Γιατί η Κύπρος είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας

SHARE:

Η ασπίδα του ΠτΔ Αναστασιάδη και η αλλαγή βάσης των συνομιλιών- Ο εκβιασμός Ακιντζί και τα δύο κράτη.
Η ασπίδα του ΠτΔ Αναστασιάδη και η αλλαγή βάσης των συνομιλιών- Ο εκβιασμός Ακιντζί και τα δύο κράτη.
Γράφει ο Δρ Γιάννος Χαραλαμπίδης

Είναι όλα έτοιμα για το αυριανό κοινωνικό δείπνο του Προέδρου Αναταστιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Έτσι δηλώνουν οι εμπλεκόμενοι, με την τουρκική, όμως, πλευρά να είναι σαφής: Τα θέλει όλα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή της βάσης των συνομιλιών, ενώ η Άγκυρα απειλεί από το Αιγαίο ώς την Κύπρο.


Υπάρχουν φόβοι για επεισόδιο και αρπαγή νησιών και για προβοκατόρικες ενέργειες, την ίδια στιγμή που η Τουρκία αρνείται να αποσυρθεί από το Αφρίν, παρά τις συστάσεις της Μόσχας, η οποία στήριξε την εκεί διεξαχθείσα στρατιωτική επιχείρηση για να χαλάσει το παιγνίδι των ΗΠΑ. Το ερώτημα, λοιπόν, έχει ως εξής: Τι θέλει η Κυπριακή Δημοκρατία, πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος στο αυριανό δείπνο, για να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις και αυτοπαγιδεύσεις;
Κλίμα έντασης και αποτροπή
Εκείνο που θα πρέπει να εξεταστεί είναι το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί το δείπνο και αν  υπάρχουν ελπίδες για θετικά αποτελέσματα. Και όταν λέμε κλίμα, δεν εννοούμε τι συμβαίνει εντός της Κύπρου, δηλαδή μεταξύ των δύο Κοινοτήτων, αλλά από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή και ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας, των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων, καθώς και οι προθέσεις της Άγκυρας, η οποία, κατά γενικήν ομολογία, είναι αυτή που κρατεί το κλειδί της λύσης ή και της κρίσης.  Ας δούμε τι η πραγματικότητα απεικονίζει:

1.   Κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Δεν ήταν μόνον το επεισόδιο στη νήσο Ρω πλησίον της Ρόδου που προκαλεί ανησυχία ή η σύλληψη των δύο Ελλαδιτών στρατιωτικών στον Έβρο, αλλά και η τουρκική διακλαδική άσκηση ΕΦΕΣ, που ακολουθεί τις επόμενες μέρες. Από τις συνεχείς προκλήσεις, στρατιωτικές πηγές καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα: Η Τουρκία επιδιώκει:

Α. Να δει τις αντοχές και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας.

Β. Να κλιμακώσει την ένταση μέσω της διακλαδικής άσκησης ΕΦΕΣ και εδώ είναι που θέλει προσοχή, για να μην πέσει η Αθήνα στην τουρκική παγίδα της κρίσης.Η Άγκυρα θα έχει αναπτυγμένες όλες τις δυνάμεις της, όλων των όπλων, στρατού ξηράς, θαλάσσης και αέρος, με σενάρια κατάληψης νησιών! Αυτό σημαίνει υψηλή ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Προσοχή, όμως, διότι, αφενός η αρπαγή νησίδων θα οδηγήσει σε πολεμικά διλήμματα την Ελλάδα ή στην αποδοχή νέων τετελεσμένων από την Άγκυρα και ταπεινώσεων, αφετέρου, η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού είναι η Κύπρος. Γιατί; Διότι η Κύπρος δεν έχει αξιόπιστη αποτροπή και δεν έχει στόλο, παρότι είναι έντεκα φορές μεγαλύτερη στη θάλασσα απ’ ό,τι στην ξηρά. Και η ευθύνη βαραίνει και τις ελληνικές και τις κυπριακές Κυβερνήσεις, αφού διέλυσαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου υπό το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε τουρκική απειλή. Οι μεν ελληνικές Κυβερνήσεις ευθύνονται, διότι ποτέ δεν έχουν αναλάβει εμπράκτως τα εγγυητικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της Κύπρου, πλην μικρών εξαιρέσεων, οι δε κυπριακές διότι θέλουν την Ελλάδα να είναι μακριά, για να μη χαλά το καλό κλίμα των συνομιλιών, που θα οδηγούσε, όπως ελέγετο, σε λύση. Μια κυπριακή λογική, η οποία βόλευε, ταυτοχρόνως, και την Αθήνα.

Η διάλυση του Δόγματος οδηγούσε, και αυτό είναι πρόδηλο, πλέον, στην υλοποίηση των τουρκικών και βρετανικών επιλογών για τη διάλυση  της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από δύο ισότιμου καθεστώτος συνιστώντα κράτη. Αφού αυτό έχει γίνει κατορθωτό στο Κραν Μοντανά, και ονομάζεται ως το κεκτημένο των συνομιλιών, η Άγκυρα επιδιώκει το επόμενο βήμα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσει μια ομοσπονδία συνομοσπονδιακού χαρακτήρα ως όχημα μεταφοράς για την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου, μέσω της νομιμοποίησης των νέων εποικιστικών ρευμάτων, καθιστώντας τους Τούρκους πολίτες Ευρωπαίους. Το ίδιο επιδιώκει και για τις τουρκικές εταιρείες, μια εξέλιξη της οποίας η υλοποίηση προσφέρεται και μέσω της εμβάθυνσης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – Ε.Ε.

Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι διπλό: Τι θα πράξει η Αθήνα, εάν η Άγκυρα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και προχωρήσει σε κρίση και τι θα πράξει, εάν κάτι ανάλογο συμβεί στην Κύπρο, η οποία κακώς δεν διαθέτει δικές της αξιόπιστες δυνάμεις αποτροπής; Όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και στη θάλασσα. Και ας μην ισχυρίζονται κάποιοι ότι το πρόβλημα είναι  τα χρήματα. Εάν δαπανούνταν 3 δις ευρώ από τα 10 του κουρέματος για την άμυνα, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Άλλωστε, ο Κύπριος φορολογούμενες πλήρωσε τα τελευταία 30 χρόνια 8 δις ευρώ για την άμυνα, στην οποία όμως διατέθηκαν μόνον τα 4,5 δις ευρώ περίπου.
Ερωτήματα: Δεν υπάρχουν ευθύνες, ηθικές, πολιτικές και νομικές; Πού ήταν και πού είναι ο έλεγχος της Βουλής και πώς ενεργούσε και ενεργεί αυθαίρετα το κράτος, μέσω των Κυβερνήσεων, για ζητήματα υψίστης ασφαλείας, επί των οποίων πληρώνει ο πολίτης;
Ρευστό και επικίνδυνο περιβάλλον στη γειτονιά
2.   Ρευστό και επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον, κυρίως στην περιοχή της Συρίας, με την Τουρκία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ταραξία και να καλύπτεται άλλοτε, κυρίως, από τη Ρωσία και άλλοτε να τελεί η δράση της υπό την ανοχή των ΗΠΑ, οι οποίες ακόμη και αν θέλουν, δεν μπορούν να αφήσουν την Άγκυρα να πέσει στις αγκάλες της Μόσχας, εφόσον, πέραν του Ισραήλ, δεν διαθέτουν άλλα αξιόπιστα συστήματα ή/και υποσυστήματα ασφάλειας, όπως θα μπορούσε να ήταν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την προσθήκη του Ισραήλ, επί τη βάσει της κοινής εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου. Χωρίς αυτή η εξέλιξη να παραγνωρίζει τη σημασία της Αιγύπτου, η οποία βρίσκεται, όπως και η Σαουδική Αραβία, σε μια σιωπηρή συμμαχία με το Ισραήλ, λόγω του άξονα Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν. Η ανεύρεση μεγάλων κοιτασμάτων στο οικόπεδο «Καλυψώ» δίδει τη δυνατότητα αγωγού από την Αφροδίτη προς την Αίγυπτο, την οποία χρειαζόμαστε, λόγω της συμφωνίας για την ΑΟΖ, που έχει κοινό σημείο επαφής με την Ελλάδα, καθώς και την κατασκευή του αγωγού EASTMED. Επί τη βάσει αυτού του αγωγού θα εμπεδωθεί η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και την Ε.Ε., η οποία είναι έτοιμη να επενδύσει για την κάλυψη των δικών της αναγκών, ενώ, ταυτοχρόνως, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και αποτροπής.
Τουρκική πολιτική και κοινή επιτροπή συνεκμετάλλευσης
3.   Καμιά αλλαγή της τουρκικής στάσης δεν αναμένεται στο Κυπριακό. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα διακινδυνεύσει την υπογραφή λύσης στο Κυπριακό, για την οποία θα ήταν δυνατό να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ως προδότης, με τον κίνδυνο όχι μόνο να χάσει τις εκλογές του 2019, αλλά να ακολουθήσει ακόμη και αυτήν την τύχη του Μεντερέζ. Ήδη, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κερδίσει πόντους με την κατάληψη του Αφρίν και ουδόλως είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε διευθέτηση του Κυπριακού επί τη βάσει υποχωρήσεων, που θα περιλαμβάνουν την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, την απώλεια εγγυητικών δικαιωμάτων και την επιστροφή εδαφών. Θα ήταν παράλογο για τους Τούρκους να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού τελεί σε αντίθεση με την αναθεωρητική τους πολιτική. Σημαντικό, δε, είναι το θέμα του φυσικού αερίου της Κύπρου, εξ ου και το γεγονός ότι η Τουρκία, διά του κ. Ακιντζί, το θέτει πλέον ως προαπαιτούμενο στη λογική της κοινής επιτροπής διαχείρισης και της συνιδιοκτησίας  του πολιτειακού συστήματος και των πόρων του. Ποιας διαχείρισης και ποιας συνιδιοκτησίας; Για να υπάρξει κοινή επιτροπή με νόμιμο θεσμικό καθεστώς είτε θα είναι κάτω από τους νόμους και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε θα είναι κάτι άλλο, που θα θεωρεί εκλιπόν το νόμιμο κράτος, πριν από την ώρα του.

Ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος επί τούτου: Εάν είναι έτοιμη η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά να προχωρήσουν σε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε το θέμα τίθεται υπό συζήτηση. Από την άλλη, για ποια συνδιαχείριση των πόρων του φυσικού αερίου ή κοινή εκμετάλλευση γίνεται λόγος και από ποιους; Ο αντιστράτηγος ε.α., Ανδρέας Πενταράς, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Πάφο, παραθέτοντας χάρτες και στοιχεία, υποστήριξε ότι μόνον το 30% της κυπριακής ΑΟΖ είναι καθορισμένο. Και το οποίο, μάλιστα, τίθεται υπό τουρκική αμφισβήτηση. Εάν εξετάσει κάποιος την  πολιτική της Άγκυρας και τι διδάσκεται στη Σχολή Πολέμου της Τουρκίας και στις Διπλωματικές Σχολές, η ΑΟΖ της Κύπρου είτε θα τριχοτομηθεί μεταξύ ημών, της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, είτε ακόμη και αυτό το 30%, στο οποίο αναφέρεται ο αντιστράτηγος Πενταράς, θα τεμαχιστεί μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας, Αιγύπτου, Ισραήλ και Λιβάνου! Όταν, δε, γίνεται αναφορά σε συνεκμετάλλευση με Τουρκοκυπρίους, η Άγκυρα και ο κ. Ακιντζί εννοούν την Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων, με την οποία το κατοχικό καθεστώς έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες. Συνεπώς, πώς θα ισχύσουν παράνομες συμφωνίες του ψευδοκράτους πριν από ή μετά τη λύση; Επί τούτου, ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Καμιά αποδοχή της παρανομίας.
Η λογική των δύο κρατών και τα προβλήματα
Είτε συμφωνεί κάποιος είτε όχι, το δείπνο θα πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, πέραν των ανωτέρω, εκείνο που ενδιαφέρει είναι το εξής: Αφενός, να μη χρησιμοποιηθεί από την τουρκική πλευρά ως άλλοθι της αδιάλλακτης στάση της και, αφετέρου, να είναι ξεκάθαρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αποτροπή νέων δυσμενών εξελίξεων. Γιατί τα τονίζουμε αυτά; Διότι, από τα όσα δημοσίως υποστηρίζει ότι θα πει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο δείπνο, είναι πρόδηλη η αλλαγή της βάσης των συνομιλιών. Και εξηγούμε:

Α. Κατοχυρώνει την ομοσπονδία με συνομοσπονδιακό χαρακτήρα και προχωρεί με νέα αιτήματα που αφορούν στο φυσικό αέριο και στη νέα εισβολή εποίκων και τουρκικών εταιριών για την κατάληψη της Κύπρου με άλλα μέσα πέραν των στρατιωτικών.

Β. Έχουμε νέο εκβιασμό από τον κ. Ακιντζί, ο οποίος αναφέρεται και στην έκθεση του Προέδρου Τραμπ προς το Κογκρέσο. Το επόμενο βήμα, λέγει ο κ. Ακιντζί, εφόσον, όπως προσθέτει, δεν θα επιτευχθεί η ομοσπονδία με συνομοσπονδιακό χαρακτήρα και ως όχημα μεταφοράς για την πλήρη τουρκοποίηση, θα είναι η επιλογή των δύο κρατών.Ενδεχομένως, η φόρμουλα αυτή να στηριχθεί στην επιστροφή εδαφών και στην ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ. Αυτό συζητούν στο παρασκήνιο. Οι Τούρκοι προτιμούν την πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας ως οχήματος για την πλήρη τουρκοποίηση. Η δεύτερη επιλογή, δηλαδή των δύο κρατών, αντιμετωπίζει το ακόλουθο πρόβλημα: Η Ε.Ε. δεν θα δεχθεί την ένταξη ενός τουρκικού προτεκτοράτου στην Ε.Ε. Ταυτοχρόνως, είναι δύσκολη η επιστροφή εδαφών από την Άγκυρα στα ποσοστά που θα ήθελε η ελληνοκυπριακή πλευρά. Ακόμη, όμως, και αν προκύψει η φόρμουλα των δύο κρατών, κανείς δεν εγγυάται ότι, μέσω διαφόρων μεθοδεύσεων, ακόμη και κρίσεων, η Τουρκία δεν  θα οδηγήσει το νησί σε συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναλόγως των δικών της συμφερόντων. Η ισχυρή Τουρκία θα συνεχίσει να ελέγχει την περιοχή και την ανοχύρωτη Κύπρο.
Ερώτημα συναφές: Πώς θα χωριστούν οι πηγές του φυσικού αερίου σε μια τέτοια περίπτωση, όταν η Τουρκία προκαθορίζει τον τρόπο; Μας αφήνει δεν μας αφήνει ένα ποσοστό της τάξης του 15% επί του συνόλου της κυπριακής ΑΟΖ!
Το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.
Εμείς ποτέ δεν ανήκαμε στο απορριπτικό στρατόπεδο. Επιβάλλεται η κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων. Υπό αυτές τι συνθήκες, ο Πρόεδρος μπορεί να θέσει τα εξής προς τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος θέλει να αλλάξει τη βάση των συνομιλιών και να πάει πέραν της ομοσπονδίας συνομοσπονδιακού χαρακτήρα, για να είναι κερδισμένος, ακόμη αν ξεκινήσουμε από το Κραν Μοντανά, το οποίο εμφανίζεται να απορρίπτει, για να δίδει την ευκαιρία σε ημετέρους να εμφανίζουν τις ήττες ως νίκες:

Πρώτον,  τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου, για τα οποία όλοι ήταν ικανοποιημένοι και θεωρούν ως σημαία. Τα εν λόγω συμπεράσματα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει κάθε παράνομη δράση της εντός της κυπριακής ΑΟΖ, περιλαμβανομένης και εκείνης του «Μπαρμπαρός».

Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα.  Συνιστά κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., η οποία στα συμπεράσματα της 23ης Μαρτίου αναφέρεται στην υποχρέωση της Τουρκίας να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και να την αναγνωρίσει, όπως άλλωστε αναφέρει η αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005.
Σε αυτά προστίθεται και το Πρωτόκολλο 10, που τονίζει ρητώς ότι εντάσσεται ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία  στην Ε.Ε. με αναστολή του κεκτημένου στο βόρειο τμήμα της λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, δηλαδή της κατοχής. Διευκρινίζεται,  δε, ότι για την άρση της αναστολής χρειάζεται ομοφωνία. Άρα δεν μπορεί να ενταχθεί το βόρειο τμήμα της Κύπρου στο κεκτημένο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του επίσημου κράτους, που είναι, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και την αντιδήλωση της Ε.Ε., η Κυπριακή Κυβέρνηση. Επί  τούτων δε, στηρίζονται νομικώς και πολιτικώς, όσα έχουμε ήδη αναφέρει: Εάν, δηλαδή, θέλει ο Ακιντζί κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο, η εν λόγω επιτροπή να τεθεί υπό τους νόμους και τη συνταγματική έννομη τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπροσθέτως, δεν μπορούν να γίνουν δεχτές οι παράνομες συμφωνίες ψευδοκράτους και της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου. Αυτή είναι η βάση των συνομιλιών για λύση. Αυτό το νομικό πλαίσιο μάς προσφέρει η Ε.Ε. Και θωρακίζει τον Πρόεδρο και το κράτος. Στο χέρι του ίδιου ως θεσμού είναι να το προτάξει ή να το βάλει εκ νέου στο ράφι. Εάν επιλέξει την πεπατημένη, τότε για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί δεν ευθύνονται ούτε η Ε.Ε. ούτε ο ΟΗΕ ούτε οι ΗΠΑ και η Ρωσία. αλλά εμείς οι ίδιοι…


tanea-diaspora.net

COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,85,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4294,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,151,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,63,Γιώργος Πιπερόπουλος,57,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4921,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,301,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,236,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,389,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,192,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,210,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,713,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,66,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,115,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3072,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Γιατί η Κύπρος είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας
Γιατί η Κύπρος είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας
Η ασπίδα του ΠτΔ Αναστασιάδη και η αλλαγή βάσης των συνομιλιών- Ο εκβιασμός Ακιντζί και τα δύο κράτη.
https://4.bp.blogspot.com/-VUrAAHwNd9g/WtOCsXgxxUI/AAAAAAABIpc/WAIjx_hVsoYjAStS8a3Fgss1AdB4CcHIwCLcBGAs/s640/GREECE-EEZ-AOZ-CEB2RITISH-ACADEMY-E1503293476532-GREEK1-BLOG.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-VUrAAHwNd9g/WtOCsXgxxUI/AAAAAAABIpc/WAIjx_hVsoYjAStS8a3Fgss1AdB4CcHIwCLcBGAs/s72-c/GREECE-EEZ-AOZ-CEB2RITISH-ACADEMY-E1503293476532-GREEK1-BLOG.JPG
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2018/04/blog-post_30.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2018/04/blog-post_30.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy