τσαρλατάνοι υπάρχουν παντού. Υπάρχουν και γιατροί τσαρλατάνοι και ομοιοπαθητικοί και ρεφλεξολόγοι και βελονιστές τσαρλατάνοι. Καμία αμφιβολία. Όμως, ο Βελονισμός δεν είναι τσαρλατανισμός, είναι μια θεραπευτική μεθοδολογία, η οποία έχει πολλές χιλιάδες χρόνια ρίζες στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη. Όπως η Ομοιοπαθητική και όλες οι μέθοδοι που συζητάμε. Αν είναι κάποιος τσαρλατάνος είναι θέμα κακής εκπαίδευσης και τίποτε άλλο. 


«Ε.Ε.»: Έχουμε μήπως υπερεκτιμήσει ο,τιδήποτε δυτικό, ενώ παράλληλα έχουμε ρίξει «στο πυρ το εξώτερον» ο,τιδήποτε προέρχεται από την Ανατολή;
– Σωστά. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο ανοίγετε και νομίζουμε, ότι πραγματικά χρήζει περαιτέρω έρευνας. Νομίζουμε, ότι είμαστε ανώτεροι οι δυτικοί από τους ανατολικούς και φυσικά, πιο έξυπνοι και πιο επιστήμονες και πιο φιλόσοφοι και πιο… τα πάντα. Όμως, δεν είναι καθόλου έτσι. Πάρα πολλά πράγματα έχουν έρθει από την Ανατολή. Έχουμε υποτιμήσει πολύ την Ανατολή.


«Ε.Ε.»: Τι θα απαντούσατε εν τέλει σε όλους αυτούς, οι οποίοι σας αποκαλούν τσαρλατάνους, μάγους, ξεματιάστρες κ.λπ.;
– Γιατί η Γερμανία έχει αναγνωρισμένη την Ομοιοπαθητική από το 1939; Γιατί σε όλη την «πολιτισμένη» Δύση η Ομοιοπαθητική είναι επίσημα κρατικά αναγνωρισμένη; Όπως και στην «απολίτιστη» Ανατολή επίσης…

Γιατί στη χώρα μας σε διάφορα νοσοκομεία σήμερα κάνουν μαθήματα Ομοιοπαθητικής σε όποιον γιατρό το επιθυμεί;

Γιατί ακόμη αρκετοί γιατροί, αφήνουν την συμβατική Ιατρική και σπουδάζουν Ομοιοπαθητική; Είναι μήπως και αυτοί απατεώνες, ξεματιάστρες ή κάτι άλλο;

Μην ξεχνάτε, ότι υπάρχει και η «Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής», όργανο, που αποτελείται αποκλειστικά από γιατρούς.

Θεωρούμε, ότι τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας όλο και πιο πολλοί γιατροί θα καταφεύγουν στις εναλλακτικές θεραπείες για να βρουν στέγη, λόγω της αποτελεσματικότητάς τους. Κάτι, που ήδη γίνεται στις αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού. 



 δημοσίευση στην «Ελεύθερη Έρευνα».

COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,87,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4291,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,62,Γιώργος Πιπερόπουλος,58,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4920,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,302,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,235,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,390,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,191,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,209,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,716,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,65,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,179,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,70,ISIS,114,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3071,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Ή ΑΠΑΤΗ;
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Ή ΑΠΑΤΗ;
Ομοιοπαθητικοί θεραπευτές διαφωνούν με τον τρόπο, που χρησιμοποιείται η Κλασική Ιατρική. Χειρουργεία για ψύλλου πήδημα, χημικά κατασταλτικά φάρμακα χωρίς λόγο και αιτία, προληπτικοί ή άσκοποι ακρωτηριασμοί, καταστροφικές για την υγεία ακτινοβολίες, παχυλοί μισθοί, μίζες, διαπλεκόμενα συμφέροντα (πολιτικά, βιομηχανικά κ.λπ.) και άλλα. Εκτιμούν όμως, ότι αν η Κλασική Ιατρική συνδυαστεί με την Ομοιοπαθητική σε πολλές περιπτώσεις, είτε στον τομέα της διάγνωσης, είτε της θεραπείας μπορεί να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0RNEp7y0U4ZHATIGYVDn3GiWFSI8_huSwfR8y6MTTgCFSbMM2MZ5VkR_dm-ROSMRZi5D4RvF3-sPsShMdU21dwZhRMcXEOuDbhwjgqLSPGD0Ew3hSJhtMSCA60eyEuhXesI71IZtFe4s/s1600/1greek.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0RNEp7y0U4ZHATIGYVDn3GiWFSI8_huSwfR8y6MTTgCFSbMM2MZ5VkR_dm-ROSMRZi5D4RvF3-sPsShMdU21dwZhRMcXEOuDbhwjgqLSPGD0Ew3hSJhtMSCA60eyEuhXesI71IZtFe4s/s72-c/1greek.jpg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2014/10/blog-post_415.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2014/10/blog-post_415.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy