Bloger που με την ανάδειξη των θεμάτων θέλει να σας προβληματίσει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ενασχόλησης με ευρύτερα ζητήματα της σύγχρονης ζωής

Drachmamania…

Επιμένοντας στην Αποδόμηση : H Δραχμή, μια μελέτη και τα εύκολα νοητικά άλματαToυ Ηλία Καραβόλια
Νόμιζα ότι είχα συγκεντρώσει με το τελευταίο άρθρο μου  τις περισσότερο σημαντικές απο τις παραδοχές της μελέτης για την επιστροφή στη δραχμή, που έχει συντάξει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ-EReNSEP),...

μελέτη 105 σελίδων που μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://www.erensep.org/index.php/el/. Έκανα λάθος.Η μελέτη,που δημοσιεύεται αποσπασματικά στο διαδίκτυο και από κάποιου οπαδούς της δραχμής( σημ : μη ειδικούς κυρίως )για τους οποίους όσοι ασκούμε συγκεκριμένη κριτική σε συγκεκριμένα σημεία, είμαστε κάτι σαν… νοσταλγοί των Βαυαρών.

Πριν πάμε στα της μελέτης, δυο λόγια μόνο.Σε όλους τους Έλληνες που δεν κατέχουν Μακροοικονομικά, η πατριωτική έξαψη υπερβαίνει την γνωστική ασυμφωνία με το αντικείμενο της Μακροοικονομίας.Φυσικά,είναι σεβαστές οι απόψεις όλων, ειδικά καθηγητών πανεπιστημίων, σχετικά με το ζήτημα δραχμή ή ευρώ. Όπως έχω ξαναγράψει και πρόσφατα ανέλυσα σε φίλο που θεωρεί λύση την δραχμή, η διάσωση της χώρας αυτής έπρεπε να στηριχθεί πάνω σε δικά μας, εσωτερικά ‘μνημόνια’, που θα ρύθμιζαν παθογένειες ετών και θα μείωναν ελλείμματα, σπατάλες, στρεβλώσεις, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του άκρατου δανεισμού και να ελέγξουμε επιτέλους το αδηφάγο χρέος. 


Η Ελλάδα μπορούσε να γλυτώσει την οργή του Σοιμπλε και των δανειστών,την βίαιη επιδρομή λιτότητας με την οποία κανείς δεν συμφωνεί. Και φυσικά, μπορούσε να μην ξαναδανειστεί με τίμημα την εξαθλίωση μας,και μαλιστα να βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη θέση, 7 χρόνια μετά την αρχή της κατάρρευσης. Όμως, η χώρα δεν μπορούσε και δεν μπορεί να αλλάξει οικονομικό μοντέλο, έτσι απλά, είτε με την δραχμή είτε με την καραμέλα των μεταρρυθμίσεων που ερμηνεύονται από τον καθένα κατά το δοκούν. Δεν είναι εύκολο, δυστυχώς, ούτε ήταν ποτέ καθ'όλη την διάρκεια της κρίσης, να αυξηθούν εισοδήματα και περουσίες χωρίς να εκκαθαριστεί η αγορά. Χωρίς να πάει ο καθε κατεργάρης στον πάγκο του,με πρώτο το φαύλο,σαθρό και σπάταλο Δημόσιο.

Μια οικονομία της δραχμής, σήμερα, τωρα, δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε τέτοιου είδους μελέτες, σαν αυτή που εξετάζουμε.

  • Μια προσωρινή ίσως επιστροφή στη δραχμή, στην αρχή της ύφεσης,στο 2010 έστω,στηριγμένη όμως σε μελέτες άκρως επιστημονικές, με δικλείδες ασφαλείας όπως την πρόσδεση της ισοτιμίας με το ευρώ, ίσως να ηταν, ίσως λέω, μια κάποια λύση. 

Αυτοί που σήμερα μιλάνε έτσι εύκολα υπερ της δραχμής όπως και τότε, οπότε λόγω της 7ετούς κρίσης νιώθουν ότι δικαιώθηκαν, καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι δεν είχαν απόλυτο δίκιο τότε, δεν έχουν μάλλον δίκιο σήμερα.
Δεν προσφέρουν υπηρεσία για το κοινό συμφέρον αν επικαλούνται διαρκώς τα αποτελέσματα της κρίσης ώστε να δικαιωθούν για αυτό που τότε πρότειναν, και σήμερα, χωρίς να το αλλάξουν ,ενώ άλλαξε η ελληνική οικονομία, το ξανασερβίρουν με την λογική ότι δεν σωθήκαμε, οπότε αυτό που προτείνουν ισχύει.

Η χωρα δυστυχώς, δεν θα ανακάμψει εύκολα. Αλλα άλλο είναι που δεν ξέρει ο κόσμος: πιο δυσκολη ακόμη και απο αυτή την κατάσταση που ζουμε, θα ειναι η οικονομία μας με την δραχμη. Αν υπηρχε ευκολη λυση, εναλλακτική, εντός ή εκτός ευρωζώνης, ισως κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες φωνές επιστημονικές, οχι εγώ, να την ειχαν προτείνει. Ο καθένας από εμάς που επιθυμεί να δεί την μεγάλη αλλαγή, ας αναρωτηθεί για την σιωπή των πολλών και ας μην γαντζώνετε, ας μην αγκυροβολεί, στην περίπτωση των λίγων που μοιάζουν να είναι πολλοί, αλλά δεν είναι, πιστέψτε με.
Προχωρώντας λοιπόν στα ενδότερα της μελέτης αυτής, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω την ‘’ακρίβεια’’ των εκτιμήσεων:

‘’… Μια ονομαστική υποτίμηση στο εύρος του 30% με 50%, θα προκαλούσε εισαγόμενο μέσο πληθωρισμό της τάξης του 6% με 10% για το πρώτο έτος, με τάση μείωσης στο 4% με 6% για το δεύτερο έτος..’’
Από το 30 – 50 % η απόκλιση είναι 66% ! Πληθωρισμός τον πρώτο χρόνο 6-10% σημαίνει επίσης το ίδιο, απόκλιση 66% . Για τον δεύτερο χρόνο η απόσταση 4-6% αντιλαμβάνεστε ότι σημαίνει 50% διαφορά. Και φυσικά,άλλο είναι για μια κοινωνία ο ένας χρόνος, άλλο και ένας δεύτερος .Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε ότι ένας ολόκληρος χρόνος παραμονής σε στάσιμο ή πτωτικό κανάλι οικονομίας, θα είναι πάλι- όπως και με τα μνημόνια, ουδείς αμφιβάλλει- επώδυνη περίοδος και μη υποφερτή για τον ρημαγμένο πλέον Έλληνα ; Αλλά τι να πείς, μόλις μιλήσεις, σου λένε εδώ 7 χρόνια περιμένεις. Δεκτόν.Οπότε, ας πούμε ότι αυτά τα προσπερνάμε, προσωρινά.Αν και δεν θα έβλαπτε να είναι ακριβή τα νούμερα…

Πάμε τώρα σε πιο συγκεκριμένες επιδράσεις της υποτίμησης για την νέα δραχμή( σημ: ευτυχώς που παραδέχονται κιόλας ότι θα υποτιμηθεί, βάζοντας φυσικά όριο στο… 50%! Έτσι, αυθαίρετα, μην ρωτάτε γιατί, δεν υπάρχει τεκμηρίωση, δυστυχώς):

‘’ Πληθωριστικές πιέσεις, μεταξύ άλλων θα είναι 
α)Πρωτογενής τομέας: 25% με 40% 
β) Βιομηχανία: 20% με 31% 
γ) Υπηρεσίες: 25% με 40%…’’
Δηλαδή, για ζημιά στην κουζίνα (υπηρεσίες γαρ) που σημερα πληρώνεις 1000 ευρώ, θα δίνεις 1250 δρχ αλλά μπορεί να δίνεις μέχρι και…1400 δρχ! (σημ: ισοτιμία 1:1 υιοθετούν οι μελετητές, πάλι έτσι αυθαίρετα, χωρίς να τεκμηριώνουν με βάση κάποια νομισματική θεωρία την παραδοχή τους) Και φυσικά, ακούω ήδη την απάντηση τους: ‘’Μα θα έχει ανέβει και ο μισθός σου στις 1400 δρχ, απο 1000 ευρώ σήμερα΄΄. Απίστευτο νοητικό άλμα,ένα κλασικό σφάλμα της ανθρώπινης αντίληψης όταν δεν μπορεί να συλλάβει τον πληθωριστικό ρόλο των σχετικών τιμών σε εισοδήματα και δαπάνες. Ειδικά δε όταν υιοθετούνται όρια πληθωριστικών πιέσεων, με απόκλιση 50 %( στη βιομηχανία, λένε, θα είναι από 20-31% …)

Κάπου εδώ παραθέτουν κάτι εντελώς καταπληκτικό και ‘’ καινοτόμο’’ για τα Οικονομικά. Ελπίζω να καταλάβετε το γιατί:
‘’…η υποτίμηση μπορεί να αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε άνοδο του επιπέδου των τιμών ίση με το μέγεθος της υποτίμησης. Θα οδηγήσει, όμως, σε άμεση εκτόξευση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία σταδιακά θα επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς θα ανεβαίνουν οι τιμές. Και τα δύο αυτά αποτελέσματα είναι συναφή με τα γενικότερα ευρήματα της διεθνούς βιβλιογραφίας για το ζήτημα της υποτίμησης…’’
Ένα ένα. ‘’Μπορεί να αναμένεται’’. Μάλιστα. Άρα μπορεί και να ΜΗΝ αναμένεται ! 
Μα τι ωραία πράγματα είναι αυτά. 
Μετά έχουμε το εκπληκτικό: άνοδος του επιπέδου τιμών ‘’ίση’’ με το μέγεθος της υποτίμησης .
Και πώς προκύπτει αυτή η απλή αριθμητική σύμπτωση ;
 Ούτε αισχροκέρδεια θα υπάρξει, ούτε μαύρη αγορά, ούτε στρογγυλοποιήσεις; Τίποτα ; Η ελληνική αγορά θα συμπεριφερθεί ορθολογικά και με γνώμονα το κοινό μακροπρόθεσμο συμφέρον ; 
Δηλαδή, όχι όπως την εποχή που αντικαταστάθηκε η δραχμή με το ευρώ, και ενώ πλήρωνες τον καφέ 250 δρχ, ο πιο φθηνός που έβρισκες μετά ήταν 1,5 ευρώ, δηλαδή 510 δρχ. και που μονιμοποίησε άνοδο > 100 % !
 Σε πολλά αγαθά δε, ξεφύγαμε εντελώς. 
Οι μελετητές ,για την ανάποδη πράξη, από ευρώ σε δραχμές, υιοθετούν το μοντέλο της τέλειας ελληνικής ορθολογικότητας του δημοσίου συμφέροντος. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη και όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί, εννοείται.

Παρακάτω παραθέτουν και το εξής εύρημα: ‘’άμεση εκτόξευση’’ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας(σημ: κάπου άλλού στην μελέτη μιλάνε για αύξηση κατά 23% με 37% σε όρους «πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας», δηλαδή κάνουν απλή αριθμητική αναγωγή με βάση την δική τους εκτίμηση για υποτίμηση …) Και συνεχίζουν λέγοντας ότι η οικονομία ‘’… σταδιακά θα επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς θα ανεβαίνουν οι τιμές…’’ Τι είναι αυτό πάλι; Πώς θα ανεβαίνουν δηλαδή οι τιμές ; 

Μην βιάζεστε,με ζήτηση εννοείται, αλλά τι είδους ζήτηση! Έχω την απάντηση παρακάτω.Και φυσικά, επικαλούνται για τα παραπάνω, διεθνή βιβλιογραφία.Ποια είναι αυτή άραγε; Κρατάω μια επιφύλαξη, να μην τους αδικήσω, καθ ότι πρέπει να ανατρέξω σε κάποια κείμενα για θεωρίες υποτίμησης, ανταγωνιστικότητας και ζήτησης, καθ όλα επιστημονικά, δεν αντιλέγω, για να δώ τι εννοούν τελικά. Ισως δε, να πρέπει να ξανακοιτάξει κανείς καλύτερα και τις πηγές τους στο τέλος της μελέτης. Σαφέστατα όμως, θα προτιμούσα να αναφέρονταν σε παραδείγματα χωρών, και όχι σε αρθρογραφία ή πηγές βιβλιογραφικές. Δεκτόν όμως προς διερεύνηση…

Πάμε τώρα στα ‘’Νέα Οικονομικά της Ζήτησης’’. Αναφέρουν κάπου τα εξής :
‘’…Η μεταβολή της ζήτησης θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο ,σε εκείνα δηλαδή, τα εμπορεύματα και κλάδους, τα οποία προσφέρουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο βαθμό το συνολικά παραγόμενο προϊόν και η συνολική απασχόληση<….>Τα εμπορεύματα που παράγονται στην Ελλάδα μπορούν να διαιρεθούν σε δύο βασικές κατηγορίες: στα «εμπορεύματα-κλειδιά» και στα «εμπορεύματα-αντί-κλειδιά»…’

Εδώ είναι που εισάγεται στην μελέτη μια θεωρία ‘’έυκολης’’ αλλαγής του μίγματος της οικονομικής πολιτικής, στηριγμένη στο προφανές- που παρουσιάζεται ως καινοφανές- ότι πρέπει να στρέψουμε αλλού τις καταναλωτικές μας δαπάνες, και το Δημόσιο και οι πολίτες, διαχωρίζοντας τα εμπορεύματα. 

Προφανώς η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με δραχμή, θα αναρτήσει διαδικτυακά ( ή σε δημόσιους χώρους πχ) εκείνα τα εμπορεύματα τα οποία πρέπει να προτιμάμε, σε μια υποθετική κατάσταση όπου η οικονομία δεν χρησιμοποιεί εισαγόμενες εισροές ! 

Και μάλιστα, διαφωτίζεται ο αναγνώστης, λένε πώς βγαίνει ‘’..αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Βιομηχανικός τομέας αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο» και για τους πολλαπλασιαστές αυτόνομης ζήτησης…’ Ουπς, να η μαγική φράση!
 Πολλαπλασιαστές αυτόνομης ζήτησης. Και φυσικά αναρωτιέται όποιος σπούδασε την Δημοσιονομική Πολιτική: πόση ισχύ έχουν και πόση ακρίβεια αυτές οι εκτιμήσεις για τους πολλαπλασιαστές, σε μια οικονομία που θα μπεί σε δικό της νόμισμα με αναμενόμενη υποτίμηση –όπως λέει η μελέτη 50% – για μια οικονομία που ήδη έχει ένα ΑΕΠ με πτώση άνω του 25 %, που έχει και θα έχει capital controls και φυσικά μειωμένο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα για ζήτηση και δαπάνες κατανάλωσης; Καλή η θεωρία, αλλά για οικονομίες σαν την σημερινή Ελλάδα, ας αποφεύγουμε τις απλές μεταφορές των αξιωμάτων, ειδικά όταν πρόκειται για άγνωστα νερά, βαθιά και επικίνδυνα, όπως αυτά της εξόδου από ένα σκληρό νόμισμα, όσο επώδυνο και αν είναι( σημ: δεν φταίει φυσικά το νόμισμα, αλλά η αρχιτεκτονική του, οι πολιτικές, η ανεπιτυχής λιτότητα, τα χρόνια ελλείμματα, το αυξανόμενο χρέος, κ.α)

Και η μελέτη συνεχίζει να υιοθετεί παραδείγματα ‘’εναλλακτικής’’ θεώρησης των πραγμάτων:
‘’…Δεδομένης της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, η υποαπασχόληση του επενδεδυμένου κεφαλαίου είναι υψηλή: ειδικότερα, βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 30%, ενώ κατά τις εκτιμήσεις του Olenev, αυξάνεται συνεχώς από το έτος 2007 και προσεγγίζει το 50% κατά το έτος 2014. Επομένως, και μόνο στην βάση αυτή, η υποτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόνωση της ζήτησης για τα εγχωρίως παραγόμενα εμπορεύματα…’’

Επικαλούνται μια μελέτη ενός μαθηματικού οικονομέτρη, που φτιάχνει μοντέλα οικονομικής προσομοίωσης, ένας σεβαστός μάλλον στο έργο του άνθρωπος, ο κος Olenev, η οποία μελέτη παραμένει αδημοσίευτη (εξ όσων γνωρίζω, αλλά ίσως και να κάνω λάθος) και της οποίας επομένως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις παραμέτρους. Μέχρι τότε, είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε αυτό που ισχυρίζεται, δηλαδή ότι περίπου το 50% του παραγωγικού συστήματος παρέμενε αχρησιμοποίητο κατά το 2014. Ούτε είναι εύκολο να δεχθούμε την παραδοχή ότι σήμερα το αντίστοιχο αργούν παραγωγικό δυναμικό ανέρχεται σε περίπου 30%, για τον πολύ απλό λόγο ότι το ΑΕΠ μειώθηκε στη διάρκεια της κρίσης περίπου κατά το 1/4 και το παραγωγικό σύστημα, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν επεκτείνεται πλέον, αλλά συρρικνώνεται .

Και το ερώτημα παραμένει,όσον αφορά το πώς θα αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα εμπορεύματα, ώστε να τονώσουμε την ζήτηση των εγχωρίως παραγόμενων προιόντων, (που κάποτε, κάπως, θα καταφέρουμε να παράγουμε, υποτίθεται). Και επειδή θα… γυρίσουμε στην μάνα γή, ρωτάω ο φουκαράς: αν χαλάσει από το τρακτέρ, το ιταλικό, ένα ανταλλακτικό, πχ μια αντλία νερού, η οποία φυσικά είναι ιταλική, τι θα κάνει ο αγρότης ; 
Θα περιμένει,αφού θα έχουμε εισέλθει στον αστερισμό της Νέας Δραχμής, να φτιαχτεί εργοστάσιο παραγωγής ανταλλακτικών τέτοιου τύπου στον νομό του μήπως ; 
Ή μήπως να περιμένει να φτιαχτεί εργοστάσιο παραγωγής τρακτέρ ;
 Που θα βρεθούν κεφάλαια ;
Σωπάτε καλέ, το Δημόσιο θα κόβει χρήμα, δραχμούλες δηλαδή, θα βρίσκει κομισάριους και θα τους κάνει managers σε εργοστάσια- σοβιέτ. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα !
Παραθέτω παραδείγματα χρονικής ασυνέπειας των βασικών παραδοχών της μελέτης, καθ ότι με ελαφρότητα υιοθετούνται κάποιες αποστάσεις και κάποιοι βουβοί αυτοματισμοί σύγκλισης μεγεθών, θαρρείς και είμαστε καμιά οικονομία εκτός δυτικού πολιτισμού, που θα προσαρμοστεί γρήγορα, θα ψωνίζουμε όλοι ‘πατριωτικά’ και θα αλλάξει δηλαδή το μοντέλο έτσι απλά….
Όταν παραθέτεις σε μια τέτοια μελέτη εθνικής οικονομικής ανατροπής, τα τεχνικά σημεία δημοσιονομικής και νομισματικής φυσεως, θα υποστείς την βάσανο της κριτικής, την οποία απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα για την χώρα. 
Επίσης: μια μακροοικονομική μελέτη που περιλαμβάνει όρους παραγωγικής ανασυγκρότησης, και δυστυχώς συμπεριλαμβάνει σαν a priori παραδοχές κάποιους εύκολους αυτοματισμούς αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας, οφείλει στις κρίσιμες επιστημονικές υποθέσεις της μεταβατικής περιόδου,να διέπεται απο υψηλού βαθμού ακρίβειας παραμέτρους,χωρίς μεγάλες αποκλίσεις (όπως αυτές που παρουσίασα στην αρχή), ώστε να ελαχιστοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα οφέλη της αλλαγής παραδείγματος. Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε ένα υποθετικό “μπορεί” σε κρίσιμα σημεία της μελέτης, ποσοστά που αποκλίνουν μέχρι και 70%, παραδοχές αξιωμάτων για κλειστά μοντέλα οικονομίας ( θαρρείς και θα πάμε να βάλουμε την Ελλάδα στην Σελήνη..) 

Κάτι δε πορίσματα για ‘’καμπύλη J με υποτίμηση 50%’’,’’ απλή παραγωγή’’, ‘’αποδόσεις κλίμακας’’, ‘’κλάδοι συμπαραγωγής’’ που θα είναι η ‘πρώτη ύλη’ για να εκτοξευθεί η ανταγωνιστικότητα, είναι έννοιες που απλά και μόνο τονώνουν την επιθυμία των συγγραφέων, δηλαδή τον αρχικό προαποφασισμένο στόχο της μελέτης….

πηγη:athenspress.gr Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
 Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο 1greek.wordpress.com@gmail.comγια να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. COMMENTS

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,80,Αδαλής Γιώργος,6,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,69,Αντωνης Γρυπαιος,335,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,3799,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,237,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,54,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,194,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,6,ΒΟΤΑΝΑ,20,Γενοκτονία Ποντίων,5,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,20,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,447,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,90,ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ,26,Για ψαγμενους,84,Γιάννης Πρεβενιός,119,Γιατροσόφια,47,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,29,Γιώργος Πιπερόπουλος,46,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,21,Δημήτρης Νατσιός,10,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,23,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,763,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,54,Έλενα Ακρίτα,1,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4361,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,63,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,2,ελληνική χρεοκοπία,1,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,ΕΛΣΤΑΤ,1,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,21,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Εναλλακτικές θεραπείες,21,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,17,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,3,ΕΟΕ,6,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,583,Επίκουρος,1,Επίκτητος,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,540,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,2,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,127,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Ζωή Γεωργαντά,1,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,7,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,3,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,1,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,1,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,291,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,114,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,30,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,16,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,1,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,Ιπποκράτης,3,ΙΡΑΝ,1,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,225,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,3,ΙΣΤΟΡΙΑ,314,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,145,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,8,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Καναδάς,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,8,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,1,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,6,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,64,Καρναβάλι,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,4,Καταπολέμηση του καρκίνου,4,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,Κεφαλογιάννης,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,10,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,110,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,1,ΚΟΜΜΑΤΑ,1,κομμουνισμός,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2147,ΚΟΤΖΙΑΣ,1,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,κούρεμα,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,κριτική,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,2,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,2,ΚΥΠΡΟΣ,191,Κύπρος,2,ΚΥΣΕΑ,2,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,1,Κώστας Λάμπος,40,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,6,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,58,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,1,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,11,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,μαντικής τέχνη,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,1,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,14,Μασονική Στοά,1,μαύρο» χρήμα,2,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,1,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,1,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,407,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,5,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,3,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μυθολογία,27,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,24,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,616,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,1,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,1,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,75,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,1,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,1,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1630,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,74,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,23,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,1,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,12,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,2,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,227,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,57,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,621,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3231,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,1,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,4,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,Προβληματισμοί,4,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,7,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,113,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,2,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,13,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,1,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,16,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,Ρεφλεξολογία,7,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,ΡΩΣΙΑ,34,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,4,ΣΑΜΑΡΑΣ,17,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,13,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,9,ΣΚΑΪ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,182,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,18,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,1,Στουρνάρας,1,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,2,ΣΥΝΤΑΞΗ,1,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,2,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,1,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,294,ΣΥΡΙΖΑ,9,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,1,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,ΤΖΑΜΙ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,79,Τουρκία,5,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,ΤΣΙΠΡΑΣ,6,Τσίπρας,2,Τσούτσουρος.,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,571,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,1,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,7,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,1,φυλή Χούνζα,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,6,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,4,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,1,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,5,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Agenda 21,23,aiolos greko,48,Anunnaki,1,auto-moto,5,Baba Vanga,1,Bio-bus,1,BLOG,149,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,2,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,Donald Trump,3,Dr Robert Lanza,1,Ebola Virus,5,Economist E,6,Femen,2,Feng Shui,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,46,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,114,John Ofeon,33,John Titor,1,KON MAR,16,Mind control,2,Monsanto,26,MORGELLONS,5,NAMCO,5,NASA,3,NATO,1,netakias,21,News,3073,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Panama papers,4,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,5,Rothschild,3,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,18,slider,33,Spiegel,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,22,VIDEO,214,Wikileaks,14,
ltr
item
1Greek-Σκέψου...: Drachmamania…
Drachmamania…
Επιμένοντας στην Αποδόμηση : H Δραχμή, μια μελέτη και τα εύκολα νοητικά άλματα
https://2.bp.blogspot.com/-gz87OhChu3g/WLdKC1ozWMI/AAAAAAAA3rM/7SwUxIJfrUE9XHJ9DJpEtoDSkEZOif0xACLcB/s1600/DRAXMHskitsoL-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-gz87OhChu3g/WLdKC1ozWMI/AAAAAAAA3rM/7SwUxIJfrUE9XHJ9DJpEtoDSkEZOif0xACLcB/s72-c/DRAXMHskitsoL-1.jpg
1Greek-Σκέψου...
https://greek1.blogspot.com/2017/03/drachmamania.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2017/03/drachmamania.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy