Αλκαλική διατροφή- Ο καρκίνος, η πρόληψη αλλά και η θεραπεία με διατροφή
Ιπποκράτης ο πρώτος γιατρός που δήλωσε ότι «η τροφή μας είναι το φάρμακό μας». Είναι προφανές ότι αν η τροφή μας θρέφει και μας χαρίζει υγιές και δυνατό σώμα, θα πρέπει και να μας θεραπεύσει, όταν είμαστε άρρωστοι.
Η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα. Ορίζει το τι δεν πρέπει να τρώμε αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.
Η βασική επισήμανση της Ιπποκρατείου Διατροφής όπως και της αφάρμακης ιατρικής είναι πως η αιτία των μη μολυσματικών ασθενειών είναι η εσωτερική, χρόνια φλεγμονή του οργανισμού εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης ουσιών που το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει ή να αναγνωρίσει σαν τροφή.
Οι τοξίνες αυτές συσσωρεύονται στον οργανισμό κυρίως μέσω της διατροφής, αλλά και του περιβάλλοντος πυροδοτώντας αντιδράσεις του ανοσοποιητικού και μια σειρά από σοβαρές αυτοάνοσες ασθένειες και προβληματικές για την υγεία καταστάσεις.
Οι καταστάσεις αυτές ενισχύονται δραματικά από την έλλειψη ζωτικών θρεπτικών συστατικών όπως τα ένζυμα, οι βιταμίνες ή τα μέταλλα που προκαλεί η κακής ποιότητας διατροφή και η κατανάλωση μόνο νεκρών, φτωχών και επιβλαβών τροφών όπως το άσπρο αλεύρι, η ζάχαρη και το παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.
Η απομάκρυνση από τη διατροφή των επιβαρυντικών και αλλεργιογόνων τροφών και η υποκατάστασή τους με ζωντανές και πλήρεις τροφές, σε συνδυασμό με την άσκηση, την ενεργοποίηση των αποτοξινωτικών μηχανισμών, αλλά και την γενικότερη φροντίδα της ψυχικής και πνευματικής υγείας οδηγεί στην πρόληψη των ασθενειών και την αυτοΐαση του οργανισμού.
Η Ιπποκράτειος Διατροφή ακριβώς συνοψίζει τη λογική και τη μεθοδολογία για αυτόν το δρόμο για τη συνολική υγεία του ανθρώπου.
Στο έργο του « Ο μεταβολισμός των όγκων », ο Otto Heinrich Warburg, απέδειξε ότι όλες οι μορφές καρκίνου χαρακτηρίζονται από δύο βασικές προϋποθέσεις: οξέωση και υποξία (έλλειψη οξυγονώνεται ).
Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μηχανισμό άμυνας που έχουν ορισμένα κύτταρα του σώματος για να μείνουν ζωντανα σε ένα περιβάλλον που στερείται οξυγόνου και οξύ.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο λίστες των τροφίμων
Λάβετε υπόψη ότι στο σύγχρονο τρόπο ζωής τα τρόφιμα αυτά καταναλώνονται κάθε μέρα του χρόνου.
Αλκαλικά τρόφιμα (Υγιεινα και υπέρ της ζωής)
Ο Baroody λέει στο βιβλίο του¨: Δεν έχει σημασία τα αμέτρητα ονόματα των ασθενειών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα προέρχονται από την ίδια αιτία:. Πολλα όξινα απόβλητα στο σώμα
Ο Δρ Ρόμπερτ δήλωσε: «Η υπερβολική αύξηση της οξύτητας στο σώμα είναι η αιτία όλων των εκφυλιστικών ασθενειών. Όταν η ισορροπία έχει σπάσει και το σώμα αρχίζει να παράγει και να αποθηκεύει περισσότερο οξύτητα και τοξικών αποβλήτων που πρέπει να αφαιρεθούν, στη συνέχεια, αποδεικνύουν διάφορες ασθένειες.
O Βιοχημικός Otto Heinrich Warburg, ένας από τους κορυφαίους βιολόγους του εικοστού αιώνα, ανακάλυψε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η πολύ μεγάλη οξύτητα στο σώμα.
Σύμφωνα με τον Otto Heinrich Warburg ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντί φυσιολογικών και θρεπτικών ουσιών στον τρόπο ζωής και οτι :
Σύμφωνα επίσης, με τον Δρ Ρόμπερτ Γιανγκ, το δημιουργό της θαυματουργής διατροφής του pH, επισήμανε πως:
Σύμφωνα με τον Otto Heinrich Warburg ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντί φυσιολογικών και θρεπτικών ουσιών στον τρόπο ζωής και οτι :
"Η έλλειψη οξυγόνου και η οξέωση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: όπου έχετε το ένα, έχετε και το άλλο."
"Το οξυγόνο απορρίπτει όξινες ουσίες, ενώ αλκαλικές ουσίες προσελκύουν οξυγόνο."
"Στέρηση οξυγόνου σε κύτταρο για 48 ώρες μπορεί να το μετατρέψει σε καρκινικό."
"Όλα τα κανονικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ζήσουν χωρίς οξυγόνο (αυτό είναι ένας κανόνας χωρίς εξαίρεση)".
"Καρκινικός ιστος είναι λιπώδη ιστοί, ενώ οι υγιείς είναι αλκαλικοί."
Σύμφωνα επίσης, με τον Δρ Ρόμπερτ Γιανγκ, το δημιουργό της θαυματουργής διατροφής του pH, επισήμανε πως:
Ο καρκίνος δεν είναι μια αρρώστια ή μια ασθένεια για την υγεια μας όπως συνήθως πιστεύεται.Ο καρκίνος, σύμφωνα με τον Δρ Γιανγκ, είναι στην πραγματικότητα ένα όξινο υγρό που έχει χυθεί στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα.
Είναι αποτέλεσμα των μεταβολικών οξέων που δημιουργούνται στο αίμα και στη συνέχεια κυκλοφορούν στους ιστούς.
Δεν είναι μια μετάλλαξη των κυττάρων. Τίποτε δεν συμβαίνει χωρίς αιτία. Υπάρχουν σαφείς και άμεσες αιτίες του καρκίνου, και όπως δείχνουν τα βιβλία διαιτολόγιας ή της θαυματουργής διατροφής του pH, η αιτία του καρκίνου βρίσκεται στην υπερβολική οξύτητα. Το pH το μετράμε με μια εξέταση ούρων την οποία και πρέπει να κάνουμε συχνά για να ελέγχουμε τα επίπεδά του.
Σύμφωνα με τη ιατρική επιστήμη το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.35-7.45 που σημαίνει πως είναι ελαφρά αλκαλικό.
Το pH του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 7.4, και εφόσον αυτό ισχύει, δε θα εξαρτάται μάλλον η ομαλή και ισορροπημένη λειτουργία του σώματος από τη διατήρηση αυτού του pH;
Το pH όμως επηρεάζεται άμεσα από τις τροφές και ουσίες που εισέρχονται μέσα στο φυσικό σώματου ανθρώπου καθώς και επίσης από εσωτερικές πηγές που επηρεάζουν όπως στρες και άγχος, αρνητικές σκέψεις/αισθήματα και συναισθήματα κ.λπ.
Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να προσέχουμε ο συνδυασμός τροφίμων και ουσιών που καταναλώνουμε σε υλικό επίπεδο να είναι τέτοιος έτσι ώστε το ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον του σώματός μας να παραμένει στη δική του ισορροπία.
Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειάζεται λίγη γνώση σχετικά με την επίδραση των τροφών στο σύστημά μας και έτσι μια προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες του σωματότυπού μας επιλογή τροφών.
Για να κρατήσουμε την ισορροπία μας και το pH σε ελαφρά αλκαλικά επίπεδα η διατροφή μας θα πρέπει να εμπεριέχει περισσότερα αλκαλικά απ’ ό, τι, όξινα, κάτι που θα είναι και πολύ ευνοϊκό στη διατήρηση ή την απόκτηση ορθού σωματικού βάρους.
Ο συνδυασμός θα πρέπει να είναι 70-80% αλκαλικές τροφές και 20-30% όξινες. Η κατανάλωση αποκλειστικά αλκαλικών τροφών επίσης δε συνιστάται μια και τότε το pH θα ανέβει σε επίπεδα πολύ αλκαλικά με τις επακόλουθες συνέπειες.
Γιατί όμως το όξινο περιβάλλον είναι βλαβερό για εμάς;
Ένα όξινο περιβάλλον μέσα στο ανθρώπινο σώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να αποθηκεύονται λίπη χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό.
Τα λίπη στη συνέχεια φέρνουν δευτερεύοντα προβλήματα όπως μεγαλύτερη ανάγκη ενέργειας για να γίνουν οι απλές καθημερινές λειτουργίες του σώματος ξεκινώντας από περισσότερους κτύπους καρδιάς, χαμηλότερη και πιο γρήγορη αναπνοή, λιγότερη αντοχή σε σωματικές, συνήθως και σε νοητικές λειτουργίες κ.λπ.
Ένα όξινο περιβάλλον δεν συντηρεί και υποστηρίζει τη ζωή και καλή λειτουργία των ωφέλιμων για τον άνθρωπο οργανισμών μέσα στο σώμα του, αλλά οδηγεί στο θάνατο τους καταστρέφοντας ταυτόχρονα και σωματοκύτταρα.
Το τέλειο, σοφό και αποτελεσματικό αυτό σύστημα συνεργασίας βγαίνει έτσι εκτός ισορροπίας και προσελκύει βλαβερούς για τον άνθρωπο οργανισμούς όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κ.ά.
Αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί αντί να παράγουν ωφέλιμες ουσίες αφήνουν απόβλητα, τα οποία είναι όξινα και ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα οξύτητα και ανισορροπία.
Όταν ακολουθούμε μια δίαιτα με υγιεινές τροφές συντηρούμε (ή, εφόσον είχε βγει εκτός ισορροπίας, συνδημιουργούμε) μια καλή εντερική χλωρίδα που χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη πολλών ζωντανών οργανισμών με ωφέλιμους να υπερισχύουν.
Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της κακής χλωρίδας του εντέρου και στην ανάπτυξη καλής χλωρίδας.
-τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά,
-το κρέας,
-τα γαλακτοκομικά που είναι κίτρινα και μερικά από τα λευκά,
-όσπρια
-μερικά από τα φρούτα
-κάποια λίγα λαχανικά
-η μαγιά,
-τα αεριούχα ποτά,
-τα πατατάκια, σοκολάτες, γλυκά & αλμυρά snacks, και γενικότερα όλα τα fast food,
-το αλκοόλ, καφές, κακάο κ.ά.
Κάθε pH κάτω του 7,0 θεωρείται όξινο, και όσο χαμηλότερο είναι το pH, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο οξύτητας στο σώμα ενός ατόμου.
Σε κυτταρικό επίπεδο, τα κύτταρά σας καταναλώνουν τα τρόφιμα που τρώτε και παράγουν τα οξέα του μεταβολισμού.
Αυτά τα οξέα αποβάλλονται κανονικά από τον οργανισμό με τον ιδρώτα ή τα ούρα. Όταν έχετε καταναλώσει τεράστιο ποσό όξινων τροφίμων και κάνετε έναν τρόπο ζωής που παράγει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα, το σώμα σας δεν ξέρει τι να κάνει με το υπόλοιπο των όξινων αποβλήτων. Όταν τρώτε πολύ όξινα τρόφιμα σε τακτική βάση, το σώμα σας, απλά δεν έχει αρκετή ενέργεια να απαλλαγεί από τα επιπλέον οξέα.
Συγκεντρώνονται στο σώμα, και δημιουργούν διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο.
Τα μεταβολικά οξέα πρώτα μένουν στο αίμα και στη συνέχεια διατηρούνται στους ιστούς.
Όταν το οξύ παραμένει στον ιστό, προκαλεί αρρώστιες, ασθένειες και καρκινικούς ιστούς. Ο καρκίνος είναι όξινο υγρό από το μεταβολισμό που συγκεντρώνεται στο σώμα. Επηρεάζει τα κύτταρα γύρω από αυτό και, όπως ένα σάπιο μήλο σε βαρέλι, οι επιπτώσεις του εξαπλώνονται από κύτταρο σε κύτταρο και προκαλούν ασθένειες.
Τα κύτταρα είναι πράγματι κανονικά κύτταρα, που έχουν γίνει πολύ όξινα.
Το πλέον εκπληκτικό της σχέσης μεταξύ pH και καρκίνου είναι ότι οι όγκοι στην πραγματικότητα προσπαθούν να βοηθήσουν το σώμα. Σχηματίζονται σε περιοχές όπου το μεταβολικό οξύ εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και επηρεάζει την κυτταρική λειτουργία. Οι όγκοι είναι η προσπάθεια του σώματός σας να προλάβει την εξάπλωση των όξινων κυττάρων στα άλλα μέρη του σώματος.
Ο όγκος είναι στην πραγματικότητα ο δρόμος όπου το σώμα σας συλλέγει την περίσσεια του μεταβολικού οξέως. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετικά την προδιάθεση να συλλέγουν το μεταβολικό οξύ σε ορισμένα σημεία.
Το pH όμως επηρεάζεται άμεσα από τις τροφές και ουσίες που εισέρχονται μέσα στο φυσικό σώματου ανθρώπου καθώς και επίσης από εσωτερικές πηγές που επηρεάζουν όπως στρες και άγχος, αρνητικές σκέψεις/αισθήματα και συναισθήματα κ.λπ.
Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να προσέχουμε ο συνδυασμός τροφίμων και ουσιών που καταναλώνουμε σε υλικό επίπεδο να είναι τέτοιος έτσι ώστε το ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον του σώματός μας να παραμένει στη δική του ισορροπία.
Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειάζεται λίγη γνώση σχετικά με την επίδραση των τροφών στο σύστημά μας και έτσι μια προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες του σωματότυπού μας επιλογή τροφών.
Για να κρατήσουμε την ισορροπία μας και το pH σε ελαφρά αλκαλικά επίπεδα η διατροφή μας θα πρέπει να εμπεριέχει περισσότερα αλκαλικά απ’ ό, τι, όξινα, κάτι που θα είναι και πολύ ευνοϊκό στη διατήρηση ή την απόκτηση ορθού σωματικού βάρους.
Ο συνδυασμός θα πρέπει να είναι 70-80% αλκαλικές τροφές και 20-30% όξινες. Η κατανάλωση αποκλειστικά αλκαλικών τροφών επίσης δε συνιστάται μια και τότε το pH θα ανέβει σε επίπεδα πολύ αλκαλικά με τις επακόλουθες συνέπειες.
Γιατί όμως το όξινο περιβάλλον είναι βλαβερό για εμάς;
Ένα όξινο περιβάλλον μέσα στο ανθρώπινο σώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να αποθηκεύονται λίπη χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό.
Τα λίπη στη συνέχεια φέρνουν δευτερεύοντα προβλήματα όπως μεγαλύτερη ανάγκη ενέργειας για να γίνουν οι απλές καθημερινές λειτουργίες του σώματος ξεκινώντας από περισσότερους κτύπους καρδιάς, χαμηλότερη και πιο γρήγορη αναπνοή, λιγότερη αντοχή σε σωματικές, συνήθως και σε νοητικές λειτουργίες κ.λπ.
Ένα όξινο περιβάλλον δεν συντηρεί και υποστηρίζει τη ζωή και καλή λειτουργία των ωφέλιμων για τον άνθρωπο οργανισμών μέσα στο σώμα του, αλλά οδηγεί στο θάνατο τους καταστρέφοντας ταυτόχρονα και σωματοκύτταρα.
Το τέλειο, σοφό και αποτελεσματικό αυτό σύστημα συνεργασίας βγαίνει έτσι εκτός ισορροπίας και προσελκύει βλαβερούς για τον άνθρωπο οργανισμούς όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κ.ά.
Αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί αντί να παράγουν ωφέλιμες ουσίες αφήνουν απόβλητα, τα οποία είναι όξινα και ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα οξύτητα και ανισορροπία.
Όταν ακολουθούμε μια δίαιτα με υγιεινές τροφές συντηρούμε (ή, εφόσον είχε βγει εκτός ισορροπίας, συνδημιουργούμε) μια καλή εντερική χλωρίδα που χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη πολλών ζωντανών οργανισμών με ωφέλιμους να υπερισχύουν.
Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της κακής χλωρίδας του εντέρου και στην ανάπτυξη καλής χλωρίδας.
Στα όξινα τρόφιμα ανήκουν οι εξής κατηγορίες/τρόφιμα:
-όλα τα γλυκά, άσχετα εάν είναι με λευκή ή μαύρη ζάχαρη ή άλλα φυσικά γλυκαντικά (τα χειρότερα απ’ όλα είναι οι συνθετικές γλυκαντικές ουσίες που είναι επιπλέον και άκρως τοξικές!), -τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά,
-το κρέας,
-τα γαλακτοκομικά που είναι κίτρινα και μερικά από τα λευκά,
-όσπρια
-μερικά από τα φρούτα
-κάποια λίγα λαχανικά
-η μαγιά,
-τα αεριούχα ποτά,
-τα πατατάκια, σοκολάτες, γλυκά & αλμυρά snacks, και γενικότερα όλα τα fast food,
-το αλκοόλ, καφές, κακάο κ.ά.
Στα αλκαλικά τρόφιμα ανήκουν οι εξής κατηγορίες/τρόφιμα:
-σχεδόν όλες οι πρασινάδες όπως
- σαλάτες
- λαχανικά
- βότανα
- αμύγδαλα
- τα περισσότερα φρούτα (όλα τα εσπεριδοειδή)
- λευκά γαλακτοκομικά (ελαφρά αλκαλικά έως ουδέτερα) κ.ά.
Κάθε pH κάτω του 7,0 θεωρείται όξινο, και όσο χαμηλότερο είναι το pH, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο οξύτητας στο σώμα ενός ατόμου.
Σε κυτταρικό επίπεδο, τα κύτταρά σας καταναλώνουν τα τρόφιμα που τρώτε και παράγουν τα οξέα του μεταβολισμού.
Αυτά τα οξέα αποβάλλονται κανονικά από τον οργανισμό με τον ιδρώτα ή τα ούρα. Όταν έχετε καταναλώσει τεράστιο ποσό όξινων τροφίμων και κάνετε έναν τρόπο ζωής που παράγει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα, το σώμα σας δεν ξέρει τι να κάνει με το υπόλοιπο των όξινων αποβλήτων. Όταν τρώτε πολύ όξινα τρόφιμα σε τακτική βάση, το σώμα σας, απλά δεν έχει αρκετή ενέργεια να απαλλαγεί από τα επιπλέον οξέα.
Συγκεντρώνονται στο σώμα, και δημιουργούν διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο.
Τα μεταβολικά οξέα πρώτα μένουν στο αίμα και στη συνέχεια διατηρούνται στους ιστούς.
Όταν το οξύ παραμένει στον ιστό, προκαλεί αρρώστιες, ασθένειες και καρκινικούς ιστούς. Ο καρκίνος είναι όξινο υγρό από το μεταβολισμό που συγκεντρώνεται στο σώμα. Επηρεάζει τα κύτταρα γύρω από αυτό και, όπως ένα σάπιο μήλο σε βαρέλι, οι επιπτώσεις του εξαπλώνονται από κύτταρο σε κύτταρο και προκαλούν ασθένειες.
Ο καρκίνος δεν κατασκευάζεται από μεταλλαγμένα κύτταρα. Τα κύτταρα από μόνα τους δεν αλλάζουν μορφή, αλλά περιορίζονται στη λειτουργία τους λόγω της παρουσίας υπερβολικού μεταβολικού οξέος. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «καρκινικά κύτταρα».
Τα κύτταρα είναι πράγματι κανονικά κύτταρα, που έχουν γίνει πολύ όξινα.
Το πλέον εκπληκτικό της σχέσης μεταξύ pH και καρκίνου είναι ότι οι όγκοι στην πραγματικότητα προσπαθούν να βοηθήσουν το σώμα. Σχηματίζονται σε περιοχές όπου το μεταβολικό οξύ εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και επηρεάζει την κυτταρική λειτουργία. Οι όγκοι είναι η προσπάθεια του σώματός σας να προλάβει την εξάπλωση των όξινων κυττάρων στα άλλα μέρη του σώματος.
Ο όγκος είναι στην πραγματικότητα ο δρόμος όπου το σώμα σας συλλέγει την περίσσεια του μεταβολικού οξέως. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετικά την προδιάθεση να συλλέγουν το μεταβολικό οξύ σε ορισμένα σημεία.
Για το λόγο αυτό μερικές οικογένειες έχουν ιστορία, για παράδειγμα, στον καρκίνο του μαστού.
Στο έργο του « Ο μεταβολισμός των όγκων », ο Otto Heinrich Warburg, απέδειξε ότι όλες οι μορφές καρκίνου χαρακτηρίζονται από δύο βασικές προϋποθέσεις: οξέωση και υποξία (έλλειψη οξυγονώνεται ).
Επίσης, ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο) και δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό την παρουσία υψηλών επιπέδων οξυγόνου.
Αντ 'αυτού, επιβιώνουν με γλυκόζη όσο το περιβάλλον είναι ελεύθερο από οξυγόνο.
Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μηχανισμό άμυνας που έχουν ορισμένα κύτταρα του σώματος για να μείνουν ζωντανα σε ένα περιβάλλον που στερείται οξυγόνου και οξύ.
Τα υγιή κύτταρα ζουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον, οξυγονωμένο, επιτρέποντας την κανονική λειτουργία. με τη διαδικασία της πέψης, τα τρόφιμα δημιουργούν μια όξινη ή αλκαλική κατάσταση στον οργανισμό ανάλογα με την ποιότητα από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, μέταλλα και βιταμίνες.
Τα τρόφιμα που οξίνωνουν το σώμα:
- Επεξεργασμένη ζάχαρη και όλα τα προϊόντα .Το χειρότερο από όλα αυτά που δεν έχουν καμία πρωτεΐνη, καθόλου λίπος, δεν περιέχει μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κανένα, μόνο επεξεργασμένους υδατάνθρακες.Το PH τους είναι 2,1, δηλαδή, είναι πολύ οξίνινη
- Κρέας (όλα). Για το κρέας καιρό υπήρχε η υποψία ότι είναι ένα κακό φαγητό. Η προειδοποίηση ήταν συνήθως: τρώνε λιγότερο κρέας. Τώρα είναι: δεν τρώμε κρέας. Κάποτε πίστευαν ότι το κρέας χρειάζεται για την παραγωγή του αίματος. Τώρα είναι γνωστό ότι τα φρέσκα φρούτα, τα μούρα και τα λαχανικά παρέχουν στο σώμα καλύτερα από ότι δίνουν οι καλύτερες μπριζόλες.
- Το αγελαδινό γάλα και όλα τα παράγωγά του.
- Εξευγενισμένο αλάτι
- Ραφιναρισμένο αλεύρι και όλα τα παράγωγά του (γλυκά, μπισκότα, κ.λπ..).
- Προϊόντα αρτοποιίας (περιέχουν κυρίως κορεσμένα λίπη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και συντηρητικά).
- Μαργαρίνη.
- Καφεΐνη.
- Αλκοόλ
- Ταμπάκο.
- Φάρμακα.
- Κάθε φαγητό που έχει μαγειρευτεί (το μαγείρεμα εξαλείφει οξυγόνο και οξύ μετασχηματισμών), συμπεριλαμβανομένων μαγειρεμένα λαχανικά.
- Οτιδήποτε με συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, σταθεροποιητές, κλπ.: όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα.
Λάβετε υπόψη ότι στο σύγχρονο τρόπο ζωής τα τρόφιμα αυτά καταναλώνονται κάθε μέρα του χρόνου.
Αλκαλικά τρόφιμα (Υγιεινα και υπέρ της ζωής)
- Όλα τα ωμά λαχανικά (μερικά είναι όξινα, αλλά εντός του οργανισμού έχουν αλκαλοποιητες αντίδρασης, είναι ελαφρώς οξίνωση, αλλά φέρνουν μαζί τους το αναγκαίο θεμέλιο για τη σωστή ισορροπία) και παροχή οξυγόνου, όχι ψημένα.
- Φρούτα, όπως τα λαχανικά, αλλά, για παράδειγμα το λεμόνι έχει ένα ρΗ περίπου 2,2, αλλά στο σώμα έχει εξαιρετικά αλκαλοποιητη επίδραση (ίσως το πιο ισχυρό από όλα). Τα φρούτα παρέχουν υγιή ποσά οξυγόνου.
- Σπόροι: Πέρα από όλα τα οφέλη , είναι ιδιαίτερα αλκαλικά, όπως τα αμύγδαλα.
- Σιτηρά: ελαφρώς οξίνιση, αλλά πολύ υγιεινό. Όλα θα πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα.
- Μέλι (εξαιρετικά αλκαλικο).
- Χλωροφύλλη των φυτών (οποιουδήποτε φυτού) είναι ιδιαίτερα αλκαλικά (ιδιαίτερα aloe vera).
Η άσκηση οξυγονώνει ολόκληρο το σώμα σας, όχι ο καθιστικός τρόπος ζωής.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω είναι εντελώς αδύνατο για έναν καρκίνο που πολλαπλασιάζεται στο σώμα ενός ατόμου να απελευθερώσει την οξύτητά του, τρέφεται με τροφές που παράγουν αλκαλικες μεταβολικές αντιδράσεις και αύξηση της κατανάλωσης καθαρού νερού και ότι, με τη σειρά του, αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν τέτοιες οξύτητα,και τα τοξικά στοιχεία.
Σε γενικές γραμμές, ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός ούτε κληρονομικός ... τον κληρονομούμε από τις διατροφικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη ζωή
Σε γενικές γραμμές, ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός ούτε κληρονομικός ... τον κληρονομούμε από τις διατροφικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη ζωή
Ο Mencken έγραψε:
Ο αγώνας της ζωής είναι κατά της κατακράτησης οξέος. Η γήρανση, έλλειψη ενέργειας, κακή διάθεση και πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις, αλλεργίες, έκζεμα, κνίδωση, το άσθμα, τα νεφρά και την αρτηριοσκλήρωση είναι απλώς η συσσώρευση των οξέων.
Ο αγώνας της ζωής είναι κατά της κατακράτησης οξέος. Η γήρανση, έλλειψη ενέργειας, κακή διάθεση και πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις, αλλεργίες, έκζεμα, κνίδωση, το άσθμα, τα νεφρά και την αρτηριοσκλήρωση είναι απλώς η συσσώρευση των οξέων.
Ο Baroody λέει στο βιβλίο του¨: Δεν έχει σημασία τα αμέτρητα ονόματα των ασθενειών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα προέρχονται από την ίδια αιτία:. Πολλα όξινα απόβλητα στο σώμα
Ο Δρ Ρόμπερτ δήλωσε: «Η υπερβολική αύξηση της οξύτητας στο σώμα είναι η αιτία όλων των εκφυλιστικών ασθενειών. Όταν η ισορροπία έχει σπάσει και το σώμα αρχίζει να παράγει και να αποθηκεύει περισσότερο οξύτητα και τοξικών αποβλήτων που πρέπει να αφαιρεθούν, στη συνέχεια, αποδεικνύουν διάφορες ασθένειες.
Παρόμοια με τους παραπάνω αναφέρεται και ο Κύπριος Φυσιοθεραπευτής Σάββας Σαββίδης στο βιβλιο του [ Η Φυσιοθεραπεία Θεωρία και Πράξη ]τον οποίο πολλοί έχουν αποκαλέσει ως Ιεραπόστολο της Υγείας, διότι πάνω από 50 χρόνια αγωνίστηκε για τη διαφώτιση των Ελλήνων στο φυσικό-υγιεινό τρόπο ζωής.
Ο κ. Σαββίδης όταν ήταν ηλικίας 35 ετών έπασχε από ένα πλήθος αρρώστιες, παχυσαρκία, δυσκοιλιότητα, ημικρανίες, αιμορροΐδες κλπ.. Την εποχή εκείνη έπεσαν στα χέρια του τα βιβλία του πρωτοπόρου της φυσικής υγιεινής Ηλία Πέτρου. Ακολούθησε τις οδηγίες και έγινε τελείως καλά.
Ο κ. Σαββίδης όταν ήταν ηλικίας 35 ετών έπασχε από ένα πλήθος αρρώστιες, παχυσαρκία, δυσκοιλιότητα, ημικρανίες, αιμορροΐδες κλπ.. Την εποχή εκείνη έπεσαν στα χέρια του τα βιβλία του πρωτοπόρου της φυσικής υγιεινής Ηλία Πέτρου. Ακολούθησε τις οδηγίες και έγινε τελείως καλά.
Τις γνώσεις που απέκτησε δεν τις κράτησε μόνο για τον εαυτόν του, θεώρησε χρέος του να τις μεταδώσει σ’ όλο τον κόσμο.
Παρακάτω δημοσιεύουμε το βιβλίο του κ. Σ. Σαββίδη Ή ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ"
- http://www.onedream.biz/index.php/en/headings/new-horizonsxxx/177-la-causa-primaria-del-cancro-3
- http://www.clinic.euni.org/index_archivos/cancer.htm
- http://it.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg
- http://www.ecplanet.com/node/1505
- http://scribd.com
Το έργο με τίτλο Αλκαλική διατροφή- Ο καρκίνος, η πρόληψη αλλά και η θεραπεία με διατροφή από τον δημιουργόΑλκαλική διατροφή- Ο καρκίνος, η πρόληψη αλλά και η θεραπεία με διατροφή διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές .
Βασισμένο σε έργο στο http://greek1.blogspot.com/2015/11/Alkaliki-diatrofi-O-karkinos-i-prolipsi-alla-kai-i-therapeia-me-diatrofi.html.
COMMENTS