Το 2001, το HebrewUniversity of Jerusalem διεξήγαγε μια γενετική έρευνα, ώστε να βρεθεί ο λαός στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που συγγενεύει εθνολογικά με το Εβραϊκό έθνος.
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Το Κουρδικό δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου στο Ιρακινό Κουρδιστάν, παρά τις δυσχέρειες, τις απειλές από πολλά κράτη, τις αμφισβητήσεις ακόμη και από κάποιους Κούρδους, διεξήχθη και υλοποίησε το διαχρονικό όνειρο του Κουρδικού έθνους. Με μαζική συμμετοχή, άνω του 75% και με ποσοστό 93% υπέρ του ΝΑΙ, οι Κούρδοι ψήφισαν την ανεξαρτησία τους και την μελλοντική δημιουργία Κουρδικού κράτους. Προς το παρόν το αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρό μοχλό πίεσης προς πάσαν κατεύθυνση!! Η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία ζητούσαν την αναβολή ή την οριστική ματαίωση του δημοψηφίσματος, καθόσον η δημιουργία Κουρδικού κράτους θα αποτελούσε την θρυαλλίδα για μελλοντικές εξελίξεις εντός των κρατών αυτών, λόγω των Κούρδων που κατοικούν σε αυτά. Βέβαια οι ΗΠΑ και πολλές δυτικές χώρες, λόγω των δικών των γεωστρατηγικών σχεδιασμών. Και όμως οι Κούρδοι, με μοναδικό υποστηρικτή το Ισραήλ προχώρησαν, σε αυτό που υπαγόρευε η ψυχή τους. Έτσι στους Κουρδικούς πανηγυρισμούς, είδαμε Κουρδικές και Ισραηλινές σημαίες να ανεμίζουν μαζί, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το Ισραήλ. Το γιατί το Ισραήλ στάθηκε στο πλευρό των Κούρδων του Ιράκ θα αναλύσουμε παρακάτω.
Οι Κούρδοι.
Οι Κούρδοι δεν είναι ούτε Άραβες, ούτε Τούρκοι, αλλά ένας πανάρχαιος λαός. To όνομα «Κούρδος» συμπίπτει με τη νεοπερσική λέξη Κιούρτ που σημαίνει ήρωας. Σε αρχαιότατες επιγραφές της Ασσυρίας αναφέρονται ως Κούρτι, Χούρτι ή Κάρτι. Ο Ξενοφών στο «Κύρου Ανάβασις» αποκαλεί τους Κούρδους Καρδούχους ή Κάρδους. Στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο του, τους παρουσιάζει ως λαό ανυπότακτο, γενναίο και ικανότατο στη στρατιωτική τέχνη, ιδιαίτερα τον ανταρτοπόλεμο. Η πορεία των Ελλήνων στα Καρδούχεια Όρη κράτησε επτά μέρες, στη διάρκεια των οποίων οι Έλληνες συνάντησαν σφοδρή αντίσταση κι εξαναγκάστηκαν σε σκληρές μάχες. Οι Κούρδοι γενικά θεωρούνται αυτόχθονες της μείζονος περιοχής της Μ. Ασίας και της Μεσοποταμίας. Γενετικά οι Κούρδοι είναι απόγονοι όλων εκείνων των λαών που εγκαταστάθηκαν στο Κουρδιστάν, όπως οι Γκούτι, οι Κούρτι, οι Μήδοι, οι Μάρδοι, οι Καρδούχοι, οι Γορδυηνοί, οι Ζίλα και οι Κάλντι και προπαντός οι Εβραίοι!! Ο εξισλαμισμός των Κούρδων είναι επιφανειακός και ήταν αναγκαστικός, αφού οι ίδιοι παραμένουν βαθύτατα ζωροάστρες, καθόσον ο ζωροαστρισμός διασώζεται ως ζώσα επίσημη θρησκεία σε μεγάλο ποσοστό του κουρδικού πληθυσμού.
Γενετικές Συγγενικές Αποδείξεις
Το 2001, το HebrewUniversity of Jerusalem διεξήγαγε μια γενετική έρευνα, ώστε να βρεθεί ο λαός στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που συγγενεύει εθνολογικά με το Εβραϊκό έθνος. Οι καθηγήτριες Ariella Oppenheim και Dr. Marina Feirman, που πραγματοποίησαν την έρευνα στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, δήλωσαν έκπληκτοι από το αποτέλεσμα στην προσπάθεια να βρουν μια πιο γενετική σύνδεση μεταξύ των Εβραίων και των πληθυσμών της εύφορης ημισελήνου, παρά μεταξύ των Εβραίων και των άμεσων Αραβικών γειτόνων τους.
Η Oppenheim επεσήμανε ότι η προηγούμενη έρευνα του DNA των Εβραίων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού της έργου, είχε αποκαλύψει μεγάλη γενετική ομοιότητα μεταξύ των Εβραίων και των Αράβων, ιδιαίτερα των Παλαιστινίων. Ωστόσο, η νέα έρευνα περιελάμβανε λεπτομερέστερες και εμπεριστατωμένες εξετάσεις σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη σύγκριση του DNA των Εβραίων και των Κούρδων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το DNA 1.847 Εβραίων ανδρών Ασκεναζή, Σεφαρδιτών, καθώς και ανδρών μουσουλμάνων και χριστιανών κουρδικής, τουρκικής και αρμενικής καταγωγής από διάφορους αραβικούς πληθυσμούς . Έτσι με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται πλησιέστερα όλων στους Εβραίους από γενετική άποψη, φαίνεται τελικά να είναι οι Κούρδοι. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι και οι δύο λαοί είχαν κοινούς προγόνους που ζούσαν στο βόρειο μισό της εύφορης ημισελήνου, όπου σήμερα είναι το βόρειο Ιράκ και η ΝΑ Τουρκία!! Έτσι η πρώτη εξήγηση για την Ισραηλινή στήριξη φαίνεται ότι έχει γενετική σχέση, δηλαδή συγγένεια αίματος.
Γεωστρατηγικές Επιδιώξεις.
Ο δεύτερος παράγοντας της Ισραηλινής στήριξης προς τους Κούρδους έχει γεωπολιτικές εξηγήσεις και γεωστρατηγικές επιδιώξεις. Το Ισραήλ ευρίσκεται στο υπογάστριο των μουσουλμανικών κρατών της Μέσης Ανατολής, μόνο έθνος ανάδελφο, μεταξύ εχθρικών κρατών, που επιθυμούν την εξολόθρευσή του.
Η υψηλή στρατηγική του Ισραήλ έχει μοναδικό σκοπό την επιβίωσή του, εντός του εχθρικού του περιβάλλοντος. Θεωρεί ότι η δημιουργία κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ και αργότερα στην Βόρεια Συρία, του προσφέρει ένα τόξο ασφάλειας στο Βορρά, καθώς και την αναχαίτηση του εξτρεμιστικού τρομοκρατικού Σουνιτικού Ισλαμισμού, από Ανατολάς, αφού στο κεντρικό Ιράκ κυριαρχεί το Σιϊτικό Ισλάμ, που σαφώς αντιτίθεται και αναχαιτίζει μαζί με τους Κούρδους τον Σουνιτικό Ουαχαμπιστικό, Σαλαφιστικό, Τακφιριστικό εξτρεμισμό, που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην Συρία και στο Ιράκ. Έτσι δημιουργείται ένα τόξο που αρχίζει από την Μεσόγειο στον Βορρά, προχωρά μέχρι το Ιράν και καταλήγει Ανατολικά και Νότια μέσω Ιράκ στο μετριοπαθές Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, ένα πλέγμα ασφαλείας, που επιθυμεί και στηρίζει διαχρονικά το Ισραήλ, καθόσον από Δυτικά προσταεύεται από την Μεσόγειο θάλασσα. Για αυτό οι Ισραηλινο-Κουρδικές σχέσεις έχουν ιστορία δεκαετιών, με το Ισραήλ να στηρίζει του Κούρδους, να τους εκπαιδεύει και να τους εξοπλίζει.
Πολλοί Ισραηλινοί, υπό μορφή συμβούλων ευρίσκονται χρόνια τώρα στο πλευρό της Κουρδικής ηγεσίας, καθώς δε και στους Πεσμεργκά, ως εκπαιδευτές και επιτελείς στον στρατό των Κούρδων.
Έτσι λοιπόν τίποτα να μην μας ξενίζει, ούτε να μας εκπλήσσει, όλα έχουν την σημασία των, την εξήγησή των και την γεωπολιτική των ερμηνεία. Πως λοιπόν το Ισραήλ να μην είναι διαχρονικά στο πλευρό ενός έθνους που είναι και το πιο κοντινό συγγενικά με αυτούς, από όλα τα έθνη στην περιοχή;
Πώς να αφήσουν τα «ξαδέλφια» τους αβοήθητα, τώρα που ζούμε ιστορικές στιγμές και αλλάζει ο χάρτης και ο ρους της ιστορίας στην Μέση Ανατολή;
Και πώς να μην τους στηρίξουν όταν τα νέα σύνορα στην περιοχή που αρχίζουν πλέον να γίνονται εμφανή, εξυπηρετούν την ασφάλεια και τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ; Ζούμε ιστορικές στιγμές και γινόμαστε μάρτυρες των νέων εξελίξεων, με θανάτους και γεννήσεις κρατών, ίσως όχι σήμερα, αλλά σίγουρα αύριο!!!
* O Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, πρώην Αξκος επιχειρήσεων της ECMM στον πόλεμο της Βοσνίας, Απόφοιτος Tactical Intelligence School (U.S.Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ.
analystsforchange
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Tο greek1.blogspot.com δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο
παρακαλούμε ενημερώστε μας στο 1greek.wordpress.com@gmail.comγια να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί
να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα που δημοσιεύονται
εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις
των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
COMMENTS