Τα έθνη περνάνε στην αντεπίθεση – και κερδίζουν!

SHARE:

Υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες δύο μεγάλες επιθέσεις κατά του εθνικού κράτους! Η μία από την πλευρά των αριστερών (μαρξιστών και μη...


Υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες δύο μεγάλες επιθέσεις κατά του εθνικού κράτους! Η μία από την πλευρά των αριστερών (μαρξιστών και μη), και η άλλη από την πλευρά των φιλελέδων.

Όπως θα δούμε και οι δύο αποτυγχάνουν πλέον διεθνώς.
Και όσοι επιμένουν να πολεμάνε τα έθνη, δεν βρίσκονται «στις εμπροσθοφυλακές του μέλλοντος», αλλά στην «οπισθοφυλακές» της Ιστορίας.
* Από τη μία πλευρά, λοιπόν, υπάρχουν οι «μαρξιστές», οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι τα σύγχρονα έθνη είναι «τεχνητά κατασκευάσματα» που επιβλήθηκαν άνωθεν…
Δηλαδή τα αστικά στρώματα δημιούργησαν τα κράτη και αυτά με τη σειρά τους εμπέδωσαν τεχνητά «εθνική συνείδηση» στους πληθυσμούς όπου επί-κυριαρχούσαν.
 • --Άρα τα έθνη, κατά την άποψη αυτή, δεν είναι ιστορικά συλλογικά υποκείμενα. Είναι τεχνητά προπαγανδιστικά κατασκευάσματα.
 • --Άρα, αν αλλάξει η εξουσία – δηλαδή περάσει στα χέρια των κομμουνιστών – μπορεί να αλλάξει και η (εθνική) «συνείδηση των μαζών»…
Η άποψη αυτή διαψεύστηκε πολλαπλά:
 1. --Πρώτον, διαψεύστηκε αφού πολλά έθνη αναδείχθηκαν ιστορικά ΠΡΙΝ υπάρξει κράτος να τα… επιβάλει «άνωθεν»! Αναδείχθηκαν ως «ιστορικά υποκείμενα» και πολύ αργότερα απέκτησαν νομικό πρόσωπο και πολιτική-κρατική συγκρότηση…
 2. --Δεύτερον, διαψεύστηκαν ακόμα περισσότερο, και εκ των υστέρων: όταν μετά από δεκαετίες μαρξιστικής διακυβέρνησης και «διαπαιδαγώγησης των μαζών» με «διεθνιστικά» πρότυπα, όταν κατέρρευσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, οι λαοί που τα υπέστησαν στράφηκαν με πείσμα προς τον εθνικισμό!
Δημιούργησαν εθνικά κράτη και ακολούθησαν παραδοσιακές εθνικές πολιτικές. (Όπως μετά από επτά δεκαετίες κυρίαρχης «αθεϊκής» προπαγάνδας αναδείχθηκαν από κάτω λαοί ιδιαίτερα θρησκευόμενοι – ούτε και η θρησκευτική συνείδηση ξεριζώνεται από πάνω, όπως δεν ξεριζώνεται και η εθνική συνείδηση)
Η μαρξιστική άποψη, λοιπόν, έχει ήδη χρεοκοπήσει.
* Υπάρχει όμως μια άλλη αριστερή άποψη που πήρε τη θέση της. Αυτή του «νομικισμού». Την εκφράζουν περισσότερο οι Σοσιαλδημοκράτες και οι γραφειοκρατίες των διεθνών οργανισμών.
Σύμφωνα με αυτήν, τα κράτη δεν είναι «υποκείμενα» του διεθνούς δικαίου, είναι «προϊόντα» (ή «κατασκευάσματα») του Διεθνούς Δικαίου.
Δηλαδή μπορεί το Διεθνές Δίκαιο να «δημιουργήσει» νέα κράτη, ανεξαρτήτως της ιστορικής συνείδησης και ταυτότητας των λαών τους. (Όπως πήγαν να κατασκευάσουν κράτος στην Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν)
Κι ύστερα μπορεί το Διεθνές Δίκαιο να καθορίσει τη λειτουργία τους και τις σχέσεις τους πάντα «από τα πάνω».
Σύμφωνα με αυτή τη «νομικίστικη» λογική, τα πάντα υποβιβάζονται και υποβαθμίζονται σε νομικές έννοιες, και νομικές σχέσεις.
 • --Τα «έθνη» ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Μαζί καταργείται και το ιστορικό φορτίο τους και οι συναισθηματικές φορτίσεις των συμβόλων τους και όλα αυτά που σηματοδοτούν την ιστορικά διαμορφωμένη ταυτότητά τους.
 • --Η έννοια «λαός» επίσης υποβαθμίζεται στον εκάστοτε «πληθυσμό» που ζει μέσα στα όρια κυριαρχίας ενός κράτους.
 • --Τα «ανοικτά σύνορα» και τα κύματα λαθρομεταναστών λειτουργούν αλλοιώνοντας τους παλαιότερα ομοιογενείς «λαούς», αλλοτριώνοντας τους και «ενοποιώντας» τους μέσα στην κοινή αλλοτρίωση τους.
Είναι προφανές όμως, ότι αυτό το «νομικίστικο» μοντέλο το απορρίπτουν πλέον οι δημοκρατικές κοινωνίες της Δύσης. Θέλουν την Ευρωπαϊκή ενοποίηση ως σύγκλιση ευρωπαϊκών συμφερόντων, όχι ως κατάργηση εθνών, κρατών, εθνικών ταυτοτήτων και συμφερόντων…
 • --Δεν είναι τυχαίο ότι λαοί με μακροχρόνια δημοκρατική παράδοση (Γάλλοι και Ολλανδοί) απέρριψαν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα το 2005!
 • --Όπως απέρριψαν οι Κύπριοι το εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν το 2004.
 • --Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι στρέφονται κατά της ευρω-γραφειοκρατίας, που θέλει να επιβάλει «από πάνω» τα πάντα.
 • --Δεν είναι τυχαίο που το τσουνάμι της λαθρομετανάστευσης έστρεψε όλες τις κοινωνίες στα δεξιά, να διεκδικούν τον εθνικό έλεγχο πάνω στις τύχες των λαών τους και την προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, στην εθνική τους ταυτότητα και στην εθνική τους κυριαρχία.
* Από την άλλη έχουμε, βέβαια, τους φιλελέδες. Που ενώ έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, συμπίπτουν σε όλο και περισσότερα με τους αριστερούς.
Κι αυτοί χτυπάνε με μανία τα έθνη, τα εθνικά κράτη, τις εθνικές προτεραιότητες και τις εθνικές συνειδήσεις.
Στην καλύτερη περίπτωση μιλάνε για «νέο πατριωτισμό», δηλαδή για προτάγματα οικονομικής αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας….
Που είναι σωστά! Αλλά που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στις εθνικές οικονομίες με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται στο χώρο των επιχειρήσεων.
Αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα κράτη πρέπει, ασφαλώς, να λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις, με κριτήρια «αποδοτικότητας» (αλλιώς χρεοκοπούν, αργά ή γρήγορα), αλλά τα κράτη ΔΕΝ είναι επιχειρήσεις!.
Για να το καταλάβετε: Αφήστε προς στιγμήν τα κράτη και τις εθνικές οικονομίες. Ας κατέβουμε ένα σκαλοπάτι κι ας πάρουμε το παράδειγμα μιας οικογένειας, ενός «νοικοκυριού».
Και οι οικογένειες πρέπει να έχουν υγιή οικονομική λειτουργία και στέρεα οικονομική βάση. Να αποταμιεύουν, να επενδύουν, να περικόπτουν σπατάλες να χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τη διαθέσιμη περιουσία τους και να την «αυγαταίνουν».
Όλα αυτά είναι σωστά. Φτάνει να ΜΗΝ ξεχνάνε ότι οι οικογένειες - ΔΕΝ είναι επιχειρήσεις. Έχουν δεσμούς μεταξύ των μελών τους - υποχρεώσεις και καθήκοντα με έντονα συναισθηματικό υπόβαθρο - που δεν υπηρετούν καμία «οικονομική λογική» συσσώρευσης αποτελεσματικότητας, παραγωγικής μεγέθυνσης.
Όταν ο πατέρας έρχεται πτώμα από τη δουλειά του, κι αντί να πιεί ένα ποτό ή να χαζέψει στην τηλεόραση, ασχολείται με τα παιδιά του, τους διαβάζει παραμύθια πριν κοιμηθούν, ή τα βοηθά να μάθουν ποδήλατο όταν μεγαλώσουν λίγο, όταν φροντίζει να πει ένα καλό λόγο στη γυναίκα του, να θυμηθεί τη γιορτή της, ή την επέτειό τους, ή να πάει με όλη την φαμίλια του να φάνε την Κυριακή στους συγγενείς τους, να δουν τα παιδιά τους παππούδες τους, κι ας προτιμούσε χίλιες φορές εκείνη την ώρα να είναι με φίλους του, όταν ο πατέρας τα κάνει αυτά αγόγγυστα –και η μητέρα κάνει χίλιες φορές περισσότερες θυσίες για την οικογένειά της καθημερινά– όλα αυτά ΔΕΝ έχουν καμία «οικονομική λογική»!
Κάποιες φορές είναι και αντίθετα σε ΚΑΘΕ οικονομική λογική…
Κι όμως, είναι αυτά που στηρίζουν και κρατάνε τις οικογένειες. Κι όταν δεν υπάρχουν, οι οικογένειες διαλύονται και τα παιδιά βιώνουν βαθύτερα «τραύματα» που θα φανούν χρόνια αργότερα.
Η οικογένεια λοιπόν, πρέπει να έχει στέρεες οικονομικές βάσεις. Αλλά η οικογένεια ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ λειτουργεί ως «επιχείρηση».
--Το ίδιο και το κράτος: Πρέπει να έχει στέρεες οικονομικές βάσεις, ασφαλώς. Αλλά ΔΕΝ είναι ούτε λειτουργεί ως «επιχείρηση».
Όταν διδάσκεις τα παιδιά τη γλώσσα τους, την Ιστορία τους, τα έθιμά τους, τους χορούς τους, την ποίηση και τη Λογοτεχνία τους, αυτά όλα δεν έχουν άμεση σχέση με τις «δεξιότητες» που θα χρειαστούν αύριο «στην παραγωγή».
 • Όταν τους διδάσκεις το Νόστο του Οδυσσέα, που είναι νόημα ζωής,
 • όταν τους διδάσκεις το ηθικό δίλημμα της Αντιγόνης, ανάμεσα στις επιταγές της προσωπικής συνείδησης και τους καταναγκασμούς των ανθρωπίνων νόμων,
 • όταν τους μαθαίνεις να διαβάζουν Πλούταρχο και τους εξηγείς τι εννοούσε ο Κάμηλος όταν έλεγε πως «οι πόλεις δεν λευτερώνονται με χρυσό αλλά με σίδηρο»,
 • όταν τους εξηγείς γιατί ο καπεταν Κόττας το 1905 μπροστά στην αγχόνη όπου θα τον κρέμαγαν οι Τούρκοι φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα», αλλά σε άλλη γλώσσα, γιατί Ελληνικά δεν ήξερε – κι όμως πέθαινε για την Ελλάδα,
 • όταν, σαν μεγαλώσουν λίγο, τους δίνεις να διαβάσουν Κωστή Παλαμά, Παπαδιαμάντη, Θεοτοκά, Σεφέρη, Ελύτη και Γκάτσο,
 • όταν τους εξηγείς τι θα πει αξιοπρέπεια και ακεραιότητα και γιατί πρέπει αταλάντευτα να την κερδίζουν και να την διαφυλάσσουν, ακόμα κι αν οι «πειρασμοί» είναι μεγάλοι,
όταν τα λες όλα αυτά στα παιδιά, δεν εξυπηρετείς καμία «οικονομική λογική»! Μάλλον πηγαίνεις κόντρα στην «οικονομική λογική»…
Δεν τους δίνεις «εμπορεύσιμες δεξιότητες», ως μελλοντικά «στελέχη επιχειρήσεων»…
Αλλά φτιάχνεις ανθρώπους με προσωπικότητα, με συνείδηση με εσωτερικό βάθος, με πνευματική δύναμη, με κριτική σκέψη και με ηθική υπόσταση.
Θα σου ερχόταν πιο φθηνά πλέον, να δημιουργήσεις… androids τεχνικής νοημοσύνης.
Αλλά εσύ, ως κράτος, δεν προγραμματίζεις ρομπότ - εκπαιδεύεις ανθρώπους: Τους πολίτες της επόμενης γενιάς! Και διαιωνίζεις την κοινωνία και τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. (Για την ακρίβεια το κράτος οφείλει να τα κάνει όλα αυτά. Άλλο που το δικό μας πια δεν τα κάνει…)
 • --Τόσο ο «εργαλειακός μαρξισμός» που θεωρεί τα πάντα κατασκευάσματα ταξικής επιβολής (ακόμα και τα ιστορικά έθνη),
 • --όσο και ο «νομικισμός» των Σοσιαλδημοκρατών, που υποβαθμίζει τα πάντα σε νομικής ρυθμίσεις (αγνοώντας το ιστορικό περιεχόμενο και το ιδεολογικό φορτίο που έχουν συσσωρεύσει τα έθνη),
 • --όσο και ο «οικονομισμός» των φιλελέδων (που υποτάσσει τα πάντα σε στενές οικονομικές σχέσεις και μονοσήμαντους «ισολογισμούς»),
όλα αυτά ήταν «όπλα» με τα οποία χτύπησαν τα εθνικά κράτη επί δεκαετίες.
Τα χτύπησαν, αλλά δεν τα διέλυσαν. Και τα έθνη τώρα αντεπιτίθενται. Και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.
Το μέλλον!
* Πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ισχυροί «συρμοί» της εποχής εκείνης ήταν οι Ολοκληρωτισμοί:
Ο Κομμουνιστικός Ολοκληρωτισμός και ο Εθνικοσοσιαλιστικός Ολοκληρωτισμός!
Και οι δύο κήρυξαν ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες και οι φιλελεύθερες οικονομίες ήταν «τελειωμένες»…
Έτσι έμοιαζε τότε. Ότι τα Ολοκληρωτικά καθεστώτα πετύχαιναν εκεί που είχαν αποτύχει οι φιλελεύθεροι θεσμοί.
Κι όμως, τελικά οι Ολοκληρωτισμοί κατέρρευσαν. Και θριάμβευσαν τα φιλελεύθερα ιδανικά, οι δημοκρατίες και οι ανοικτές οικονομίες, ανανεωμένες, μετά τις μεγάλες δοκιμασίες που υπέστησαν.
* Στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα χτυπήθηκαν από παντού όχι οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες πια, αλλά οι ιστορικές κοιτίδες τους: τα εθνικά κράτη.
Προς στιγμήν φάνηκε ότι ήταν, πράγματι, «ξεπερασμένα»…
Αλλά σήμερα τα εθνικά κράτη και οι εθνικές ταυτότητες περνάνε στην αντεπίθεση και κερδίζουν τη μάχη. Τα έθνη και οι δημοκρατίες που γεννήθηκαν μέσα από τα έθνη, χρειάζονται συνεχή ανανέωση. Δεν είναι τοτέμ του παλιού που «πρέπει να αναστηλώσουμε…
Είναι διαβατήρια για το μέλλον.
Έθνη και δημοκρατίες είναι αυτά πάνω στα οποία στηρίχθηκε η Νεωτερικότητα.
Αντίθετα, οι «αυτοκρατορίες» που οραματίζονται κάποιοι, είναι αυτά που γκρέμισε η Νεωτερικότητα.
Μέλλον χωρίς πατρίδες και δημοκρατίες δεν υπάρχει.
Μόνο επιστροφή στο Μεσαίωνα…
Και δημοκρατίες χωρίς Πατρίδες δεν υπάρχουν.
 • --Από τον «Επιτάφιο του Περικλή», τον μεγαλύτερο πολιτικό μήνυμα όλων των εποχών.
 • --Μέχρι το Λόγο του FD Roosvelt το Δεκέμβριο του 1940, όταν ανακοίνωνε τη συμπαράσταση του στη Βρετανία κατά των Ναζί, και διακήρυσσε ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν το «Οπλοστάσιο της Δημοκρατίας διεθνώς».
 • --Μέχρι το «Ιch bin ein Berliner» του JF Kennedy, τον Ιούνιο του 1963 μπροστά στο Τείχος του Βερολίνου.
Όλα αυτά ήταν μηνύματα για πατρίδες που πρέπει να σταθούν όρθιες και να πολεμήσουν μαζί για την Ελευθερία τους.
 • --Μέχρι το «I have a dream» του Martin Luther King το πιο συγκλονιστικό πολιτικό λόγο των τελευταίων αιώνων. Κι αυτός διακήρυσσε το όραμα για κοινή πατρίδα Ελευθερίας πέρα από φυλετικές διακρίσεις. Όχι για… κατάργηση των πατρίδων.
Αυτά είναι τα παγκόσμια και διαχρονικά φιλελεύθερα ιδανικά.
Οι μαρξιστές τα αποστρέφονται.
Οι αριστεροί τα πολεμάνε.
Οι φιλελέδες απλώς δεν τα καταλαβαίνουν (και τα πολεμούν, επίσης…)
Όμως αυτά πάντα νικάνε στο τέλος! Φτάνει να βρεθούν κοινωνίες να τα πιστέψουν. Γιατί αλλιώς χάνονται οι κοινωνίες.
Όχι τα φιλελεύθερα ιδανικά.


COMMENTS

BLOGGER

inArticle

Όνομα

© HeadWaiter,76,®1greek,81,Αδαλής Γιώργος,7,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,15,Ακρόπολης,2,αληθής ιστορία,1,Αλκυονίδες Ημέρες,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ,85,Αντωνης Γρυπαιος,342,ΑΡΘΡΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ,4294,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,265,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,74,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,220,Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος,10,Βιβλίο,8,ΒΟΤΑΝΑ,32,Βυθίσατε το Χόρα,2,Γενοκτονία Ποντίων,6,ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,24,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,750,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ,4,Γεώργιος Εμ. Δημητράκης,91,Για ψαγμενους,90,Γιάννης Θεοδωράτος,2,Γιάννης Πρεβενιός,165,Γιατροσόφια,50,Γιώργος Ανεστόπουλος,151,Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης,63,Γιώργος Πιπερόπουλος,57,Γκάντι,1,γραμμές Νάσκα,1,Γρηγόρης Αυξεντίου,1,Δημήτρης Απόκης,1,Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,25,Δημήτρης Νατσιός,25,διατροφή,8,Διδακτικές ιστορίες και μύθοι,24,Δίσκος της Φαιστού,1,Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης,2,Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας,24,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-AMYNA & ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ,1407,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,60,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,2,ΕΛΛΑΔΑ,4921,Έλλην Αιθήρ,1,ΕΛΛΗΝΑΣ,2,ΕΛΛΗΝΕΣ,11,Έλληνες Μασόνοι,2,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,67,ελληνική γλώσσα,5,ελληνική γραφή,6,ελληνική εφεύρεση,1,ελληνική κρίση,2,ελληνική σημαία,3,ελληνική χρεοκοπία,2,ελληνικό αυτοκίνητο,4,ελληνικό κούρεμα,1,ελληνικό χρέος,4,Ελληνισμός,2,εμβάσματα,1,ΕΜΒΟΛΙΑ,22,εμβόλια γρίπης,1,εμμηνόπαυση,1,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ,2,Έμφραγμα,1,Εναλλακτικές θεραπείες,22,εναλλακτική καλλιέργεια,1,Εναλλακτική Ιατρική,19,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,3,ενεργειακά κανάλια,1,ενεργειακοί μεσημβρινοί,1,ΕΝΕΡΓΙΑ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,124,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ,1,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,1,Ενιαίο μισθολόγιο,2,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4,Ένοπλες Δυνάμεις,3,ΕΝΦΙΑ,4,Ενωση Κληρικών Ελλάδος,1,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,1,Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση,2,έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,1,Εξοδος απο το ευρώ,1,έξοδος Ελλάδας από ευρώ,1,ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ,1,Εξορκισμός,1,ΕΞΟΥΣΙΑ,1,εξουσία,2,εξωγήινοι πολιτισμοί,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.,4,ΕΟΕ,7,ΕΟΚΑ,1,ΕΟΠΥΥ,1,ΕΟΦ,2,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ,3,ΕΠΑΜ,1,επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου,1,επενδύσεις στη Ρουμανία,1,επέτειος του πολυτεχνείου,1,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,582,Επίκουρος,2,Επίκτητος,2,Επίπεδη Γη,1,Επιστήμη και Τεχνολογία,691,ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,1,Επιστολή,1,Επίτιμος,1,επιτόκια,1,επιτόκιο,2,εραπεία για τον καρκίνο,1,εργασιακές σχέσεις,2,εργασιακή εφεδρεία,3,Εργοστάσια,1,ΕΡΕΥΝΑ,39,Ερμής ο Τρισμέγιστος,1,Ερμητική Φιλοσοφία,1,Ερντογάν,21,ΕΡΤ,2,Ἔρως ἀνίκατε μάχαν,1,Ερώτηση Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος,1,ερωτική διάθεση,1,ερωτική ζωή,1,Έσπερος,1,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,2,Ευάγ. Αθανασιάδης,35,Ευάγγελος Αβέρωφ,1,ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ,1,ευθανασία,1,ΕΥΠ,7,Ευριπίδης Μπίλλης,4,ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ,1,ΕΥΡΩ,1,ευρώ,6,ευρωζώνη,12,ευρωομόλογα,2,Ευρωπαϊκή Αριστερά,1,ευρωπαϊκή ενοποίηση,2,Ευρωπαϊκή Ένωση,1,Ευρωπαϊκή Ένωση.,1,Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2,ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,1,Ευρωπαϊκό Ταμείο,1,ΕΥΡΩΠΗ,126,Ευρώπη,1,εφεδρεία,4,εφορία,1,Εωσφόρος,1,Εconomist,1,Ζέα,1,ΖΕΟΛΙΘΟΣ,4,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ,1,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,2,Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,1,η Βίβλος του Ναζισμού,1,η βλακεία είναι αήττητη,1,Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,1,Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,1,Η δημοκρατία του θεατή,1,Η Δίκη των «6»,2,Η Ουράνια Προφητεία,1,Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ,1,Η Φυλή των Υπαλλήλων,1,ηθική,1,ηλεκτρική ενέργεια,1,Ηλιάνα Μαλίχιν,1,Ηλίας Ευαγγελόπουλος,21,Ηλίας Καραβόλιας,10,Ηλίας Κασιδιάρης,1,Ηλίας Φιλιππίδης,1,ηλιθιότητα,1,ΗΛΙΟΣ,1,Ημέρα μνήμης,1,ΗΠΑ,40,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,1,ΗΡΑΚΛΗΣ,1,ΗΣΙΟΔΟΣ,2,Ηakan Νordkvist,1,Θ. Πάγκαλος,2,Θα κτυπούν κάρτα από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί,1,Θάτσερ,2,Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς,1,θεογονία,1,Θεολογική Σχολή της Χάλκης,1,Θεόφιλος Αιγινήτης,3,θεραπεία του καρκίνου,20,ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,301,Θιβέτ,1,Θράκη,3,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,120,θρησκεία,2,Θρησκευτικά θέματα,32,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,20,Θυρεοειδής,1,Ι.Μ.Βατοπεδίου,1,Ι.Μάζης,1,ΙΑΤΡΙΚΗ,8,Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,1,Ιβαν Σαββίδης,5,ΙΕΡΕΙΣ,2,Ιερή Γεωμετρία,1,ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ,2,Ιλλουμινάτοι,3,ΙΜΙΑ,7,Ιπποκράτης,4,ΙΡΑΝ,2,Ιράν,2,ΙΣΛΑΜ,236,ισλαμικός νόμος,6,ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,2,Ισραήλ,12,ΙΣΤΟΡΙΑ,389,Ιστορία,42,Ιστούς Εντόμων,1,Ιταλία,1,ΙΧΩΡ,1,Ιωάννης Λαμπρόπουλος,179,Ιωάννης Μάζης,3,Ιωσήφ Βατοπεδινός,1,Κ.Κ.Ε,2,Καβάφης,1,Καζάκης,4,Καζακστάν,1,Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης,16,καθημερινή δημόσια ζωή,2,Καθολική Εκκλησία,2,Κακλαμάνης,1,ΚΑΛΑΣ,1,Καλή Ανάσταση!,1,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,10,Καμμένος,6,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,Κάναμε λάθη στην Ελλάδα,1,ΚΑΝΝΑΒΗ,10,Κάνναβη,1,ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ,2,ΚΑΝΤΑΦΙ,1,Καντάφι,4,κάπνισμα,1,Καποδίστριας,1,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ,4,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.,28,ΚΑΡΑΜΑNΛΗΣ,2,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,4,Καρατζαφέρης,4,καρδιά,7,καρδιαγγειακές παθήσεις,1,ΚΑΡΚΙΝΟΣ,67,Καρκίνος του προστάτη,1,Καρναβάλι,1,Καστελόριζο,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,2,Καταγγελία,1,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ,3,καταθέσεις,5,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,1,Καταπολέμηση του καρκίνου,5,ΚΑΤΑΡΕΣ,1,κατάρρευση του Ευρώ,1,Κατασκοπεία,1,κατασκοπία,1,καταστατικό κόμματος,1,κατασχέσεις,1,Κατερίνα Ακριβοπούλου,12,κατοικία,1,κατοχικό δάνειο,2,κατοχικού δάνειο,1,Κατσέλη,1,ΚΑΤΣΙΚΗΣ,1,Κεφαλογιάννης,2,ΚΙΝΑ,2,Κίνα,2,Κίσινγκερ,1,ΚΚΕ,12,ΚΚΕ(μ-λ),1,κλαδικές συμβάσεις,2,ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,1,κλωνοποίηση,1,κοβάλτιο,1,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,2,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,111,κοινωνία,264,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ,1,κοινωνικό πείραμα,1,κοιτάσματα της Κύπρου,1,κόκκινα δάνεια,1,ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ,1,κολπική μαρμαρυγή,3,ΚΟΜΜΑΤΑ,3,κομμουνισμός,1,Κονγκό,1,Κόντογλου,2,ΚΟΝΤΡΑ Channel,1,ΚΟΡΑΝΙ,4,ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ,2,Κοσμογονία,1,ΚΟΣΜΟΣ,2733,Κοσσυφοπέδιο,1,ΚΟΤΖΙΑΣ,4,κουκούτσια από το βερύκοκο,1,Κούρδοι,1,κούρεμα,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ,1,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ,1,Κουρουμπλής,1,ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ,1,κρασί,1,κρατική επιχορήγηση,1,Κραχ,1,Κρήτη,2,Κρητική ποικιλία Βιδιανό,1,Κρις Σπύρου,2,Κρίση,1,κρίση στην ευρωζώνη,1,Κρίστιαν Κόλεμαν,1,κριτική,1,Κρόκος,1,κρυμμένες αλήθειες,1,κυβέρνηση,1,κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,1,κυβέρνηση Παπανδρέου,2,κύκλωμα φαρμάκου,3,ΚΥΜΑΤΟΓΕΝΗΤΡΙΑ,1,κυπριακή ΑΟΖ,6,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,3,ΚΥΠΡΟΣ,266,Κύπρος,2,Κυρανάκης,1,Κυριάκος Μητσοτάκης,1,ΚΥΣΕΑ,2,Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,1,Κων/νος Μουρούτης,4,Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής,1,Κωνσταντίνος Χολέβας,2,Κώστας Καραμανλής,3,Κώστας Λάμπος,41,Κώστας Χατζηλάκος,1,Κωστής Παλαμάς,1,Λ-sat,1,ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,λαθρομετανάστης,1,λάμπες LED,1,ΛΑΟΣ,13,ΛΑΡΚΟ,1,Λαυρεντιάδης,3,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,1,Λέσχη Μπίλντεμρπεργκ,1,Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,1,ΛΕΣΧΗ BILDERBERG,7,ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,1,Λεωνίδας Κουμάκης,105,Λεωνίδας Μανιάτης,1,ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,1,Λιανα Κανέλλη,1,Λιάνα Κανέλλη,1,Λίβανος,1,Λιβύη,2,ΛΙΜΝΗ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ,1,λίμπιντο,1,Λοβέρδος,1,ΛΟΓΟΣ,1,Λουίζα,1,Λουκέτα και απολύσεις στην Ελλάδα,1,Λουκιανός,2,ΛΥΓΕΡΟΣ,1,ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,12,Μ. Ανδρουλάκης,2,Μ. Νίμτς,6,Μ.Μ.Ε,6,Μ.Στυλιανού,2,μαθηματική απόδειξη,1,μαιευτική μέθοδος,1,Μακεδονία,2,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ,192,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,3,Μάνος Χατζιδάκις,1,μαντικής τέχνη,1,ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,1,Μανώλης Γλέζος,1,Μάξιμος Σαράφης,2,Μαρία Δεναξά,2,Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,1,ΜΑΡΙΑΣ Ν. ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ,1,Μάριος Σαλμάς,1,Μάρκ Μαζάουερ,1,Μαρκεζίνης,2,Μάρτιν Φελντστάιν,2,ΜΑΣΟΝΙΑ,16,Μασονική Στοά,1,ΜΑΤ,1,μαύρο χρήμα,1,μαύρο» χρήμα,2,Με το κλειδί της Ιστορίας,1,μεγαλοοφειλετης,1,Μεγάλος Αδελφός,1,Μειονότητες,1,μείωση ενοικίου,2,Μελέτης Η. Μελετόπουλος,1,Μεντβέντεφ,1,Μέρκελ,2,μερομήνια,1,μεσογειακή αναιμία,1,μεσοπρόθεσμο,1,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ,4,Μεταμοσχεύσεις,3,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,23,μεταχειρισμένα οχήματα,1,Μετοχές,1,μέτρα λιτότητας,46,Μετρό Θεσσαλονίκης,1,μηνύματα,2,Μητροπολίτης Μεσογαίας,2,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,1,Μητσοτάκης,2,Μίκης Θεοδωράκης,2,Μικρασιατική Καταστροφή,2,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,2,Μισθολόγιο,3,ΜΙΤ,1,Μιχαήλ Στυλιανού,618,ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,7,Μιχάλης Καλογεράκης,3,Μιχάλης Τζανάκης,5,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,4,μλ.κς,1,ΜΜΕ,31,ΜΝΗΜΗ,1,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,2,Μνημόνιο,4,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,2,Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,1,Μοσάντ,1,Μόσχα,1,ΜΟΥΣΙΚΗ,1,Μουσταφά Μουσταφά,1,Μπαράκ Ομπάμα,1,Μπεγλίτης,2,Μπιτάκου,1,Μποϊκοτάζ,3,Μπύρα,1,Μυθολογία,31,μύθος,2,ΜΥΘΩΔΙΑ,1,μυστήριο,1,Μυστικά σύμβολα,1,ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,1,Μilgram,1,Ν. Λυγερός,1,Ν.Δ.,1,Ναιτζελ Φαρατζ,2,Νανοτεχνολογία,1,ναός του Επικούρειου Απόλλωνα,1,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ,2,ΝΑΤ,1,ΝΑΤΟ,9,Νατοϊκή Αριστερά,1,Νατσιὸς Δημήτριος,1,ΝΔ,28,Νέα Δημοκρατία,1,ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση,1,νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών,1,ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,1,νεα ταξη,148,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,628,Νέα Φιλική Εταιρεία,1,Νέο Λύκειο,3,νέο μισθολόγιο,4,Νεοκλής Σαρρής,1,Νεος Προθυπουργός,1,ΝΕΡΟ,2,Νερό,1,νεφελιμ,1,ΝΙΚΕΛΙΟ,1,Νικόλαος Καρατσιόρης,3,Νίκος Καζαντζάκης,2,Νικος Καστανιας,32,Νίκος Λυγερός,7,Νίκος Μπογιόπουλος,11,Νίκος Χειλαδάκη,1,Νίκος Χειλαδάκης,36,ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,94,Νομοθεσία,2,Νόμοι,1,νόμος για τις Κυριακές,1,νόμος Κατσέλη,1,ΝΌΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,1,νόμος περί ευθύνης υπουργών,1,νόμος του Σόλωνα,1,ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,2,Νοστράδαμος,2,Νότης Σφακιανάκης,1,Νταβούτογλου,1,Ντοκιμαντέρ,38,Ντοκυμαντέρ,2,ντομάτα,1,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,1,Ντόρα Μπακογιάννη,1,Ντουμπάι,1,ΞΕΝΑ ΜΜΕ,25,ξένα ΜΜΕ,1,ξενώνα αστέγων,1,Ο 256 ετών κινέζος βοτανολόγος και οι 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες,1,Ο άρπαγας των καταθέσεων,1,Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,1,Ο Μακεδών,1,Ο Νομος της ΕΛΞΗΣ,1,ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας,1,Ο τάφος του Ιησού,1,ΟΑΕΔ,1,Οδυσσέας Τηλιγάδας,2,ΟΕΚ,2,ΟΗΕ,1,Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας,1,Οι επτά αμαρτίες των Μέσων Ενημέρωσης,1,Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας,2,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1790,Οικονομία,3,Οικονομική Αστυνομία,2,Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική,1,Οικονομική κρίση,8,οικονομική πολιτική,2,οικονομικό βάρος,1,οικονομικό πραξικόπημα,1,Οικονόμισσα Παναγία,1,Οικουμενικό Πατριαρχείο,1,ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης,1,ολιστική ιατρική,1,Ολλανδική Βουλή,1,ΟΛΜΕ,2,όλοι οι Έλληνες τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί,1,ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,1,Όμηρος Αλεξάνδρου,82,Ομιχλοπαγίδα,1,Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου,1,ΟΠΑΔ,1,ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,1,οργή,1,ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,4,όσιος Γέροντας Παΐσιος,1,ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!,1,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,2,οφειλές της Γερμανίας,2,Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία,1,Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών,1,Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,1,Παγκόσμια Θρησκεία,4,παγκόσμια οικονομία,2,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,Παγκοσμιοποίηση,3,παγκόσμιος πλούτος,2,παγκόσμιος πόλεμος,2,ΠΑΙΔΕΙΑ,24,παιδική εργασία,1,Παλαιστίνη,2,ΠΑΜΕ,5,Παναγιωτακόπουλος,1,Παναγιώτης Αποστόλου,14,Παναγιώτης Δαρίβας,3,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ,2,Παναγιώτης Ψωμιάδης,1,Παναθηναϊκό Στάδιο,1,Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών,1,πανεπιστημιακό άσυλο,1,Πάνος Καμμένος,3,Πάνος Παναγιώτου,1,Παντελής Γιαμαρέλλος,8,ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ,1,παπα-Ηλίας,232,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,1,Παπαδήμος,13,Παπαδῆμος,1,Παπαθεμελής,3,Παπακωνσταντίνου,1,Παπαμελετίου,1,παπανδρεου,142,Παπανδρέου,9,Παπαρήγα,4,Παπαχελάς,1,Παππάς,1,παράδειγμα,2,Παραισθησιακή Παρασίτωση.,1,παράνομα φαρμακεία,2,ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,1,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρκινσον,1,Παρουσίαση,1,ΠΑΣΟΚ,55,Πατριάρχης Βαρθολομαίος,1,παχυσαρκία,1,Πειραιάς,1,ΠΕΙΡΑΜΑ Νέστωρ,1,πείραμα του Μόντρεαλ,1,πειραματόζωα,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,68,περιβάλλον,4,περιβάλλον.οικολογία,2,Περίεργα φαινόμενα,1,ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ,668,Περικλής Κοροβέσης,1,ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,1,Πετρέλαιο,1,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,2,πετρέλαιο θέρμανσης,2,Πέτρος Χασάπης,3,πικραμύγδαλα,1,πιλοτές,1,Πιπιλή,1,πιστωτικές κάρτες,1,πιστωτική κάρτα,1,ΠΛΑΤΩΝ,4,πλειστηριασμοί,2,ΠΟΕ ΟΤΑ,2,πόθεν έσχες,1,ποίημα,1,πολεμικές αποζημιώσεις,2,ΠΟΛΙΤΕΙΑ,1,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ,1,πολιτικά παιχνίδια,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3696,πολιτική,26,πολιτική επιστράτευση,2,πολιτικοί αρχηγοί,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6,πολιτισμός,1,πολυεθνικές,1,πολυκατοικίες,1,πολυνομοσχέδιο,3,Πολυτελή αυτοκίνητα,1,Πολυτεχνείο,2,Πορφύρης Δ Σταφυλά Π,1,ΠΟΥΤΙΝ,14,Πούτιν,1,πραγματικότητα,1,πράκτορες,1,πραξικοπήμα,2,πραξικόπημα,2,προαιρετική ασφάλιση,1,προβιοτικά,1,Προβληματισμοί,4,πρόγραμμα εποικισμού του Άρη,1,ΠΡΟΔΟΣΙΑ,1,προδότες πολίτικοι,1,Προεδρία της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρο της Δημοκρατίας,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,4,Προθυπουργος,1,προνόμια βουλευτών,1,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,8,προπαγανδά,1,προπολεμικό χρέος,1,Προσευχή,1,ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,2,Πρόταση εμπιστοσύνης,1,προϋπολογισμός,2,προϋπολογισμός 2012,1,Προφητεία Albert Pike 1871,1,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,124,πρώην Α/ΓΕΣ,2,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,2,πρωθυπουργός,9,ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ,3,Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας,1,ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ,42,Πρωτοσέλιδα εφημερίδων,1,Πυθαγόρας,2,πυραμίδες,1,πυρηνική διαρροή,1,πυρηνική σύντηξη,1,πυρηνικός πόλεμος,1,πυρόπληκτοι,2,Πύρρος Δήμας,1,ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,11,Ραβδοσκόποι,1,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,1,Ράδιο Αρβύλα,1,ραδόνιο,1,Ράιχενμπαχ,1,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,1,Ραχήλ Μακρή,18,ΡΕΠΟΡΤΑΖ,2,ρευματοειδή αρθρίτιδα,1,ρευματοπάθειες,1,Ρεφλεξολογία,7,Ρήγας Βελεστινλής,1,ροβλιας,1,ΡΟΔΙ,1,ΡΟΜΠΟΤ,1,Ρόσγουελ,1,Ρουβίκωνας,2,Ροχαλητό,1,ΡΩΣΙΑ,62,Ρωσία,2,Σ. Σακοράφα,1,Σάββας Καλεντερίδης,7,Σάκχαρο αίματος,1,ΣΑΜΑΡΑΣ,19,Σαμαράς,12,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,1,ΣΑΡΙΑ,2,Σαρκοζί,1,Σατανισμός,3,ΣΑΤΙΡΑ,1,ΣΔΟΕ.,5,ΣΕΙΡΙΟΣ,2,Σεισάχθεια,1,Σελήνη,15,σενάρια,1,ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,Σενάρια συνωμοσίας,1,σενάριο εξόδου,1,Σερβία,1,Σεφέρης,1,Σημίτης,3,Σιδερένιος Βούδας,1,Σιταρόχορτο,1,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ,10,ΣΚΑΪ,5,ΣΚΑΚΙ,1,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,5,Σκάνδαλα,1,ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΗ,1,σκλήρυνση κατά πλάκας,3,Σκόπια,18,Σκοπιανό,210,Σόλωνας,1,Σοφία Βούλτεψη,2,Σπυρος Πριφτης,199,Σπύρος Στάλιας,10,ΣΤΑΘΗΣ,1,Στάση πληρωμών,1,Σταύρος Δήμας,1,Σταύρος Λυγερός,35,Στέλιος Παπαθεμελής,1,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ,3,Στέλιος Συρμόγλου,3,Στέργιος Ζυγούρας,2,Στέργιος Σμυρλής,1,Στήν ἱερή μνήμη τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου,2,Στίβεν Χόκινγκ,3,Στουρνάρας,2,στρατηγική ανάπτυξη,1,Στρουμφάκια,1,Στυτική δυσλειτουργία,1,συγκυβέρνηση,1,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΣΗ,1,συλλαλητήριο,30,συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,1,συλλήψεις χρυσαυγιτών,1,συμβάσεις,2,συμβάσεις ΟΠΑΔ,1,Συμβουλίο της Επικρατείας,2,σύμβουλοι,1,συμφωνία,1,συναλλαγές,1,Συνδικαλισμός,2,συνείδηση,2,Συνειδητό,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,συνέντευξη,1,Συνήθης Ύποπτος,3,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,77,Σύνταγμα,2,Σύνταγμα της Ελλάδας,1,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,1,Συντάξεις,5,ΣΥΝΤΑΞΗ,2,Σύνταξη,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,1,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,3,συνταξιούχοι,2,ΣΥΝΤΡΙΒΗ UFO,2,ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ,293,Συρία,12,ΣΥΡΙΖΑ,16,Συσπείρωση Αναρχικών,2,σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ",1,σχέδιο Πυθία,2,Σχέδιο Πυθώ,1,ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ,2,Σωκράτης,4,Σωμάτωα Ασφαλείας,1,Σώρρας,1,Ταϊβάν,1,Ταμείο Μολυβιάτη,2,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,2,ΤΕΙ Λαμίας,1,ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,2,τέλη κυκλοφορίας,1,τέλος ακινήτων,1,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ,1,ΤΕΣΤ - ΚΟΥΙΖ,1,τεστ Παπ,1,τεχνητά νησιά,1,τεχνητή νοημοσύνη,1,ΤΖΑΜΙ,2,Τζόρτζ Όργουελ,1,Τηλεπάθεια,2,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΥΓΕΙΑ,1,Το Πείραμα Συμμόρφωσης,1,το πιτσιρικι,1,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ,1,Τόσκας,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,1,ΤΟΥΡΚΙΑ,180,Τουρκία,6,Τούρκοι,1,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,1,Τράπεζα της Ελλάδας,1,τράπεζα της Ελλάδος,3,Τραπεζες,76,τράπεζες,3,τραπεζική κρίση,1,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,4,τρίδυμα αδέρφια,1,ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,1,Τριμερής Επιτροπή,2,τρισδιάστατη προβολή,1,Τρόικα,2,Τροπολογία εργολάβων,1,Τρύφωνας Τιπούρτης,6,Τσακαλώτος,1,Τσαμουριά,2,ΤΣΙΠΡΑΣ,12,Τσίπρας,2,τσουκνίδα,1,Τσούτσουρος.,1,Τesla,1,Τime,1,υβέρνησης εθνικής ενότητας,1,ΥΓΕΙΑ,713,υδρογόνο,1,Ύμνος,1,υπ. Παιδείας,2,ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ,1,υπέρταση,1,Υπόθεση Βατοπεδίου,1,υπόθεση end,1,υποκλοπές,1,υποκρισία,1,υποκριτές του Βερολίνου,1,Υπολογισμός Μισθοδοσίας,2,Υποσυνείδητα Μηνύματα,1,υποσυνείδητο,1,υπουργείο Αμυνας,1,Υπουργείο Δικαιοσύνης,1,Υπουργείο Οικονομικών,2,υψηλή φορολογία,2,φάρμακα,2,φασισμός,1,ΦΘΟΡΙΟ,1,ΦΘΟΡΙΩΣΗ,1,Φιάσκο,2,Φιντέλ Κάστρο,1,ΦΟΒΟΣ,1,φόβος,1,Φοιτητές,1,φόνος τιμής,1,φοροαπαλλαγές,1,φοροδιαφυγή,4,φοροκάρτα,2,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,9,φορολογία,2,φορολογικο συστήμα,2,φοροφυγάδες,8,ΦΡΑΓΚΟΣ,2,Φτιάχνω μόνος μου,1,φτώχεια,2,φυλή Χούνζα,1,Φωκίωνος Νέγρη,1,Φωτεινή Τυράσκη,11,Φωτόπουλος,1,Χαμόγελο του Παιδιού,1,Χαρά Καφαντάρη,1,χαρατσι,1,χαράτσι,2,ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ,1,ΧΑΡΤΕΣ,2,Χατζηγάκης,1,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,1,χειραγώγηση,1,Χειραγώγηση του Πληθυσμού,1,ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ,1,ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,2,χημικά νέφη,1,χοληστερίνη,1,Χοληστερόλη,1,χορήγηση δανείων,1,Χόρχε Μπουκάι,7,ΧΟΥΝΤΑ,2,χρεοκοπία,5,χρεοκοπία του ευρώ,1,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,Χριστίνα Σαλεμή,6,Χριστός,2,χρονογράφημα,1,Χρονοταξιδιώτης,2,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,8,χρυσός,1,Ψαριανος,1,Ψάρρης Ασημάκης,3,ψέματα,1,Ψήφος εμπιστοσύνης,4,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,Ψυχολογία,6,Ψυχοτρονικά Υπερόπλα,1,ψυχρή σύντηξη,1,Ψωμί Παιδεία Ελευθερία,1,Aρχιεπίσκοπος Κύπρου,1,Agenda 21,23,aiolos greko,60,Amazon Go,1,Ami Boue,1,Anunnaki,1,Archaeology Magazine,1,ARCTURIAN,1,auto-moto,22,Baba Vanga,1,Barsa-Kelmes,1,Bio-bus,1,BLOG,150,blogger,5,BRICS,4,CCHF,1,CCIAS,1,CETA,3,chemtrail,1,CIA,3,Codex Alimentarius,6,Codex Gigas,1,cosmosnet,1,COUDENHOVE-KALERGI,1,diese,1,Diovan 21,1,Donald Trump,6,Dr Robert Lanza,1,EAST MED,1,Ebola Virus,5,Economist E,7,ExxonMobil,3,F-15,1,F-35,1,Facebook,3,FBI,2,Femen,2,Feng Shui,1,Flat-Earth,1,Freddy’s Cell,1,Gardasil,1,google earth,1,Grecovery,1,Greek Spirit,66,Gucci,1,HAARP,2,HEIL GAP,180,HIV,1,human trafficking,2,illuminati card game,1,ISIL,71,ISIS,115,Jo Di,1,John Ofeon,33,John Titor,1,Jumbo,1,KON MAR,19,KTEO,1,Magazine,70,Mars One,1,Mind control,2,Monsanto,28,MORGELLONS,5,NAFTA,1,NAMCO,5,NASA,6,NATO,2,Navtex,3,Nectome,1,netakias,26,News,3072,NEWSWEEK,1,Nibiru,1,Nigel Farage,1,NOVARTIS,31,NYT,1,OΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,1,Optical Trap Display,1,Panama papers,4,Paul Craig Roberts,1,Plasm ERG,1,Pony,5,Project Chess,1,PROJECT HELIOS,1,Proton Bank,2,PSI,1,Putin’s Global Game Changer,1,Reuters,2,RFID,6,Rothschild,5,Rothschilds,3,Sherman,1,Simple Man,19,slider,33,Spiegel,1,Stephen Miller,1,STRATFOR,1,Strauss-Kahn,1,SV40,1,The Asch Conformity Experiment,1,TPP,2,Triton II,1,TTIP,13,UFO,24,Valsartan,1,VIDEO,238,Washington Post,1,Wikileaks,14,Wirtschafts Woche,1,World Economic Forum,1,
ltr
item
1Greek Blog.: Τα έθνη περνάνε στην αντεπίθεση – και κερδίζουν!
Τα έθνη περνάνε στην αντεπίθεση – και κερδίζουν!
https://3.bp.blogspot.com/-Dst9gxXzZnU/W1YnTODppTI/AAAAAAABMXA/r8orvOw6FhcmYBakWro7O9X9w92wldGvACLcBGAs/s640/ta-ethni-pernane-stin-antepithesi-kai-kerdizoun_1.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Dst9gxXzZnU/W1YnTODppTI/AAAAAAABMXA/r8orvOw6FhcmYBakWro7O9X9w92wldGvACLcBGAs/s72-c/ta-ethni-pernane-stin-antepithesi-kai-kerdizoun_1.jpg
1Greek Blog.
https://greek1.blogspot.com/2018/07/blog-post_95.html
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/
https://greek1.blogspot.com/2018/07/blog-post_95.html
true
2612118482275594073
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy