Το σχέδιο των Αμερικανών για τα Βαλκάνια

SHARE:

Η πάση «θυσία και πάση δυνάμη» εισδοχή των Σκοπίων στους κόλπους της Ευρωτλαντικής συμμαχίας δεν είναι άσχετη ούτε με την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, ούτε με τα πρόσφατα επεισόδια στα Σκόπια



Τα πρακτικά της επιτροπής σε συνεδρίαση στο Κογκρέσο
Ρεπορτάζ-κείμενο: Αλέξανδρος Στεφανόπουλος
Τεκμηρίωση–Διασταύρωση: Δέσποινα Συριοπούλου

Η έντονη κινητικότητα που άρχισε να παρουσιάζει το ζήτημα των Σκοπίων αμέσως μετά την επιστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Αποστολής στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο(2017) έχει και βάθος χρόνου σε διεργασίες και έντονο-εντονότατο- διπλωματικό παρασκήνιο όπως αποκαλύπτουν  σήμερα τα Επίκαιρα.  


Η πάση «θυσία και πάση δυνάμη» εισδοχή των Σκοπίων στους κόλπους της Ευρωτλαντικής συμμαχίας δεν είναι άσχετη ούτε με την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, ούτε με τα πρόσφατα  επεισόδια στα Σκόπια για τον κατευνασμό των οποίων χρειάστηκε Αμερικανική παρέμβαση,  ούτε βέβαια  και με τον νέο επανασχεδιασμό δυνάμεων και συνόρων, που επιχειρήται –είτε δια της βίας είτε δια της διπλωματικής οδού-  στην περιοχή των Βαλκανίων. Πολύ περισσότερο δε περισσότερο δεν  είναι άσχετα με τα όσα θα επακολουθήσουν την προσεχή 3ετια στην χερσόνησο του Αίμου. 

Στις 102 σελίδες, των πρακτικών των συνεδριάσεων της υποεπιτροπής με θέμα «THE BALKANS:THREATS TO PEACE AND STABILITY» (Βαλκάνια: απειλές για την ειρήνη και την σταθερότητα) που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα «Ε» φαίνεται πως  εκεί βρίσκεται όλο το μυστικό της ενταντικοποίησης των διπλωματικών δράσεων για την λύση της εκκρεμότητας της εισόδου στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων έστω και αν αρνηθεί με οποιαδήποτε διαδικασία η Ελλάδα. Ο Ιούλιος του 2018 που συνεδριάζει η ολομέλεια της Ευρωατλαντικής συμμαχίας δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τη αντίστοιχη συνεδριάση του 2008... 
Αν μελετήσει κάποιος τα πρακτικά της εν λόγω υποεπιτροπής  θα διαπιστώσει πως οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει, -οριστικά και αμετάκλειτα να κλείσει αυτή η 25ετης εκκρεμότητα-  αποδεχόμενες συγκεκριμένες(πολιτικές και επιστημονικές ελεγχόμενες)  - εισηγήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Διεργασίες και ασκήσεις ,με σενάρια επί χάρτου που πάνε πίσω  σε βάθος 15ετιας δείχνουν   πως, για τις ΗΠΑ πλέον   επιβάλλεται,  αφενός  «για την σταθερότητα της περιοχής τα Σκόπια να μπουν σην ευρωατλαντική συμμαχία  και να καμφθεί η Ελλάδα στις όποιες  αντιδράσεις της ακόμα και αν χρειασθεί να τεθεί η (όποια) πολιτική ηγεσία της ενώπιον των ευθυνών της»...  Και αφετέρου, τα Σκόπια πρέπει να μπουν με οποιδήποτε τρόπο και υπό οποιαδήποτε καθεστώς ακόμα και με την ιδιότητα του παρατηρητή,  για να αναχαιτισθεί «πάση δυνάμη και θυσία» η βαθιά διείσδηση και ο έλεγχος  της Μόσχας στην ευρύτερη και μείζονα περιοχή των Βαλκανίων.


Τα όσα διαμείβονται στις συνεδριάσεις της συγκεκριμένης υποεπιτροπής μεταξύ των τακτικών και έκτακτων μελών της με τους ειδικού βάρους  προσκεκλημένους «συνεντευξιαζόμενους»  είναι άκρως αποκαλυτπικά. Και ακόμα πιο αποκαλυπτικά είναι τα όσα προτείνουν ορισμένοι εξ αυτών όπως καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο JohnsHopkinsDaniel Serwer.  Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη πέντε μήνες ακριβώς, πριν την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον  σε μια από τις αίθουσες του Καπιτώλειου...    

Βαλκάνια: Απειλές για την ειρήνη και την σταθερότητα 

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στην αίθουσα 2200 του Rayburn House στο Καπιτώλιο, η προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι ακρόαση της υπό-επιτροπής, αρμόδιας για την «Ευρώπη, Ευρασία & τις αναδυόμενες απειλές» της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφορούσε τα «Βαλκάνια και τις απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα».   

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της υπο-επιτροπής, ο ρεπουμπλικάνος από την πολιτεία της Καλιφόρνια, Dana Rohrabacher, ο δημοκρατικός από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, GregoryMeeksκαι ο επίσης Δημοκρατικός από το RhodeIsland, DavidCicilline, ο οποίος έχοντας μόλις επιστρέψει από ταξίδι με άλλα μέλη της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο και FYROM, επικαλούμενος τα λεγόμενα του W. Churchillότι «τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία, από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν», επισημαίνει ότι: «Τα Βαλκάνια διάγουν μια εύθραυστη ειρήνη», και υπογραμμίζει ότι «είναι προς το συμφέρον εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, να συνεχίσουν να στηρίζουν τη μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη, την ομόνοια (συμφιλίωση) και τη διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια, και ότι δεν είναι ώρα για υποχώρηση με τον οποιονδήποτε τρόπο. Επισημαίνοντας στην κατακλείδα της εισηγήσεως του  πως  «Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συνεχίσουν να αντιλαμβάνονται την σημασία της περιοχής, τη σημασία της εταιρικής σχέσης με τους συμμάχους μας στην περιοχή και τον κίνδυνο της δημιουργίας χώρου για άλλους με λιγότερους ηθικούς στόχους».       

Οι συμμετέχοντες με καταθέσεις στην εν λόγω συνεδρίαση της υπό-επιτροπής  ήταν οι HoytBrianYee, αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιανικές υποθέσεις, ο GordonN. Bardos, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας «SouthEastEuropeanResearchandConsulting», ο πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της Αλβανο-Αμερικανικής Κοινωνικής Ένωσης, (AlbanianAmericanCivicLeague) και ο DanielSerwer, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Συγκρούσεων στη σχολή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου JohnsHopkins.

Να θυμίσουμε ότι: την περίοδο που έλαβε χώρα η συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων (17 Μαΐου), στα Σκόπια επικρατούσε αστάθεια και πολιτικό αδιέξοδο από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016  και τα όσα επακολούθησαν μέχρι τελικά ο Ζόραν Ζάεφ  να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Αλβανών.   

Ο Hoyt Brian Yee, αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ, στην εισαγωγική τοποθέτησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε χώρα ξεχωριστά (Μαυροβούνιο, Κροατία, Αλβανία, Βοσνία, Σερβία, Κόσοβο, πΓΔΜ), ενώ αναφορικά με τις προκλήσεις συνολικά για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ανέφερε οτι: «οι προκλήσεις για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι σοβαρές και αυξανόμενες. Η περιοχή στο σύνολό της είναι οικονομικά αδύναμη και πολιτικά ασταθής. Χωρίς τη δική μας και την ευρωπαϊκή βοήθεια και την προσοχή μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αυξηθούν οι εντάσεις, πυροδοτώντας συγκρούσεις» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».    

Μεγάλο ενδιαφέρον  ωστόσο παρουσιάζουν τα όσα είπε ο Daniel Serwer, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Συγκρούσεων στη σχολή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο Αμερικανός καθηγητής στην προφορική εισήγησή του αναφέρει τα εξής: «Στην πΓΔΜ, Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να πουν στην Ελλάδα ότι (τα Σκόπια) θα προσκληθούν στο ΝΑΤΟ, μόλις επαναεγκαθιδρύσουν μια διαφανή και υπεύθυνη δημοκρατική διακυβέρνηση». Πιο αναλυτικά στην γραπτή –πολύ ενδιαφέρουσα συνολικά- εισήγησή του που κατατέθηκε στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης ο Daniel Serwer ως προς τις μελλοντικές επιλογές που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες –συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της ονομασίας προτείνει μεταξύ άλλων:

-επιτάχυνση της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Washingtonκαι Βρυξέλλες μπορούν είτε να διώξουν τα εμπόδια, προκειμένου να επιταχύνουν την πρόοδο για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είτε να βρουν άλλους τρόπους να αυξήσουν την επιρροή τους στην συμπεριφορά των Βαλκανίων

-ανάπτυξη και καλύτερη χρήση της τακτικής «Μαστίγιο και καρότο». Ενώ η ΕΕ έχει εξαντλήσει πολλά από τα καρότα της, οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαν να εξετάσουν –ως επιβράβευση-  διμερείς εμπορικές συμφωνίες με χώρες που πληρούν τις απαιτήσεις για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.  Ή η Washingtonθα μπορούσε να φτιάξει μια περιοχή ελεύθερου εμπορίου σε αυτές τις χώρες, η οποία με τη σειρά της θα διαπραγματευόταν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ

- ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ΟΟΣΑ

-βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων (εθνικών ομάδων) των Βαλκανίων

-ενίσχυση των αμερικανικών διπλωματικών προσπαθειών

-στην «Μακεδονία»*, η διαμάχη για την ονομασία με την Ελλάδα έχει προκαλέσει αύξηση της εθνοτικής έντασης μεταξύ Αλβανών και «Μακεδόνων». Η αμερικανική πίεση σε Ελλάδα και «Μακεδονία» {σ.σ.πρέπει να ενταθεί} προκειμένου να επιτραπεί στην Μακεδονία να μπει στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ (όπως δίδεται από την Ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και επικυρώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το 2011) ή ως Δημοκρατία της Μακεδονίας (με το συνταγματικό της όνομα) θα χρειαστεί εμπλοκή σε επίπεδο προέδρων (σ.σ. ανώτατο πολιτικό επίπεδο). Άλλη πιθανότητα είναι ο τερματισμός της προσπάθειας διαμεσολάβησης από τον ΟΗΕ, η οποία έχει διαρκέσει πάνω από 20 χρόνια και έχει γίνει αντιπαραγωγική, ενθαρρύνοντας ως εκ τούτου τα Σκόπια και Αθήνα για απευθείας διαπραγμάτευση

Στις προτάσεις-συστάσεις που κάνει ο Αμερικανός καθηγητής σημειώνει ότι «δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική στην ευρωατλαντική ένταξη για τα Βαλκάνια. Οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν άμεσα για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στηριζόμενες στην ΕΕ, ως εταίρο ζωτικής σημασίας στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Από κοινού πρέπει να κάνουν τα εξής»:
Και προτείνει:

-να αναπτύξουν ένα σετ μαστίγιο και καρότου για τις χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων διμερών συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, επιτάχυνση της ένταξης στην ΕΕ, και πιο αποτελεσματικών ευρωπαϊκών διαδικασιών για την παρεμπόδιση ατόμων να ταξιδεύουν στην ΕΕ ή να χρησιμοποιούν τα οικονομικά συστήματά της.

-από κοινού να κατονομάσουν τους ηγέτες των Βαλκανίων που απειλούν την δημοκρατία, την ειρήνη και στην ασφάλεια.

-προσπάθεια για ανάπτυξη κατανόησης με τη Ρωσία, η οποία θα μειώσει την παρέμβαση της Μόσχας

-να διατυπωθεί δημόσια μια σχεδιασμένη από κοινού απάντηση στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας

-προσπάθεια αλήθειας και συμφιλίωσης σε ολόκληρη την περιοχή που στόχο έχουν την κοινή κατανόηση του τι συνέβη στις συγκρούσεις της δεκαετίας του 1990, καθώς επίσης και αποζημιώσεις για τα θύματα

-Ενίσχυση των πηγών εκδημοκρατισμού και δραστηριοτήτων του ΟΟΣΑ

  -να εξεταστεί η ανάπτυξη αμερικανικών και ευρωπαϊκών στρατευμάτων για μεγιστοποίηση της προσπάθειας αποτροπής.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να τοποθετήσουν ειδικό απεσταλμένο για τα Βαλκάνια, ο οποίος θα πρέπει να επιδιώκει την επίλυση –σε στενή διαβούλευση με τους ευρωπαίους- συγκεκριμένα θέματα», αναφέρει στην εισήγησή του ο  ο Daniel Serwer, απαριθμώντας τα. Μεταξύ αυτών λέει για το ζήτημα της πΓΔΜ:
-«Στην Μακεδονία, μια διαφανής και υπεύθυνη κυβέρνηση, ως πρελούδιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ για την FYROMστην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
*σε όλες τις συνεδριάσεις Αμερικανικών θεσμών αλλά και διεθνών οργανισμών τα Σκόπια αναφέρονται ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
EDWARD R. ROYCE, California, Chairman
CHRISTOPHER H. SMITH, New Jersey
ILEANA ROS-LEHTINEN, Florida
DANA ROHRABACHER, California
STEVE CHABOT, Ohio
JOE WILSON, South Carolina
MICHAEL T. MCCAUL, Texas
TED POE, Texas
DARRELL E. ISSA, California
TOM MARINO, Pennsylvania
JEFF DUNCAN, South Carolina
MO BROOKS, Alabama
PAUL COOK, California
SCOTT PERRY, Pennsylvania
RON DESANTIS, Florida
MARK MEADOWS, North Carolina
TED S. YOHO, Florida
ADAM KINZINGER, Illinois
LEE M. ZELDIN, New York
DANIEL M. DONOVAN, JR., New York
F. JAMES SENSENBRENNER, JR., Wisconsin
ANN WAGNER, Missouri
BRIAN J. MAST, Florida
FRANCIS ROONEY, Florida
BRIAN K. FITZPATRICK, Pennsylvania
THOMAS A. GARRETT, JR., Virginia
ELIOT L. ENGEL, New York
BRAD SHERMAN, California
GREGORY W. MEEKS, New York
ALBIO SIRES, New Jersey
GERALD E. CONNOLLY, Virginia
THEODORE E. DEUTCH, Florida
KAREN BASS, California
WILLIAM R. KEATING, Massachusetts
DAVID N. CICILLINE, Rhode Island
AMI BERA, California
LOIS FRANKEL, Florida
TULSI GABBARD, Hawaii
JOAQUIN CASTRO, Texas
ROBIN L. KELLY, Illinois
BRENDAN F. BOYLE, Pennsylvania
DINA TITUS, Nevada
NORMA J. TORRES, California
BRADLEY SCOTT SCHNEIDER, Illinois
THOMAS R. SUOZZI, New York
ADRIANO ESPAILLAT, New York
TED LIEU, California
AMY PORTER, Chief of Staff THOMAS SHEEHY, Staff Director
JASON STEINBAUM, Democratic Staff Director
ΥΠΟ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
DANA ROHRABACHER, California, Chairman
JOE WILSON, South Carolina
TED POE, Texas
TOM MARINO, Pennsylvania
JEFF DUNCAN, South Carolina
F. JAMES SENSENBRENNER, JR., Wisconsin
FRANCIS ROONEY, Florida
BRIAN K. FITZPATRICK, Pennsylvania
GREGORY W. MEEKS, New York
BRAD SHERMAN, California
ALBIO SIRES, New Jersey
WILLIAM R. KEATING, Massachusetts
DAVID N. CICILLINE, Rhode Island
ROBIN L. KELLY, Illinois
Ποιος είναι ο Daniel Sewer
Ο Daniel Serwer είναι Καθηγητής της Πρακτικής Διαχείρισης Συγκρούσεων, διευθυντής του Προγράμματος Διαχείρισης Συγκρούσεων και ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Διατλαντικών Σχέσεων στη Σχολή Διεθνών Σπουδών Johns Hopkins. Ο Serwer είναι επίσης ερευνητικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής στην Washington DC

Υπηρέτησε ως σύμβουλος υπουργός  στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής  αποστολής και υπεύθυνος της αμερικανικής πρεσβείας της Ρώμης από το 1990 έως το 1993 και από το 1994 έως το 1996, επίσης  ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής της βοσνιακής ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, ο Serwer είχε διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των Κροατών και των Μουσουλμάνων και ήταν ο διαπραγματευτής ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη συμφωνία που επετεύχθη στις ειρηνευτικές συνομιλίες του Ντέιτον.

Από το 1998 έως το 2010 ο Serwer ήταν αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υπηρετούσε για ένα μόνο έτος από τη θητεία του ως αντιπρόεδρος για τις επιχειρήσεις ειρήνης και σταθερότητας στο United States Institute of Peace (USIP). Κατά το διάστημα αυτό, ηγήθηκε της προσπάθειας οικοδόμησης της ειρήνης από το USIPγια το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Σουδάν και τα Βαλκάνια. Στο USIP, ο Serwer ειδικεύτηκε στην πρόληψη των διαθρησκευτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων. Ήταν επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Hamilton / Baker Iraq.

Ο Serwer είναι ο συγγραφέας του «δικαίωμα στην ισορροπία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία της Αμερικής» (Potomac, 2013)  και συντάκτης με τον David Smock του «Facilitation of Dialogue» (USIP, 2012). Συχνά χρησιμοποιεί ιστολόγια για την εξωτερική πολιτική με συχνή αρθογραφία  στο www.peacefare.net

Δείτε τα βίντεο 

Τα Βαλκάνια: Απειλές για Ειρήνη και Σταθερότητα



Ο πρόεδρος Rohrabacher κατά την ακρόαση: "Καθώς η νέα κυβέρνηση αρχίζει να εφαρμόζει τα κομμάτια της εξωτερικής πολιτικής της, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το Κογκρέσο να επανεκτιμήσει και να εξετάσει την προσέγγισή μας στα Δυτικά Βαλκάνια. Εγώ, όπως πολλοί παρατηρητές της περιοχής, έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη πολιτικής συμφιλίωσης, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας. Φοβούμαι ότι το status quo δεν μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον και ότι είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική αποχή. Η ακρόαση αυτή θα δώσει στην Υποεπιτροπή την ευκαιρία να ακούσει τόσο από τους αξιωματούχους της διοίκησης όσο και από τους ιδιωτικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με την παρούσα κατάσταση της περιοχής και ποιες περαιτέρω ενέργειες ή πολιτικές αλλαγές μπορεί να χρειαστούν για να διασφαλιστεί ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα συνεχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση της χρηστής διακυβέρνησης και των εθνοτικών ανοχή "




Μάρτυρες



Πάνελ Ι
Ο κ. Hoyt Brian Ye e
Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας
Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων
Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
[πλήρες κείμενο δήλωσης]
Πάνελ ΙΙ
Γκόρντ Ν. Μπάρδος, Ph.D.
Πρόεδρος
Νοτιοανατολική έρευνα και συμβουλευτική
[πλήρες κείμενο δήλωσης]
[αλήθεια στη μορφή μαρτυρίας]
Ο αξιότιμος κ. Joseph J. DioGuardi
Ιδρυτικό Πρόεδρο
Αλβανική αμερικανική κυβέρνηση
(Πρώην μέλος του Κογκρέσου)
[πλήρες κείμενο δήλωσης]
[αλήθεια στη μορφή μαρτυρίας]
Daniel Serwer, Ph.D.
Ακαδημαϊκός Διευθυντής Διαχείρισης Συγκρούσεων
Σχολή προηγμένων διεθνών σπουδών
Πανεπιστήμιο Johns Hopkins
[πλήρες κείμενο δήλωσης]
[αλήθεια στη μορφή μαρτυρίας]







ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ
infognomonpolitics.














































































































































COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,87,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4291,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,62,Γιώργος Πιπερόπουλος,58,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4920,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,302,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,235,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,390,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,191,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,209,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,716,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,65,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,179,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,70,ISIS,114,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3071,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Το σχέδιο των Αμερικανών για τα Βαλκάνια
Το σχέδιο των Αμερικανών για τα Βαλκάνια
Η πάση «θυσία και πάση δυνάμη» εισδοχή των Σκοπίων στους κόλπους της Ευρωτλαντικής συμμαχίας δεν είναι άσχετη ούτε με την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, ούτε με τα πρόσφατα επεισόδια στα Σκόπια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqMrHBE3HGfTwUbTeW3tq4XQaLiXvQ0gTcJqD6FA3Dx9pthuoKHYTKH_qmos4FcrWiuQFVoKUD02k8lbib1xyCjKUktvSf2hovNmmjMw6twzHvVL-Y04osU8L658ZQyVhlLh0tVB_WAXEN/s1600/epikaira-1-Greek1-Blog.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqMrHBE3HGfTwUbTeW3tq4XQaLiXvQ0gTcJqD6FA3Dx9pthuoKHYTKH_qmos4FcrWiuQFVoKUD02k8lbib1xyCjKUktvSf2hovNmmjMw6twzHvVL-Y04osU8L658ZQyVhlLh0tVB_WAXEN/s72-c/epikaira-1-Greek1-Blog.jpg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2018/03/blog-post_841.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2018/03/blog-post_841.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy