Για να ξεχάσουμε τον κ. Σαμαρά που συνεχίζει να μας ανακατεύει τον στόμαχον με ότι και να λέει ας έρθουμε στην Αμφίπολη.

Και πρώτα-πρώτα σε αυτήν που ντρέπεται για εμάς τους απατεώνες στον ταξιτζή της,
Την κυρία αυτή που προσέβαλε η «μεγαλοσύνη» τον Ελληνισμό. Που αντί να..
αντιληφθεί τι συνέβαινε (δεν αποκλείεται όμως να το ήξερε) της ξινίσαμε και μας είδε αφ υψηλού και μας ύβρισε ημάς τους «απατεώνες» Διαβάστε τα αισχρά και γελοία που είπε η μαντάμ:
Αρβελέρ: Οταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελάω
Πρόσφατα όμως η κυρία ασχολήθηκε και με την Αμφίπολη και συνέγραψε βιβλίο (είναι της μόδας).
Στο βιβλίο της εκτός από ότι είπε ποιος μπορεί να είναι θαμμένος στην Αμφίπολη, (που στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα λογικά και αναλυτικά πριν ντο βιβλίο της, δείτε κατωτέρω) έγραψε και κάτι, λογικά τελείως εκτός πραγματικότητας.
Γράφει :
«Όσο για τους δολοφονηθέντες από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη, Ρωξάνη και τον τότε δωδεκαετή Αλέξανδρο Δ΄, γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και την Ολυμπιάδα, που δολοφονήθηκε στην Πύδνα, αν ο Κάσσανδρος ήθελε να τηρήσει τα προσχήματα -κυρίως απέναντι στους υπόλοιπους διαδόχους αλλά και απέναντι στο νομοταγές στη δυναστεία του Μ. Αλεξάνδρου στράτευμα-, θα πρέπει να τους έθαψε, ως βασιλείς που ήταν, στους βασιλικούς τάφους των Αιγών».
Όμως δεν είναι δυνατόν να ήταν μυστικά τα:
«Μετά τους εξοντωτικούς πολέμους των επιγόνων, ο Κάσσανδρος, υπ” αριθμόν ένα εχθρός της Ολυμπιάδας, έγινε κυρίαρχος στρατηγός στη Μακεδονία και ο Φίλιππος Αρριδαίος με την Ευρυδίκη συμμάχησαν μαζί του και τον ανακήρυξαν επιμελητή του Μακεδονικού θρόνου. Η Ολυμπιάδα, βλέποντας να κινδυνεύουν τα συμφέροντα του εγγονού της, Αλεξάνδρου Δ”, εγκαταλείπει την Ήπειρο και εκστρατεύει στη Μακεδονία.
Σε σύγκρουση με τα στρατεύματα της Ευρυδίκης και του Αρριδαίου, οι τελευταίοι αιχμαλωτίζονται από τη γηραιά βασίλισσα και θανατώνονται άγρια.
Ο Κάσσανδρος, απασχολημένος την εποχή εκείνη στην Αθήνα, κατευθύνεται εναντίον της Ολυμπιάδας, η οποία καταφεύγει στην οχυρωμένη παραθαλάσσια πόλη του Θερμαϊκού κόλπου Πύδνα, έχοντας μαζί της το μικρό Αλέξανδρο Δ´, τη Ρωξάνη, τη Θεσσαλονίκη και πολλούς πιστούς της.
Μετά από επτάμηνη στενή πολιορκία και αφού η κατάσταση των πολιορκημένων έγινε αφόρητη (οι εγκλωβισμένοι αναγκάσθηκαν να σφάξουν και να φάνε έναν ελέφαντα δώρο του Μ. Αλεξάνδρου), η Ολυμπιάδα συνθηκολόγησε για να σώσει τον εγγονό της.
Ο Κάσσανδρος, αθετώντας την υπόσχεσή του, έβαλε τους ανθρώπους του να τη σφάξουν – κατ” άλλους κάλεσε όλους τους εξαγριωμένους συγγενείς των δολοφονηθέντων από την Ολυμπιάδα, να τη λιθοβολήσουν, «αφήνοντας άταφο το πτώμα της να σαπίσει». Σήμερα πιθανολογείται ότι ο τάφος της βρίσκεται στόν τύμβο «Τούμπα» στον Μακρύγιαλο της Πύδνας, αλλά δεν έχει ακόμα ανασκαφεί.»
Και όμως γράφει η κυρία:
αν ο Κάσσανδρος ήθελε να τηρήσει τα προσχήματα -κυρίως απέναντι στους υπόλοιπους διαδόχους αλλά και απέναντι στο νομοταγές στη δυναστεία του Μ. Αλεξάνδρου στράτευμα-, θα πρέπει να τους έθαψε, ως βασιλείς που ήταν, στους βασιλικούς τάφους των Αιγών»
Ποια προσχήματα όταν όλοι ξέρανε κατάσφαξε την Ολυμπιάδα κτλ.
Όσον για το ποιος μπορεί να είναι θαμμένος στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης σας θυμίζω την κατωτέρω ανάλυση μου. Η οποία καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με το συμπέρασμα της υβρίστριας μας.
‘Όπως σαφώς προκύπτει από την ανάλυση, ίσως ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος.
Ευριπίδης Μπίλλης

hellasforce.com