Bloger που με την ανάδειξη των θεμάτων θέλει να σας προβληματίσει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ενασχόλησης με ευρύτερα ζητήματα της σύγχρονης ζωής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

SHARE:

Της ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΥΠΗ , ΜΟΥΣΙΚΟΥ-ΠΙΑΝΙΣΤΑ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ   ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ...Της ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΥΠΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΥ-ΠΙΑΝΙΣΤΑ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ
 ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!
 ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΝΑΙ! ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΑΝ) ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΔΙΓΑΜΜΑ F ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ OΠΩΣ KAI ΤΟ ΓΙΩT JJΙΑΤΡΟΣ JIOS ΤΟΤΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣTHN KEΡKYΡA, ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ ΕΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΓΙΩΤ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: ΝΑΙ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ! ΟΜΩΣ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ (JAITRE JOLI ΚΛΠ.) 
ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ, ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΟΝΟ ΡΗΜΑΤΑ, ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟΥΣ ΔΕ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ Κ.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΦΘΟΓΓΑ…
ΤΟ 1877 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕΦΑΝΘΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΩΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΗΧΟΥΣ, ΜΕΛΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο “ΣΚΑΡΟΣ” ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΟ ΕΞΥΣΕ, ΤΟ ΦΥΣΗΞΕ ΚΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΪΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΣΣΕΤΟ ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΝΕΣ Α,Ε,Ο ΚΛΠ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ:ΑΗΛ, ΕΗΛ, ΗΗΛ, ΒΗΛ, ΓΗΛ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΕΤΕΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ:ΟΠΩΣ ΗΛ-ΙΟΣ, ΒΗΛ-ΙΟΣ ΚΛΠ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ: Α-Α=ΝΕΡΑ. Α-Ι-Α= ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ Α-Ι-Γ-Α-ΙΟ, ΚΛΠ. ΑΝ Ο ΣΕΜΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΑΜΠΕΛΕΤ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ Σ'ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.

Α.Β.Γ.Δ.Ε Ζ. Η
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟ ΝΤΟ.ΡΕ.ΜΙ.ΦΑ.ΣΟΛ.ΛΑ.ΣΙ. ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΩΔΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΜΑΡΙ.
 ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ. (ΤΑ ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΧΕΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΟΙ).
 ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΞΕΙΑ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

 ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ
 ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΥΠΙΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΣΣΟΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ. ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΑΝΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑ!.
 ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΔΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
 ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ.
ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΡΩΣΙΚΑ. ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΛΠ.;

 Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΜΙΦΩΝΑ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΜΙΦΩΝΟ. ΚΙ ΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΟΦΤΑ: Α! ΛΕΕΙ Αα και Ααα. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΦΩΝΗ ΕΝΩ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΟΦΤΑ. ΓΡΑΦΟΥΜΕ “ΓΕΙΑ ΣΟΥ “ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ: Γ Ε ι α Α σ ο Υ υ υ. ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΝΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ (ΑΝΑΠΟΔΑ, ΜΙΣΑ, ΠΛΑΓΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ, ΛΥΓΙΣΜΕΝΑ ΚΛΠ.) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΜΟΝΟ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΤΟΝΙΑ.
 ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ :ΥΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ :ΥΓΕΪΑ. ΤΟΤΕ ΤΟ Α ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑΞΥ Α+Ε ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΝΙΞΑΜΕ ΤΑ ΦΩΝΕΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ:ΕΙ, ΑΙ, ΟΙ ΚΛΠ.
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΗΜΙΦΩΝΟ = uU ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΥ ή Ι. ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ CHE, CHEMENCHAPEAU, ΠΕΝΤΑ-ΚΟCHASCHIAI, ΤΟ NEΡO = L’ EAU =ΛΟ κλπ. ΕΔΩ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ 3 ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ Ο ΦΩΝΗΕΝ

 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΕΙΚΙΛΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΓΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
 ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΑΘΗΚΕ Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΚΙΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ.
ΕΤΣΙ, ΗΘΕΛΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΟΜΗΡΟΥ, ΟΡΦΕΩΣ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, -ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ, -ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΤΕ ΕΜΑΘΑΙΝΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥΝ.
 ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΙΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ…
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΕΥΦΕΥΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ. ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΦΘΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ..
ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΑΚΑ… ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
 Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΚΙΛΟΥ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1-2ος μ.Χ αι.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΩΝ…
 ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ
 Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΦΩΝΑ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΦΘΟΓΓΟΙ, ΧΑΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑ ΗΜΙΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΓΑΜΜΑ κλπ. ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
 ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ “ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ.” ΘΕΛΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΤΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΛΑΘΗ.
 ΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣ+ΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ., ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΣΕ ΔΙΦΘΟΓΓΟΥΣ
 ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΔΙΑΣ. ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ.
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ 1600. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ 5ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ.
 ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΚΙ ΑΦΟΥ Τ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΝΙΚΟ, (ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΫΚΑΝ ΚΙ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ;. ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ! ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΙΣΟΣ…
 ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΓΗ ΑΚΟΜΗ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

 ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΟΠΩΣ BΛEΠOYME OI TONOI ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΧΑΝΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
 ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ, ΗΜΙΦΩΝΑ ΚΛΠ.. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΦΘΟΓΓΟΙ, ΤΑ ΗΜΙΦΩΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΕΞΙΚΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ. ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΑ Η ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟΥΣ Η, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ Κ.Α.

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΧΙ; Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ “ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΙΛ. ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
 ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΠΕΡΑ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ! ΤΥΧΑΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΕ 2 ΚΛΙΜΑΚΕΣ (ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣΣΟΝΕΣ) ΟΛΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΟΠΕΡΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΣΟΝΑΤΕΣ ΚΛΠ.ΟΙ ΟΠΕΡΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΓΟΥΔΙ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΛΩΔΙΑ-ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ;
 ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ.
 ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ, ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΟΤΣΑΡΤ.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, Ή ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ Η ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ.
 ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.

 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ :Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΟ ΥΦΟΣ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΔΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ. ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
 ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΠΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΣΚΑΒΕΙ ΤΗ ΓΗ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ“ΜΑΡΙ-ΓΑΙΑ”ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΛΠ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ.
 ΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ. ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ, ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ.

ΠΗΓΗ:arxeion-politismou.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
 Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο 1greek.wordpress.com@gmail.comγια να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. COMMENTS

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,80,Αδαλής Γιώργος,6,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,69,Αντωνης Γρυπαιος,335,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,3806,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,237,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,55,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,194,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,6,ΒΟΤΑΝΑ,20,Γενοκτονία Ποντίων,5,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,20,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,453,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,90,ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ,26,Για ψαγμενους,84,Γιάννης Πρεβενιός,121,Γιατροσόφια,47,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,30,Γιώργος Πιπερόπουλος,47,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,21,Δημήτρης Νατσιός,10,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,767,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,54,Έλενα Ακρίτα,1,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4370,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,64,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,2,ελληνική χρεοκοπία,1,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,ΕΛΣΤΑΤ,1,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,21,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Εναλλακτικές θεραπείες,21,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,17,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,3,ΕΟΕ,6,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,583,Επίκουρος,1,Επίκτητος,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,548,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,2,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,127,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Ζωή Γεωργαντά,1,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,7,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,3,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,1,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,1,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,292,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,114,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,31,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,16,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,1,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,Ιπποκράτης,3,ΙΡΑΝ,1,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,225,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,3,ΙΣΤΟΡΙΑ,316,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,145,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,8,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Καναδάς,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,8,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,1,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,6,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,64,Καρναβάλι,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,4,Καταπολέμηση του καρκίνου,4,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,Κεφαλογιάννης,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,10,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,110,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,1,ΚΟΜΜΑΤΑ,1,κομμουνισμός,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2162,ΚΟΤΖΙΑΣ,1,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,κούρεμα,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,κριτική,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,2,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,2,ΚΥΠΡΟΣ,191,Κύπρος,2,ΚΥΣΕΑ,2,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,1,Κώστας Λάμπος,40,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,6,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,59,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,1,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,11,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,μαντικής τέχνη,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,1,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,14,Μασονική Στοά,1,μαύρο» χρήμα,2,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,1,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,1,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,408,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,5,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,3,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μυθολογία,27,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,24,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,618,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,1,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,1,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,75,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,1,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,1,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1633,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,74,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,23,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,1,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,12,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,2,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,227,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,58,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,625,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3237,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,1,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,4,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,Προβληματισμοί,4,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,7,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,113,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,2,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,13,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,1,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,16,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,Ρεφλεξολογία,7,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,ΡΩΣΙΑ,34,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,4,ΣΑΜΑΡΑΣ,17,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,13,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,9,ΣΚΑΪ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,182,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,18,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,1,Στουρνάρας,1,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,2,ΣΥΝΤΑΞΗ,1,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,2,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,1,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,294,ΣΥΡΙΖΑ,9,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,1,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,ΤΖΑΜΙ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,79,Τουρκία,5,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,ΤΣΙΠΡΑΣ,6,Τσίπρας,2,Τσούτσουρος.,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,571,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,1,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,7,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,1,φυλή Χούνζα,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,6,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,4,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,1,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,5,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Agenda 21,23,aiolos greko,51,Anunnaki,1,auto-moto,5,Baba Vanga,1,Bio-bus,1,BLOG,149,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,2,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,Donald Trump,3,Dr Robert Lanza,1,Ebola Virus,5,Economist E,6,Femen,2,Feng Shui,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,47,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,114,John Ofeon,33,John Titor,1,KON MAR,16,Mind control,2,Monsanto,26,MORGELLONS,5,NAMCO,5,NASA,3,NATO,1,netakias,21,News,3073,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Panama papers,4,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,5,Rothschild,3,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,18,slider,33,Spiegel,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,22,VIDEO,214,Wikileaks,14,
ltr
item
1Greek-Σκέψου...: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
https://4.bp.blogspot.com/-L-iVPpuJrcc/WMvK-F665fI/AAAAAAAA4qU/1aHueiXRSMIdhjlzx9qER19hab58iG09wCLcB/s400/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582-%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BD%2B%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B9-%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B6%25CE%25B5%25CE%25B9%2B%25CE%25A4%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1-%25CE%259C%25CE%259B%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%25853.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-L-iVPpuJrcc/WMvK-F665fI/AAAAAAAA4qU/1aHueiXRSMIdhjlzx9qER19hab58iG09wCLcB/s72-c/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582-%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BD%2B%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B9-%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B6%25CE%25B5%25CE%25B9%2B%25CE%25A4%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1-%25CE%259C%25CE%259B%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%25853.jpg
1Greek-Σκέψου...
https://greek1.blogspot.com/2017/03/blog-post_751.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2017/03/blog-post_751.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy