Νέα με Άποψη, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αληθινές Ειδήσεις
Bloger που με την ανάδειξη των θεμάτων θέλει να σας προβληματίσει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ενασχόλησης με ευρύτερα ζητήματα της σύγχρονης ζωής

Η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας των ελίτ της!

συνέντευξη στο Think Tank «National Interest» παραχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν Κοτζιάς


Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συνέντευξη στο σπουδαίο αμερικάνικο Think Tank «National Interest» και στον εκδότη Jacob Heilbrunn, στην καρδιά της Ουάσινγκτον, παραχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν Κοτζιάς!


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Jacob Heilbrunn : Έχει η Δύση μέλλον;
Ν. Κοτζιάς : Η Δύση μπορεί να έχει ένα θετικό μέλλον μόνο αν χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητές μας με έναν έξυπνο τρόπο. Δεύτερον, θα πρέπει να εργαστεί αρκετά σκληρά για να δημιουργήσει νέες ταυτότητες, και τρίτον, θα πρέπει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση και να την εφαρμόσει. Εάν η Δύση δεν εργαστεί πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα ή σε άλλα εναλλακτικά σενάρια και δεν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τελικά το σενάριο που επιλεχθεί, τότε δεν υπάρχει μέλλον. Νομίζω, λοιπόν, ότι υπάρχει μέλλον για τη Δύση μόνο κάτω από αυτές τις τρεις προϋποθέσεις.
Jacob Heilbrunn : Η προσφυγική κρίση έχει πλήξει Ελλάδα πολύ σκληρά.
Ν. Κοτζιάς : Ναι, η Ελλάδα έχει πληγεί πολύ σκληρά. Και οι πρόσφυγες επίσης.
Μετά τον Ιανουάριο του 2015, είχα προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με τους πρόσφυγες και την οικονομική μετανάστευση, διότι ο ΟΗΕ και η ΕΕ μείωσαν τα χρήματα που προορίζονταν για τους καταυλισμούς στον Νότιο Λίβανο. Και κανείς δεν με άκουσε. Ο ευρωπαϊκός Τύπος διεξήγαγε μια εκστρατεία εναντίον μου. Τους παρουσίασα ένα πρόβλημα και έκλεισαν τα μάτια τους. Επέλεξαν να μην το αναγνωρίσουν και κατηγόρησαν εμένα, ως τον κομιστή των κακών ειδήσεων, αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα.
Jacob Heilbrunn : Πιστεύετε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επιδείνωσε το πρόβλημα; Έκανε τα πράγματα χειρότερα;
Ν. Κοτζιάς : Νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ εκείνη την περίοδο είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στο πρόβλημα της Ουκρανίας και δε μπόρεσε να αντιληφθεί το προσφυγικό πρόβλημα.

Jacob Heilbrunn 
: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη με την άνοδο αυτών των αντι-μεταναστευτικών κινημάτων; Ποια είναι η εκτίμησή σας;
Ν. Κοτζιάς : Τα αντι – Ευρωπαϊκά κινήματα ή εκείνα εναντίον του ευρώ υπήρχαν πριν από τα αντι -μεταναστευτικά. Για παράδειγμα, το AFD στη Γερμανία δεν ξεκίνησε με μια εκστρατεία κατά των προσφύγων, αλλά με μια εκστρατεία κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Στη Γαλλία, το αντι-μεταναστευτικό κίνημα δεν άρχισε με τους πρόσφυγες, δεν έχουν τόσους πολλούς πρόσφυγες.
Στην ΕΕ, υπάρχει ένα έλλειμμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει αρκετή δημοκρατική συζήτηση σχετικά με το τι είδους Ευρώπη θέλουμε για τον εικοστό πρώτο αιώνα. Η ΕΕ διαθέτει μερικά χρήσιμα εργαλεία, που όμως δεν είναι όλα τους χρήσιμα για το μέλλον. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που πηγαίνουν στο σχολείο και ακούν ότι η ΕΕ μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στα κράτη, ακούν ότι μπορεί να επιβάλει εμπάργκο και μνημόνια στα κράτη και μετά ακούν ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τη λιτότητα. Βλέποντας τη συνολική εικόνα, η ΕΕ δεν είναι και τόσο ελκυστική, αν δρα μόνο σε αυτό το πλαίσιο. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που πρέπει να συζητήσουμε το όραμα της ΕΕ, να επικεντρωθούμε στις αξίες μας και στη δημοκρατία. Τα λαϊκίστικα κινήματα είναι σε άνοδο, ακριβώς επειδή η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά τις πολλαπλές κρίσεις στην Ένωση: το Brexit, την κρίση στην ευρωζώνη, το προσφυγικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι υπάρχουν μεμονωμένες κρίσεις, αλλά όλες προέρχονται από την κρίση ηγεσίας στην ΕΕ. Αν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που να βασίζεται σε κανόνες και στις ευρωπαϊκές αξίες, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Τρίτον, η ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ηττημένοι στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στα προβλήματα των εργαζομένων, στις ανησυχίες της μεσαίας τάξης. Τα μέλη της μεσαίας τάξης φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και χρειάζεται να καθησυχαστούν και να λάβουν απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών. Όσο περισσότερο καθυστερούμε τις απαντήσεις αυτές τόσο περισσότερο οι πολίτες στρέφονται σε λαϊκίστικες ή ακροδεξιές ομάδες. Επίσης, υποτιμήσαμε το μέλλον. Πιστέψαμε ότι οι ΗΠΑ θα παρήκμαζαν και ότι ο εικοστός πρώτος αιώνας θα ήταν ένας ευρωπαϊκός αιώνας. Η Αμερική όμως δεν είναι σε παρακμή. Η Νοτιοανατολική Ασία επίσης βρίσκεται σε άνοδο. Η Ευρώπη δεν είναι τόσο σημαντική όσο πίστευαν οι Ευρωπαίοι ότι θα ήταν και η ηγεσία της δεν είναι ευχαριστημένη. Υπάρχει, επίσης, πάρα πολύ γραφειοκρατία χωρίς αρκετή επένδυση στον άνθρωπο, στην Δεύτερη Εποχή των Μηχανών αλλά και στο μέλλον.
Jacob Heilbrunn : Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ποια είναι η θέση σας σχετικά με το μέλλον των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία;
Ν. Κοτζιάς : Η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων είναι το εύκολο μέρος του παιχνιδιού. Το δύσκολο μέρος είναι η λήψη μιας άλλης σημαντικής απόφασης: Η Ρωσία ανήκει στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ασφάλειας ή το οικοδόμημα αυτό διαμορφώνεται εναντίον της Ρωσίας; Επίσης, η Ρωσία μοιάζει με την Σοβιετική Ένωση; Αν όχι, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε τη Συμφωνία του Ελσίνκι και να αναθεωρήσουμε τα πράγματα. Πρέπει να ερευνήσουμε μακροπρόθεσμα τους τρόπους συνεργασίας με τη Ρωσία και να της ζητήσουμε να αποφασίσει εάν θέλει να είναι μέρος αυτού του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ασφάλειας. Αν ναι, τότε θα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου. Ελπίζω ότι και η Αμερική θα ζητήσει από τη Ρωσία αυτές τις διευκρινίσεις, αλλά σε τελική ανάλυση, είναι οι Ρώσοι που θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός εάν δεν υπάρχει συζήτηση.
Jacob Heilbrunn : Ένας από τους γείτονές σας, που δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία, προκαλεί πολύ θόρυβο. Τι πιστεύετε για τα πρόσφατα σχόλια του Ερντογάν σχετικά με τους Ναζί;
Ν. Κοτζιάς : Από τότε που έγινα Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ασχολούμαι συνεχώς με θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία. Ανατρέξτε στην κλασική ισορροπία δυνάμεων που επιθυμούσε και πέτυχε ο Μπίσμαρκ. Μετά την απομάκρυνσή του, η Γερμανία έγινε νευρική, επειδή δεν υφίστατο πλέον αυτή η ισορροπία. Με ποιον θα μπορούσε να συμμαχήσει η Γερμανία; Η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία του σήμερα. Υπάρχουν πολλές πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις στην Τουρκία, πολλές διαφορετικές θρησκείες και πολλές οικονομικές αντιφάσεις.
Η μία πλευρά στην κυβέρνηση φαίνεται να είναι ανασφαλής. Η άλλη πλευρά της κυβέρνησης είναι αλαζονική. Αυτός ο συνδυασμός του φόβου και της αλαζονείας κάνει το καθεστώς ακόμη πιο νευρικό. Θα πρέπει όμως να σέβονται τα άλλα κράτη. Όσον αφορά τα σχόλια για τους Ναζί, πρέπει να πω ότι οι δολοφονίες που οργάνωσαν οι Ναζί ήταν κάτι παραπάνω από γενοκτονία. Ήταν σαν μια βιομηχανική διαδικασία. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Όταν ξεκινά να αντιμετωπίσει κάποιος κάθε πρόβλημα με αυτή την νοοτροπία -δηλαδή, καλώντας όποιον δεν του αρέσει, Ναζί- τότε υποτιμά αυτά που έκαναν οι Ναζί και υποβαθμίζει τα εγκλήματά τους. Ειλικρινά, εξομαλύνει αυτά που έκαναν.
Jacob Heilbrunn : Ποιος νομίζετε ότι είναι ο ρόλος της Γερμανίας στην ΕΕ αυτή τη στιγμή; Πιστεύετε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να είναι πολύ προσηλωμένο στη λιτότητα και ότι οι πολιτικές του αποδυναμώνουν τις οικονομίες του Νότου;
Ν. Κοτζιάς : Συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της ΕΕ γίνονται ήδη από το 1990 σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης της δημοκρατίας στην Ένωση και την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά την κρίση του ευρώ, το Κοινοβούλιο έχασε δύναμη προς όφελος των άτυπων οργάνων της ΕΕ που δεν είναι δημοκρατικά θεσμοθετημένα: της Ευρωζώνης και του eurogroup. Το Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε αυτούς τους τομείς, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να υπάρχει μια επίσημη δομή που είναι δημοκρατική και ένα άτυπο σύστημα όπου το Κοινοβούλιο δεν έχει καμία εξουσία. Η δομή της εξουσίας βασίζεται στην οικονομική και όχι στην πολιτική ή τη δημοκρατική εξουσία. Έτσι, οι Γερμανοί είναι οι ισχυρότεροι. Έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της.
Το μεγάλο ερώτημα είναι: τι πιστεύουν οι ίδιοι οι Γερμανοί; Οι Γερμανοί είχαν συσσωρεύσει τεράστιο χρέος μετά από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Μετά τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953, οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν ότι οι πιστωτές και οι Γερμανοί έπρεπε να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Συνειδητοποίησαν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να πληρώσει το χρέος της, μόνο αν υπήρχε ανάπτυξη. Αυτή ήταν η βέλτιστη λύση προς όφελος όλων. Εάν η Γερμανία αναπτυχθεί, τότε οι πιστωτές θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Σήμερα όλοι μιλούν για το πόσο καλή είναι η γερμανική οικονομία, αλλά ξεχνούν την ελάφρυνση του χρέους που είχε από τους Αμερικανούς, χάρη στην καλή θέληση της Ουάσιγκτον. Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί διέπραξαν πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Αμερικανοί υπήρξαν γενναιόδωροι μαζί τους αργότερα έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη.
Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν υπήρξαν τόσο καλοί μαζί μας και δεν μας συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν σε εκείνους. Η Γερμανία δεν επιθυμεί την ανάπτυξη. Απλά θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα. Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν υψηλά επιτόκια για τα δικά τους δάνεια. Υπάρχουν εταιρείες που παίρνουν πολύ χαμηλά επιτόκια στη χώρα. Καθιστώντας, έτσι, πιο εύκολη τη διαδικασία μόνο για τους Γερμανούς. Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος, δεδομένου ότι έχουν συμφέροντα στην ΕΕ, αλλά αδυνατούν να σκεφτούν εποικοδομητικά για το κοινό συμφέρον των κρατών μελών της ΕΕ.
Jacob Heilbrunn : Υπάρχει μια μακρά ιστορία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που φτάνει ακόμα και μέχρι το χρώμα της σημαίας. Η Ελληνική σημαία έχει τα ίδια χρώματα με τη βαυαρική.
Ν. Κοτζιάς : Η Γερμανία προσπαθούσε να εδραιωθεί τον δέκατο ένατο αιώνα. Στην αρχή, υιοθέτησε στοιχεία από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό. Στήριξαν τις αρχές τους στον Καντ και στον Διαφωτισμό, και στη συνέχεια ανέτρεξαν στην αρχαία ελληνική κληρονομιά. Δημιούργησαν μια πολιτιστική και γλωσσική ταυτότητα και μετά δημιούργησαν το κράτος τους. Η θετική πλευρά είναι ότι η Γερμανία ανακάλυψε εκ νέου τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τις ιδέες του. Οι Γερμανοί βρήκαν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό έναν τρόπο αυτοπροσδιορισμού. Έτσι, η σύγχρονη Γερμανία βρίσκεται σε μια ενδιαφέρουσα αντίφαση. Αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τον αντίκτυπο που είχε στο γερμανικό κράτος, ωστόσο δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο, αγαπούν την Ελλάδα … αλλά χωρίς τους Έλληνες. Θέλουν να την επισκέπτονται αλλά δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί μας.
Jacob Heilbrunn : Και με τη Συρία; Τι προτείνετε ως τρόπο τερματισμού του πολέμου εκεί και για να αντιμετωπιστεί το θέμα της Ρωσίας στην Ουκρανία; Η διοίκηση Trump μπορεί να είχε μια ιδέα για το πώς να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να σταματήσει τους πολέμους.
Ν. Κοτζιάς : Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να οργανώσει μια νέα συμμαχία κρατών για την αντιμετώπιση της συριακής κρίσης και η οποία μπορεί να βρει έναν τρόπο να κερδίσει. Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που συμπεριφέρθηκαν προς τον Trump όπως θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν προς τις χώρες του τρίτου κόσμου. Πρέπει να καταλάβουν γιατί κέρδισε και τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια υποστήριξη στο πρόσωπό του. Η δημοκρατία θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι αρεστά τα αποτελέσματα αλλά εάν αυτά γίνονται σεβαστά.
Jacob Heilbrunn : Πώς βλέπετε το μέλλον μεταξύ Trump και Ευρώπης;
Ν. Κοτζιάς : Η νέα αμερικανική Κυβέρνηση επανεξετάζει τις σχέσεις μας. Είναι χρήσιμο να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να συζητήσουμε για το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Ποιοι είναι οι τρόποι μέσω των οποίων μπορούμε να εξασφαλίσουμε από κοινού την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή μας; Αυτό είναι το πιο σημαντικό ερώτημα.

Jacob Heilbrunn :
 Επομένως, πώς θα λύσουμε το ζήτημα της Συρίας;
Ν. Κοτζιάς : Έχω περιγράψει τη Συρία ως μια χώρα όπου όλοι βομβαρδίζουν κάποιον. Κάποιοι άρχισαν να αγωνίζονται εκεί για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να βρούμε την ανθρώπινη θέληση να προστατεύσουμε εκείνους που είναι ακόμα ζωντανοί. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν πεθάνει. Πρέπει φέρουμε την ειρήνη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
 Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο 1greek.wordpress.com@gmail.comγια να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. COMMENTS

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,80,Αδαλής Γιώργος,6,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,69,Αντωνης Γρυπαιος,335,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,3797,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,237,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,54,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,194,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,6,ΒΟΤΑΝΑ,20,Γενοκτονία Ποντίων,5,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,20,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,447,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,90,ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ,26,Για ψαγμενους,84,Γιάννης Πρεβενιός,118,Γιατροσόφια,47,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,29,Γιώργος Πιπερόπουλος,46,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,21,Δημήτρης Νατσιός,10,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,23,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,763,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,54,Έλενα Ακρίτα,1,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4359,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία,1,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,63,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,2,ελληνική χρεοκοπία,1,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,ΕΛΣΤΑΤ,1,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,21,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Εναλλακτικές θεραπείες,21,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,17,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,2,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,3,ΕΟΕ,6,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,583,Επίκουρος,1,Επίκτητος,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,540,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,2,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,127,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Ζωή Γεωργαντά,1,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,7,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,3,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,1,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,1,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,291,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,114,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,30,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,16,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,1,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,Ιπποκράτης,3,ΙΡΑΝ,1,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,225,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,3,ΙΣΤΟΡΙΑ,314,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,145,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,8,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Καναδάς,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,8,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,1,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,6,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,64,Καρναβάλι,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,4,Καταπολέμηση του καρκίνου,4,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,Κεφαλογιάννης,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,10,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,110,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,1,ΚΟΜΜΑΤΑ,1,κομμουνισμός,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2147,ΚΟΤΖΙΑΣ,1,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,κούρεμα,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,κριτική,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,2,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,2,ΚΥΠΡΟΣ,191,Κύπρος,2,ΚΥΣΕΑ,2,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,1,Κώστας Λάμπος,40,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,6,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,58,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,1,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,11,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,μαντικής τέχνη,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,1,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,14,Μασονική Στοά,1,μαύρο» χρήμα,2,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,1,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,1,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,407,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,5,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,3,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μυθολογία,27,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,24,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,616,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,1,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,1,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,75,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,1,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,1,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1630,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,74,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,23,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,1,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,12,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,2,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,227,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,57,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,621,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3231,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,1,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,4,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,Προβληματισμοί,4,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,7,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,113,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,2,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,13,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,1,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,16,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,Ρεφλεξολογία,7,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,ΡΩΣΙΑ,34,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,4,ΣΑΜΑΡΑΣ,17,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,13,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,9,ΣΚΑΪ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,182,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,18,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,1,Στουρνάρας,1,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,2,ΣΥΝΤΑΞΗ,1,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,2,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,1,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,294,ΣΥΡΙΖΑ,9,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,1,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,ΤΖΑΜΙ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,79,Τουρκία,5,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,ΤΣΙΠΡΑΣ,6,Τσίπρας,2,Τσούτσουρος.,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,571,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,1,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,6,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,7,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,1,φυλή Χούνζα,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,6,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,4,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,1,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,1,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,5,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Agenda 21,23,aiolos greko,48,Anunnaki,1,auto-moto,5,Baba Vanga,1,Bio-bus,1,BLOG,149,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,2,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,Donald Trump,3,Dr Robert Lanza,1,Ebola Virus,5,Economist E,6,Femen,2,Feng Shui,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,46,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,114,John Ofeon,33,John Titor,1,KON MAR,16,Mind control,2,Monsanto,26,MORGELLONS,5,NAMCO,5,NASA,3,NATO,1,netakias,21,News,3073,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Panama papers,4,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,5,Rothschild,3,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,18,slider,33,Spiegel,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,22,VIDEO,214,Wikileaks,14,
ltr
item
1Greek-Σκέψου...: Η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας των ελίτ της!
Η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας των ελίτ της!
συνέντευξη στο Think Tank «National Interest» παραχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν Κοτζιάς
https://4.bp.blogspot.com/-h0QvGzHY-EA/WM2pevpICbI/AAAAAAAA4v4/IrmGLtCyA8Ifh2G0bTKGABd7hI2L8TLegCLcB/s400/%25CE%25BF%2B%25CE%2588%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%25A5%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CF%258C%25CF%2582%2B%25CE%2595%25CE%25BE%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258E%25CE%25BD%2B%25CE%259D%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25AC%25CF%2582.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-h0QvGzHY-EA/WM2pevpICbI/AAAAAAAA4v4/IrmGLtCyA8Ifh2G0bTKGABd7hI2L8TLegCLcB/s72-c/%25CE%25BF%2B%25CE%2588%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%25A5%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CF%258C%25CF%2582%2B%25CE%2595%25CE%25BE%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258E%25CE%25BD%2B%25CE%259D%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25AC%25CF%2582.jpg
1Greek-Σκέψου...
https://greek1.blogspot.com/2017/03/i-ellada-prepi-na-timorithi-exetias-ton-elit-tis.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2017/03/i-ellada-prepi-na-timorithi-exetias-ton-elit-tis.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy