Ο Πούτιν δεν θα «παραδώσει» εύκολα τη Συρία

SHARE:

.... η Μόσχα έχει επενδύσει στη Συρία και έχει στηρίξει το καθεστώς Άσαντ με σκοπό να βρίσκεται εκεί με στρατιωτικές βάσεις όταν τελειώσει ο πόλεμος,



Δεν μπορούμε να συζητάμε ότι ο Πούτιν θα "παραδώσει" τη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως του ζητά η Αμερική, τονίζει στο Liberal, ο Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο.

Και εξηγεί ότι η Μόσχα έχει επενδύσει στη Συρία και έχει στηρίξει το καθεστώς Άσαντ με σκοπό να βρίσκεται εκεί με στρατιωτικές βάσεις όταν τελειώσει ο πόλεμος, επομένως δεν πρόκειται να κάνει πίσω, επειδή της το ζητούν οι ΗΠΑ μετά από μια περιορισμένης έκτασης πυραυλική επίθεση.

Συμφωνεί ότι η Δύση πέρασε ένα μήνυμα πως αμφισβητεί το καθεστώς Άσαντ, για τον οποίο όμως σημειώνει πως λιγότερο οι περισσότερο, όλοι οι εμπλεκόμενοι αποδέχονται ότι θα συμμετάσχει με κάποιον τρόπο στην επόμενη ημέρα της Συρίας, τουλάχιστον σε ένα μεταβατικό στάδιο κατά τη διαδικασία ειρήνευσης της χώρας.

Ακτινογραφώντας τη θέση των υπολοίπων παικτών στο Συριακό, επισημαίνει ότι κερδισμένος αναμφίβολα είναι το Ισραήλ που βλέπει τον πλέον ισχυρό του γείτονα καθημαγμένο. Ευχαριστημένο επίσης από τις εξελίξεις είναι το Ιράν, ενώ η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη στο συριακό τέλμα, και οι Κούρδοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν γνωρίζουν την τελική στάση των ΗΠΑ, η οποία θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ισραηλινές αντιλήψεις για την ευρύτερη περιοχή.

"Ανατέλλει μια ευρύτερη ανακατανομή στο χώρο της Μέσης Ανατολής, και βρισκόμαστε ενώπιον αλλαγών που θα προσομοιάζουν προς όσα έγιναν το 1989 με την διάλυση του ανατολικού μπλοκ και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως", επισημαίνει ο κ. Συρίγος, προσθέτοντας με νόημα, ότι όλα αυτά προφανώς και θα μας επηρεάσουν άμεσα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη

Στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης, τι αλήθεια άλλαξε στο θέμα της Συρίας; Το ρωτώ γιατί στο έδαφος, το status quo, παρέμεινε το ίδιο, και παρ’ ότι πιο "κοντός", ο Άσαντ συνεχίζει να κάνει κουμάντο…

Ήταν μία προαναγγελθείσα επί τρεις ημέρες επίθεση. Έλειπε δηλαδή το στοιχείο αιφνιδιασμού. Η επανειλημμένη και έγκαιρη προειδοποίηση, έδωσε τη δυνατότητα σε Σύριους και Ρώσους να απομακρυνθούν από σημεία που ήσαν δυνητικοί στόχοι. Αυτός ήταν και ένας από τους δύο λόγους που δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.



Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την τελική επιλογή των στόχων. Προτιμήθηκαν κτίρια έρημα που φέρεται ότι συνδέονταν άμεσα με χημικά όπλα. Πέρυσι τον Απρίλιο οι ΗΠΑ με αφορμή την τότε χρήση χημικών από καθεστώς Άσαντ είχαν χτυπήσει ένα αεροδρόμιο και μία στρατωτική βάση. Στόχος των δυτικών δεν ήταν να έλθουν σε πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επίσης, ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι η Δύση θα συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα της Συρίας.
Ως προς τον Άσαντ, είναι γεγονός ότι με την υποστήριξη της Ρωσίας ενισχύθηκε πολύ. Από τις εγχώριες δυνάμεις της Συρίας είναι ο σχεδόν απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η Δύση πέρασε ένα μήνυμα ότι εξακολουθεί να αμφισβητεί το καθεστώς Άσαντ και κατά συνέπεια ας μη θεωρείται τίποτα δεδομένο.

Πως φαντάζεστε επομένως την επόμενη ημέρα στη Συρία;

Το τέλος του πολέμου πλησιάζει. Το Ισλαμικό Κράτος έχει σχεδόν εξαλειφθεί από τον χάρτη. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών είναι περιορισμένες σε λίγους θύλακες.
Επί τρία χρόνια η Ρωσία είναι η χώρα που καθόρισε τις τύχες του συριακού. Εδώ και ένα περίπου χρόνο προσπαθεί με διάφορες διεθνείς συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν το Ιράν και η Τουρκία, να καθορίσει το μέλλον της Συρίας.

Με την περιορισμένης εκτάσεως πυραυλική επίθεση εισέρχονται στο παιχνίδι και οι Δυτικοί. Η μέχρι σήμερα παρέμβαση των Ρώσων έχει δημιουργήσει δύο δεδομένα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι το εξωτερικό σχήμα της Συρίας θα παραμείνει αμετάβλητο.
Δεν πρόκειται να διαλυθεί σε δύο ή τρία κομμάτια όπως διατείνονταν κάποιοι το 2015. Το δεύτερο δεδομένο είναι ο Άσαντ θα συμμετέχει με κάποιον τρόπο στην επόμενη ημέρα.

Οι ΗΠΑ ωστόσο δήλωσαν δια της πρέσβειράς τους στον ΟΗΕ ότι η Δαμασκός δεν είναι “άξια” να έχει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον. Επίσης ζήτησαν από τη Ρωσία να “παραδώσει” τη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πώς μπορούμε να λέμε ότι ο Άσαντ θα συμμετέχει με κάποιον τρόπο στην “επόμενη ημέρα” της Συρίας;

Οι ΗΠΑ ξεκινούν μία διαπραγμάτευση. Είναι φυσικό να εισέρχονται με τις πιο σκληρές τους θέσεις με σκοπό να διαπραγματευθούν καλύτερα.
Είναι όμως αντιληπτό και εμμέσως αποδεκτό από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους ότι ο Άσαντ θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε ένα μεταβατικό στάδιο κατά τη διαδικασία ειρηνεύσεως της Συρίας. Η παρουσία του δίνει το δικαίωμα στη Δύση να στρέφεται εναντίον του κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις θα χωλαίνουν.

Σύμφωνοι, αλλά είναι ποτέ δυνατόν ο Πούτιν να "παραδώσει" τη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ζητά η Αμερική;

Είναι αστείο ακόμη και να το συζητάμε. Η Ρωσία επένδυσε στη Συρία και στήριξε το καθεστώς Άσαντ με σκοπό να βρίσκεται εκεί με στρατιωτικές βάσεις όταν τελειώσει ο πόλεμος. Έως τώρα η Ρωσία ενδιαφερόταν μόνον για τις χώρες που βρίσκονται στο περίγυρό της.

Η ρωσική παρέμβαση στη Συρία συνιστά την πλέον σημαντική επιτυχία του Πούτιν και της χώρας του μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η Ρωσία όχι μόνον επέστρεψε στη Μέση Ανατολή αλλά είναι σήμερα η πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Θα μπορούσαμε να εντάξουμε αυτή τη φράση στη ρητορική εντυπώσεων που ξεδιπλώνεται γύρω από το συριακό τις τελευταίες ημέρες.


Πέρα από το γεγονός ότι κάθε πλευρά ερμηνεύει τα γεγονότα όπως τη συμφέρουν, αντικειμενικά ποιοί θα λέγατε ότι είναι σε αυτή τη φάση οι "κερδισμένοι", και ποιοί οι "χαμένοι" στο Συριακό ανάμεσα στους βασικούς εμπλεκόμενους ; Δηλαδή ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Άσαντ, Ιράν, Τουρκία, Ισραήλ, Κούρδους;

Ο μεγάλος κερδισμένος μέχρι σήμερα από τη συριακή διαμάχη είναι το Ισραήλ. Ο πλέον ισχυρός γείτονάς του είναι καθημαγμένος και στρατιωτικά ανύπαρκτος. Παλεύει απλώς για την επιβίωσή του. Παράλληλα, το κουρδικό στοιχείο στο οποίο έχει επενδύσει το Ισραήλ μετά το 2006 είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη.

Η Ρωσία επίσης είναι ισχυρός παίκτης στο Συριακό. Απέδειξε μέχρι τώρα ότι είχε την δυνατότητα να διευθετήσει στρατιωτικά μία χαώδη κατάσταση όπως αυτή που επικρατούσε στη Συρία, όταν πρωτοεμφανίσθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Ρωσία σήμερα ασκεί περισσότερη επιρροή στη Μέση Ανατολή εν συγκρίσει προς τη δεκαετία του 1980 που ήταν και η τελευταία δεκαετία της υπάρξεως της Σοβιετίας. Σε αυτό συνετέλεσε και η συμμαχία με τους Ιρανούς. Απομένει να φανεί πως θα διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες μετά την επανεμφάνιση της Δύσεως με την πυραυλική επίθεση.

Το Ιράν είναι επίσης ευχαριστημένο από την όλη εξέλιξη. Τη δεκαετία του 1980 ήταν το μοναδικό σιιτικό κράτος της περιοχής. Σήμερα ελέγχει τη σιιτική πλειοψηφία του Ιράκ, έχει στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο το καθεστώς Άσαντ που είναι φιλικό προς τον σιιτισμό και έχει επιρροή στον Λίβανο μέσω της επίσης σιιτικής Χεζμπολάχ.

Οι Κούρδοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν ξέρουν τί στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ. Θα τους στηρίξουν ή θα τυς εγκαταλείψουν; Εάν συμβεί το δεύτερο θα κινδυνεύσουν να χάσουν όλες αυτές τις περιοχές που σήμερα αυτοδιοικούν κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων. Ελπίδα τους είναι η επόμενη ημέρα στη Συρία να περιλαμβάνει και καθεστώς αυτονομίας για τις περιοχές τους εντός της Συρίας.
Οι ΗΠΑ έχουν κάνει επί προεδρίας Ομπάμα μία περίεργη επιλογή. Απομακρύνθηκαν από τις εξελίξεις και άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν εν μέρει ερήμην τους, δίνοντας χώρο να κινηθεί η Ρωσία.

Οι παρεμβάσεις τους στη Συρία αφορούν κυρίως στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Με δεδομένη την προσήλωση Τράμπ στο ισρηλινό λόμπι, η τελική στάση των ΗΠΑ θα καθορισθεί σε μεγάλο βαθμό από την ισραηλινές αντιλήψεις για την ευρύτερη περιοχή. Υπ’ αυτόν το πρίσμα θεωρώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον μειζόνων αλλαγών στη Μέση Ανατολή.

Τέλος η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη στο συριακό τέλμα. Η παρουσία των Κούρδων συνιστά ευθεία απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα. Είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα προβλήματα.



Στην Τουρκία πάντως, η επίθεση κατά της Συρίας έγινε δεκτή με ικανοποίηση. Θεωρείτε ότι δεν ενισχύονται η ισχύς και οι θέσεις της Αγκυρας στην ευρύτερη περιοχή;
Είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που εξεδόθη λίγες ώρες μετά την επίθεση. Εκεί αναφέρεται ότι η Τουρκία στηρίζει τις επιθέσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Πρόκειται για τις ίδιες επιθέσεις που θεωρεί απαράδεκτες η νέα σύμμαχος Ρωσία. Αυτή και μόνον η ανακοίνωση δεικνύει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία.

Βεβαίως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι αέσως πριν και μετά τις επιθέσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικώς δύο φορές με τον Πούτιν και από μία φορά με τους Τραμπ και Μακρόν.

Τα τηλεφωνήματα Τραμπ-Μακρός είχαν την έννοια να κρατήσει ανοιχτές τις γέφυρες με μία Τουρκία που απομακρύνεται όλο και περισσότερο στη Δύση. Ο Πούτιν ήθελε να θυμίσει στον Ερντογάν τις νέες του συμμαχίες. Η Τουρκία όμως είναι εγκλωβισμένη. Πολύ σύντομα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στη Δύση και στη Ρωσία.

Πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα ήθελε να γυρίσει την πλάτη στη Δύση και ιδίως στις ΗΠΑ που θεωρεί ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπηαμ εναντίον του τον Ιούλιο του 2016. Δεν το κάνει προς το παρόν λόγω του ότι η Δύση είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Τουρκίας. Επίσης τα τουρκικά οπλικά συστήματα προέρχονται από δυτικές βιομηχανίες. Σε περίπτωση που εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ θα αποδυναμώσει κατά πολύ τον στρατό του.

Αλλάζει κάτι για την Ελλάδα, τα εθνικά μας θέματα, όπως και για την Κύπρο;
Η επίθεση που έγινε δεν μας αφορά άμεσα. Οι βάσεις στην Κύπρο που χρησιμοποιήθηκαν αποτελούν βρετανικό έδαφος.

Στην Ελλάδα ασφαλώς και διατηρούμε συμφωνίες με τις ΗΠΑ, ωστόσο ως χώρα είχαμε επιβοηθητικό και μόνο χαρακτήρα και οι διευκολύνσεις αφορούσαν κυρίως στην παρακολούθηση των τεκταινομένων στη Συρία.

Επίσης, η μικρή έκταση των επιθέσεων δεν μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των προσφυγικών ρευμάτων.

Εκείνο όμως που ανατέλλει είναι η ευρύτερη ανακατανομή στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον αλλαγών που θα προσομοιάζουν προς όσα έγιναν το 1989 με την διάλυση του ανατολικού μπλοκ και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως. Όλα αυτά προφανώς θα μας επηρεάσουν άμεσα. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η τελευταία νησίδα σταθερότητας δίπλα σ’ένα κόσμο που αλλάζει με βίαιο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώθηκαν οι ψυχραιμότερες φωνές που επέμεναν εξαρχής ότι στην ουσία, δεν θα δούμε πραγματική όξυνση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας. Είναι αυθαίρετο να υποστηρίξει κανείς ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης στο μέλλον;

Εάν δούμε προσεκτικά τις σχέσεις Ρωσίας-Αμερικής ακόμη και την περίοδο του ψυχρού πολέμου, θα διαπιστώσουμε ότι πάνοτε προτιμούσαν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Επί παραδείγματι στο Αφγανιστάν οι Ρώσοι αντιμετώπισαν τους Μουτζαχεντίν που είχαν εξοπλίσει Αμερικανοί.

Αντιστοίχως στο Βιετνάμ οι αμερικανοί αντιμετώπισαν τους Βιετκόνγκ που ενισχύονταν από τη Σοβιετική Ένωση. Ουδέποτε όμως-σε ευθεία αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης Ρώσοι με Αμερικανούς.

Κατά συνέπεια αυτά που ακούστηκαν περί πιθανότητας τρίτου παγκοσμίου πολέμου αποδείχθηκε ότι απέχουν πολύ από πραγματικότητα. Εξάλλου μετά το 1990 έχουν αναπτυχθεί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για να αποτρέπεται κλιμάκωση από λάθος που θα οδηγούσε σε πόλεμο.


www.liberal.gr




COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,87,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4291,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,148,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,62,Γιώργος Πιπερόπουλος,58,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4920,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,302,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,235,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,390,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,191,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,209,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,716,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,65,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,179,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,70,ISIS,114,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3071,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Ο Πούτιν δεν θα «παραδώσει» εύκολα τη Συρία
Ο Πούτιν δεν θα «παραδώσει» εύκολα τη Συρία
.... η Μόσχα έχει επενδύσει στη Συρία και έχει στηρίξει το καθεστώς Άσαντ με σκοπό να βρίσκεται εκεί με στρατιωτικές βάσεις όταν τελειώσει ο πόλεμος,
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi45cRueKGwgcoRCnmDPsfblVl0AfkpZneu3Z-5y-DgxGXJ5ScrhrN0X6LqLQ99AzUND_2pDZ4UjdJkk1zYNCgR4_jDNZb6Ut7dg1FcXyXDFz9sD2JdP8ZaSPKW9GS9hj1AQAvMAX7rpdzN/s640/625_FFAB92C5-4A55-D74D-4298-D8A2FEC4F4FB.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi45cRueKGwgcoRCnmDPsfblVl0AfkpZneu3Z-5y-DgxGXJ5ScrhrN0X6LqLQ99AzUND_2pDZ4UjdJkk1zYNCgR4_jDNZb6Ut7dg1FcXyXDFz9sD2JdP8ZaSPKW9GS9hj1AQAvMAX7rpdzN/s72-c/625_FFAB92C5-4A55-D74D-4298-D8A2FEC4F4FB.jpeg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2018/04/blog-post_16.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2018/04/blog-post_16.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy